Продава се: Онлайн магазин за автоаксесоари

VAsk0

Well-Known Member
Рейтинг - 85.7%
18   3   0
Продавам работещ онлайн магазин за авточасти, изграден на WordPress + WooCommerce, с активни интеграции, доставчици и партньорства.
В проекта са вложени много часове работа и оптимизация - структура, филтри, продуктова база, инвентар, автоматизации и логистика са изградени така, че магазинът да функционира без нужда от голям екип.

Фиксирани текущи разходи:
  • Домейн: 80 лв/година
  • Хостинг: 50 лв/месец
  • Счетоводител: 150 лв/месец
  • Canva: ~15 USD/месец
  • CookieYes: ~8 USD/месец
  • Google Workspace (email & drive): 8 EUR/месец
  • Cron-job: ~10 EUR/година
    Поддръжката е ad-hoc, без задължителен месечен разход.
    Това са текущите разходи при мен, те разбира се могат да бъдат оптимизирани от новия собственик, според неговите нужди.
    Рекламният бюджет е по избор - от 0 до 3500 лв/месец. Това е диапазона на бюджет, с който съм оперирал аз до момента.
Няма наличен инвентар, което означава нисък фиксиран риск и лесно опериране.

Какво включва бизнесът​

• ~15 000 активни продукта
  • Интегриран договор с MyPOS + наложен платеж
  • Договор с Еконт
  • Достъп до XML supplier feed + активна дропшипинг интеграция
  • Партньорства с доставчици в почти всички областни градове - или се взема на място, или се доставя
  • Изградена структура по марка/модел автомобил - клиентът достига до правилните продукти бързо
  • Всички визуални материали и банери са налични в Canva проекта
  • Facebook и Instagram страници с опити за поддържано съдържание

В силни месеци сайтът генерира 10 000-15 000 посещения - това са неорганични посещения. Органичните посещения са около 600 на месец.
Основният канал за продажби в момента е Facebook Ads, като кампаниите в последните месеци се използват основно за бранд разпознаваемост и трафик. SEO е базово, но при наличие на толкова продукти потенциалът за органичен ръст е значителен.

Бизнесът е подходящ за човек, който иска да работи в e-commerce сектора без да започва от нулата. Инфраструктурата, доставчиците, договорите, продуктите, логиката и рекламните канали вече са изградени. Има направена основа - развитие е въпрос на стратегия, бюджет и желание за растеж.

Завършвам с линк към сайта: https://carmart.bg/
Оборот от началото на годината: Малко над 37 000 лева.
!!! Важно: Над 50% от този оборот е генериран за 2 месеца. В началото на година сайтът все още не функционираше напълно, а в последните месеци, изключвайки Ноември, ограниченото ми време в семеен план не ми позволява да му отдам нужното внимание.
Марж на продуктите: Между 30% и 100%+.
Цена: По договаряне. Имам търсена сума в главата, но съм отворен към предложения. Не търся и целя бърза продажба на всяка цена, действам си го с удоволствие, но времето ми в семеен план става все по-силно ограничено, за да давам нужното на проекта.

За толкова продукти работи сравнително бързо.
И логото е уникат!
Успех с продажбата.

За толкова продукти работи сравнително бързо.
И логото е уникат!
Успех с продажбата.
Благодаря! Може би беше редно да напише хостинга - Coolicehost. Преди това използвах Superhosting, но изпитвах сериозни проблеми с inodes и процесорно време. След смяната на хостинга, вече 6 месеца всичко е супер.

не е като да няма инструменти да си видиш сайта на различна резолюция и дали банера ти е видим
Благодаря за обратната връзка. Факт е, че фокус винаги са били мобилните телефони и по-малките екрани, но ще се погрижим да го оправим. Със сигурност има и други чисто технически недоизпипани неща, които се старая с време да доизчиствам.

• Like
Реакции: Sky
ако вземеш да сложиш сайта и зад CloudFlare , цена няма да имаш :-) Работа за 20 минути , но безценна! Така няма да имаш бъдещи опасения за каквото и да било! Гледам мейла го хостваш в Гугъл както се прави по принцип , но не е добра практика обществено да се трейсва ИП адреса на физическия сървър макар да ползваш CloudVPS на Coolicehost.

ако вземеш да сложиш сайта и зад CloudFlare , цена няма да имаш :-) Работа за 20 минути , но безценна! Така няма да имаш бъдещи опасения за каквото и да било! Гледам мейла го хостваш в Гугъл както се прави по принцип , но не е добра практика обществено да се трейсва ИП адреса на физическия сървър макар да ползваш CloudVPS на Coolicehost.

Благодаря за обратната връзка. Задвижих го.

Up. Получих оферта на стойност 5 000 лева - това е близка до търсената от мен сума и много по-ниска от всичко, което е вложено в магазина от гледна точка на финанси, време и усилия.

Вдигам темата. В комуникация съм с няколко колеги, получих и една оферта, но не успяхме да постигнем споразумение. Все още се продава.

ако го вържеш сайта с TecAlliance каталог , то тогава ще може да му вземеш и 20 000 евро. Така без каталог трудна работа да го продадеш. Само да споделя, че поради стечение на обстоятелствата имам контакти с TecAlliance и комуникацията с тях е изключително трудна и продължителна във времето. Годишно за достъп до тяхното api се плаща такса между 3000 до 8000 Евро. Има доста специфични неща в комуникацията и достъпа до api-то.

ако го вържеш сайта с TecAlliance каталог , то тогава ще може да му вземеш и 20 000 евро. Така без каталог трудна работа да го продадеш. Само да споделя, че поради стечение на обстоятелствата имам контакти с TecAlliance и комуникацията с тях е изключително трудна и продължителна във времето. Годишно за достъп до тяхното api се плаща такса между 3000 до 8000 Евро. Има доста специфични неща в комуникацията и достъпа до api-то.

Сигурен съм, че интеграция с TechDoc ще повиши цената му, бил съм няколко пъти в контакт с тях, в случая ми казаха между 8 000 и 12 000 евро на година за достъп до API. Фокусът обаче не е към авточасти, а към автоаксесоари. С продажбата на сайта мога да предоставя и контакт на програмист, с който съм обсъждал и може да направи свързването между TechDoc API и WooCommerce.

Защо да е трудна работата без каталог да се продаде? Има 12 000 продукта, които се обновяват динамично - цени, описания и наличности, всичко е навързано и лесно се филтрира по марка и модел, за да излизат за конкретния автомобил.

данни само на български език, B2C използване на каталога TecDoc, цената за лиценз би била 8202 евро/година+ Такса за настройка 500 евро – еднократна такса за конфигуриране на Provider ID и може да се използва тестовите данни за разработка за максимум 2 месеца без допълнително заплащане. Цената обаче от тази година падна с около 30% надолу

Какво включва бизнесът

• Интегриран договор с MyPOS + наложен платеж
  • Договор с Еконт
За да продаваш договорите означава че продаваш цялата фирма, иначе не виждам как ще стане.
Дай финансовите отчети за последните години, но преди това кажи ориентировъчна цена за да не си губим времето.

Горе