Онлайн магазин, насочен към страна от ЕС

Здравейте. В крайна сметка реших, че няма смисъл да правя онлайн магазин за България поради законовите спънки и манталитета на хората. Насочих се към Испания. Имам приятелка, която от 10 години живее там и се съгласи да ми помогне при превода на магазина. А колегата sim5 за разумна цена се съгласи да ми изгради, настрои и оптимизира магазина. Ще изпипаме всичко по техническата част. Ще се плаща с Пейпал и ще доставям с БГ пощи. Надявам се срока на доставка да не е над 2 седмици. Как стоят законово нещата - ако се наложи да отварям отново фирма в БГ - отсега казвам, няма да го направя. За Пейпал, колега от форума ми каза, че е продавал с премиер акаунт в Италия и е нямал проблеми. Имам ли нужда от бизнес акаунт? И как минава номера с приходите - достатъчно ли е само да декларирам приходи пред НАП в края на годината или има и други уловки? Нека говорят тези, които имат опит в сферата...
 
От: Онлайн магазин, насочен към страна от ЕС

Само да ти кажа, че това дето си го мислиш с българските пощи няма да стане. Вариант има ако пратиш по-голямо количество от стоката с някоя куриерска фирма, директно на адреса на приятелката ти и тя от там да ги праща по адреси.
 
От: Онлайн магазин, насочен към страна от ЕС

Защо пък да не стане. Китайците по този начин доставят по целия свят - пращат чрез Китайските или Хонгконгските пощи и за един месец се доставя. При моя случай се надявам малко по-бързо да се доставят. Разговарях с търговци в България, които доставят по този начин и ми казаха, че нямат проблеми. Може би искаш да кажеш, че на митницата ще ги спрат. За една пратка с размер 20х20см. и с без обявена цена едва ли ще случи... Но ако стане подобен фал, ще действам както препоръча ти.
 
От: Онлайн магазин, насочен към страна от ЕС

Ъпвам темичката. Отново ще си задам въпросите - трябва ли задължително да продавам чрез бизнес акаунт в Пейпал или може и с премиер? Понеделник пускам магазина и започвам да слагам продуктите. Като начини на плащане засега слагам Пейпал и Уестърн Юнион, за напред може и Мънибукърс. Плащанията ще ги получавам по банков път - достатъчна ли е единствено данъчната декларация в края на годината или има и други изисквания? Ако се сетите за нещо, което пропускам - моля кажете. Май много малка част от колегите в форума имат онлайн магазини в ЕС...
 
От: Онлайн магазин, насочен към страна от ЕС

Случвало ми се е да пращам пратка точно за Испания и мога да ти кажа, че излезе ли пратката от БГ, български пощи не ги интересува какво се случва с нея. Даже и тракинг номера ми не даваше информация. Може да е било индивидуален случай, може и вече да не е така (това беше преди около 1,5 години), но като знам как работят в БГ ме съмнява да има промяна.

Можеш да продаваш с какъвто искаш акаунт. Не е задължително да си фирма. (НО от законова гледна точка си ЗАДЪЛЖЕН!)
 
От: Онлайн магазин, насочен към страна от ЕС

Благодаря за полезната информация. Първоначално съм го измислил как да действам. Продуктите, които са при мен им слагам една отметка "доставка за 2 седмици", а за продуктите, дето ги нямам в наличност ще е стандартната процедура - за 1 месец доставка чрез директен дропшипинг от Китай. Чрез събраната печалба ще гледам повечето продукти да ги поръчам при мен и така с течение на времето повечето продукти вече ще са с 2 седмици доставка.
 
От: Онлайн магазин, насочен към страна от ЕС

И двете системи на разплащане не са известни на Испанците. Ползват се главно в Локуториите /комп. зали и евтини телефони/ главно от чужденците в Испания. Банков превод или тархети /карти Виза. Американ...../ е по добрия вариант.
 
