Онлайн радио и гоогле адсенс

От: Онлайн радио и гоогле адсенс

Според мен не би трябвало да е проблем и съм сигурен на 99%.
Защото големи бг сайтове го правят и има логика да не е нарушение на авторски права, тъй като в случая радиостанциите би трябвало да плащат права за излъчване.Ето пример [url]http://spukai.se/radio.php[/URL]
Ти си посредник между станцията и потребителите.Все едно пускаш линк към youtube и не те интересува дали си плаща тубето лицензи на компаниите или не.
Съвсем друго е, ако качваш ти самият файлове - видео,аудио или музика.Дори и да си си ги купил от магазин легално, тези файлове са само за т.н.лична употреба и нямаш право да ги предоставяш за масово ползване от други потребители или ако искаш да го правиш са ти нужни така наречените комерсиални лицензи.
В твоя случай не става обаче въпрос за това, пък и много радиостанции сами си предоставят честотите за разпространение, което е равносилно на rss или линк=реклама за тях и повече слушатели.
 
От: Онлайн радио и гоогле адсенс

Няма проблем.Аз го правя от една година
 
От: Онлайн радио и гоогле адсенс

съмнявам се да има проблем
 
От: Онлайн радио и гоогле адсенс

А на сайт за онлайн телевизия може ли да се слага адсенс
 
От: Онлайн радио и гоогле адсенс

Не! Вече един от най-големите сайтове за БГ Тв замина... -> http://bgtelevizia.cc/ ...

Както са писали на сайта и на тях не им е ясно защо са ги отрязали. Иначе повечето сайтове за онлайн тв имат адсенс. Според мен да споделяш ефирни телевизии (и радиа) е като да споделяш телевизора си с Пенка и Ганка :wink: Не виждам как може да се нарушават авторски права като те са безплатни, още повече че нета е пълен с качени тв предавания и сериали. Vbox7 например лиценз ли плаща на всички телевизии за това, че има записи на предавания или за това, че има качени сериали :lol:
 

Горе