Опенсорс платформа за мултисайт - Opencart, Magento, Presta, Drupal, Woocommerce

Blinky

Owner
Здравейте. Искам тук да отворя една тема, която предполагам и на вас ще е полезна. Търся опенсорс платформа (за един познат), която да може да е ммултисайт. Знам, че споменатите от мен горе го поддържат, но тук се иска няколко основни неща:

1. Да може потребители да вкарват продуктите си в магазина, без да имат общо с останалите продукти.
2. Всеки да има реален под-магазин на адрес, примерно - sasho.magazin.com - като там са изнесени само неговите продукти, но да присъстват в общия магазин на magazin.com
3. Да има един рут аксес на потребите, който да може да бърника из всички под-магазини и техните продукти.

Горе долу това е. Нещо като идеята на мобиле.бг, но с много по-малки мащаби. Идеята е борса за вестници, книги и подобни. Дори, ако някой вече е срещал и някакви подобни теми. Знам, че къстам система ще е най-добре, но тук пак стигаме до бюджета, в който е ограничен. :)

Благодаря предварително на всеки, който си даде мнението. ;)
 
Ограничен бюджет и Magento са несъвместими, по-добре го изключи от вариантите, скъпо е за доработка. Но пък иначе там е сигурно, че могат да се получат нещата, които искаш.
 
Не съм сигурен, но не мисля, че нещо над 2000-3000 лева ще им е комфортно. Но се иска нещо не много сложно и не много богато от към функционалности. ;) За това. Иначе Magento го включих с идеята, че на фри лиценза може нещо да се сетъпне, като разбира се обясни как вървят цените с доработките. ;)
 
  • Haha
Реакции: Sky
Дали няма да му е удобен ето такъв тип сайт: https://we-sell.online/bg
Това е надстроен интернет магазин с възможност за Marketplace Multi Vendor система.
Различно е от мултисайт, но би могло да му върши работа според идеята.
Демонстративен магазин е, но е тестван и работи коректно. Мога да се разделя с него на изключително приятна и допустима цена или да бъде изграден на хостинг и домейн предоставен от възложителя.
С много богата функционалност, а и самият сайт е много податлив на къстамизиране относно визия и функционалности.
Администрира се изключително приятно, а и може да бъде обучен персонала.
Само че тук функционалността „под-магазин на адрес, примерно - sasho.magazin.com“ би могла да бъде: magazin.com/shop/sasho
Функционалността Marketplace Multivendor е със следните възможности:
https://we-sell.online/bg/content/10-partnorska-programa
Можете спокойно и без притеснения да регистрирате профил в нашия сайт https://we-like.online/ и да тествате възможностите на системата.
За целта ще е необходимо единствено да ни уведомите тук или с имейл, че желаете да станете партньор на сайта, за да ви дадем права /това потвърждение на партньорство е изискване в администрацията на маркетплейса/предвид, че той е демонстративен и не следим неговата администрация.

Озтаваме на разположение, ако имате въпроси по темата.

Редакция: промених сайта
 
Последно редактирано:
Ми да де Blink, то това което съм демонстрирал като сайт може да бъде преместено или новоизградено на друг желан от него или негов си хостинг с негов домейн. Става за 15 мин.
Там той ще си е едноличен собственик и ще има пълни права над администрирането с изцяло негов контрол, както над хостинга, така и над сайта.
Става за 15 мин.
Но всеки сам си знае какво му трябва и какво ще му е полезно.
Или може би аз не прозрях идеята, че той иска да си създаде сам сайта и търси само насока, коя платформа да използва.
Не се натрапвам, само предложих, опитвайки се да си бъдем взаимно полезни.
Желая успех на човека!
 
Здравей, г-н @Blinky, Opencart 2.3 + Multimerch.com, модула е доста скъп, но аз го имам.
https://www.chopni.com/bg/ работи на този принцип, но с друг модул по слаб, Multimerch мога да Ви го дам, безплатно защото участвам в някой фиксове, а и го имам закупен. Ако го искате ще го дам, само ми кажете версията на OC която ще ползвате.

За Sub домейните, трябва да се направи допълнително вече настройка за продавачите, ако и с това имате проблем мога да помогна. Разработвал съм доста подобни проекти, ако имате нужда от съвети и помощ, мога да помогна. Стандартно проекти от този вид ако са сериозни са доста скъпи, но това го знаете.

Поздрави,
Станимир И
 
Дам Magentoto ако имаш пара става най-лесно. Ако нямаш пари или се стискаш си инсталираш един OC и започваш да дописваш. По принцип в OC може да се дават права на избран потребител или направо ги слагаш в група:
System-> User-> User Groups и натискаш Insert
Избираш група и и даваш catalog/product
После в System -> User ->User и ги добавяш.
И т.н.
 
Дам Magentoto ако имаш пара става най-лесно. Ако нямаш пари или се стискаш си инсталираш един OC и започваш да дописваш. По принцип в OC може да се дават права на избран потребител или направо ги слагаш в група:
System-> User-> User Groups и натискаш Insert
Избираш група и и даваш catalog/product
После в System -> User ->User и ги добавяш.
И т.н.
Да, но въпросът е така ще има ли отделен профил на клиентската част този потребител. ;) Аз ако имаха пари направо им говоря за нещо по-адванс - Magento, нещо къстам. ;) Въобще нямаше да се стига до някакви такива. ;)

Ами давай смело, после покажи готовия магазин :)
Ок, като вече искат нещо, ще си кажа. ;) И ще се покаже де. ;)

@Станимир И , мерси много. Не знам какво да кажа. Знам, че са цифра, също така знам, че няма да е лесно, но определено ще е интересно. Ще му се обясни добре и определено, ако има нещо, ще те потърся. Всякакъв опит с подобни проекти, разработвани от някой ми е интересен. ;)

С тоя бюджет да отива уикенда на Пампорово с някоя жрица.
ОК, и това ще му предложа също. И в крайна сметка нещо подобно какви реални пари би било? По ваши виждания. Нали, около или в някакви рамки. Интересува ме да чуя мнения. :) Освен решението, което определено дадохте по мои виждания. ;)
 
Добре де ето ти едно решение което според мен ще работи и е най-доброто което се сещам, то маи други няма ...
Правиш поддомейни (sasho,pesho,gosho) На всеки поддомейн инсталираш един OC. С това изпълняваш и 3-те точки.
За основен сайт защото до колкото разбирам продуктите освен да се листват на gosho.saita.gb трябва да се листват и в saita.gb. Или правиш магия с БД-то и гребеш от там и листваш или с импорт плъгин, или всички си имат отделни категотии а тях ги модваш да смучат от поддомейните. Тук има доста поле за изява.
Надявам се да съм бил полезен, но това е насоката на решението според мен. Лесно, Бързо, Гъвкаво.

П.С. Ако случайно поддомейните не са на едно място (ВПС) ще трябва да гребеш продуктите през фидове или с транспортни файлове.
P.S2 Разцъках лекинко и равносметката е: безплатно Мулти-Сторе и разцъкване или около 1000лв. за модулчета и нататък калкулираш труд. :)
 
Последно редактирано:

Горе