От: Онлайн магазин, насочен към страна от ЕС

Ами ако нямат Пейпал акаунт, за 2 минути могат да направят нов, като си въведат данните на картата и да платят успешно. Освен това забелязах, че всички конкурентни сайтове от моята ниша в Испания главно работят с плащания от Пейпал. Хубавото е, че по света има над 300млн. испанскоговорящи човека и това определено разширява пазара ми. Сайтът ще е испански, но няма да е насочен конкретно към Испания. Също така ще обхващам цяла Южна Америка. Ще предлагам безплатна доставка до всяка точка на света, също като Китайците. Цената на доставката ще е около 20 евро, но тя ще влиза в цената на часовниците и няма да се усеща съвсем, че е скъпа.
 
От: От: Онлайн магазин, насочен към страна от ЕС

Испанците са традиционен народ. ЗА езика си прав - даже и в USA. Успех.
 
От: Онлайн магазин, насочен към страна от ЕС

В Испания главно плащат чрез 4 традиционни метода - директно плащане с кредитна/дебитна карта, банков превод, уестърн юнион и пейпал. Ще поискам от колегата да внедри и 4-те метода, за да има повече покупки. Сега започнах да мисля, че е по добре да работя само чрез дропшипинг, за да осигуря на клиентите по-ниски цени. Защото ако от Китай изпратят продукт за Испания - доставката е безплатна. А ако от Китай изпратят продукт до България и после от тук аз ако изпратя същия продукт до Испания - цената се оскъпява с 25 евро заради доставката. Проблема е тук, че китайците често пращат продукти с дефекти и на хората няма да им хареса това. Друго си е първо да дойдат при мен, да ги проверя за качество и да отсея тези продукти, които имат дефекти и чрез диспут да си върна парите за тях.
 
От: Онлайн магазин, насочен към страна от ЕС

Не разбрах точно за какъв вид стока става на въпрос. Часовници.........
Моя съвет е да опиташ и с мобилни телефони.
 
От: Онлайн магазин, насочен към страна от ЕС

Часовници. И конкретно - пак часовници реплики с цени от 100 до 250 евро на часовник. Поне в чужбина си заслужава риска, а не като да продавам в България за мизерните 200лв. на месец и все да съм под напрежение дали всеки момент някой доносник няма да сигнализира за магазина ми... Както каза един колега в друга тема - като ще е гарга, да е рошава. С мобилни телефони принципно досега никога не съм се занимавал поради честите дефекти, които дават китайските реплики. То и никой сервиз не иска да се занимава с тях, няма и резервни части и затова съм далеч от тях. А сега за бижута и аксесоари можем да говорим.
 
От: Онлайн магазин, насочен към страна от ЕС

В Испания съм от 6 години и просто исках да споделя. че са доста по различен народ от нас. Много далече съм от бизнеса в сегашната реалност. но ще се радвам ако мога да помогна.
В едно предаване по телевизията на знаещите се оказа че Испанците имат най-много мобилни на глава от населението /като бройка/.
Още веднъж Успех. Прати ми линк на магазина на skype tgpetrov.
 
От: Онлайн магазин, насочен към страна от ЕС

Не искам да ти развалям настроението, но аз лично не бих си купил нещо което ще дойде след 1 месец даже и 2 седмици. Съветвам те да се обърнеш към близките страни членки от ЕС за да пращащ с еконт. Незнам какво ще продаваш, но големите колетни пратки са доста скъпи. Нямам си хал хабер от Онлайн магазини, но мисля, че няма да продаваш много лесно освен ако не си гений в областа.
 
От: Онлайн магазин, насочен към страна от ЕС

С първоначална инвестиция от няколкостотин лева, просто според мен си струва да се опита. Няма да инвестирам в продукти - чист дропшипинг ще е в началото. Идеята ми е да бия конкурентите с цена. Часовник при тях за 150 евро, при мен ще е за 99. Иначе една пратка от България за Испания струва около 30-35лв. там с всички застраховки, препоръки и други глупости. Човек, който е продавал реплики в Италия ми каза, че с доставка до един месец пак са купували италианците. Дори ми казва, че да слагам продуктите с максимални надценки с цени по 200 евро, щото иначе се съмнявали в качеството и не купували. :Х Не ми се вярва точно да е така. От гледна точка на маркетинг и дизайн, магазина ще е красив. Само ми трябват посещения, за да има продажби. Предполагам, че оптимизацията за Испания ще е по-скъпа, отколкото за България. Нищо чудно след няколко седмици да се появя в категория пазар с обява, че търся сео пакет на испански
 

Горе