Опити за саботиране на сайта ми

От: Опити за саботиране на сайта ми

Само да напомня на автора на темата,че въпросния саботьор може също да чете темата и съветите....
 
От: Опити за саботиране на сайта ми

С водния знак не става. Сега мога да вляза в някой сайт, да им дръпна снимките и да сложа воден знак на моя сайт. Това със подписването на снимките не е никакво доказателство за първоизточника.
 
От: Опити за саботиране на сайта ми

Доказването става като първо защити авторското си право пред съответните органи,дори и фотоапарата да и го/му вземеш ,тези снимки не са ли защитени,те не са обект на авторско право.

Говориш глупости!
 
От: Опити за саботиране на сайта ми

Не трябва да „защити авторското си право пред съответните органи“, защото за да имаш авторско право не се налага да го „защитаваш“.

Момента на създаване на дадено произведение е и моментът на възникване на авторските права, свързани с него.

Най-добрия начин да докажеш кой е автора е да си водиш свидетели когато правиш снимките.
 
Аз никъде не видях да казва че снимките са нейни?
Доколкото разбрах имат сайтове в една и съща свера и крадат от едни и същи места и номера е кой превари :)

Наскоро гледах коментари под обява в един сайт, да спрели да мукрадат снимките от обявите, а той ги е смъкнал от ибей всичките :)
 
От: Опити за саботиране на сайта ми

Хостинг компания не може да взима страна в такъв случай. Това се решава с доказване на авторско право върху материала - с нотариална заверка преди пускането на същия материал. След нарушаване на АП, много лесно се търсят правата с помоща на заверката пред Българския съд.
 
От: Опити за саботиране на сайта ми

Какво му пречи на измамника да завери пред нотариус крадено произведение? И как изобщо нотариус ще завери собственост върху произведение? Може би ще водиш нотариуса с теб да те наблюдава как създаваш произведението (правиш снимката, пишеш текст, рисуваш картина)?

Нотариуса може да завери твоя подпис и датата, на която е положен върху декларация, в която ти декларираш, че си автор на еди какво си произведение. Обаче не може да потвърди, че тази декларация е вярна.
 
От: Опити за саботиране на сайта ми

за печатни произведения си има начин за доказване на авторство - изпращаш си копие по пощата на себе си и го пазиш в неразпечатания плик. важи датата на пощенското клеймо. така винаги ще имаш доказуема дата.
 
От: Опити за саботиране на сайта ми

Поради същата причина пращането на копие от произведението до себе си не може да бъде доказателство за авторство. Евентуално би могло да бъде доказателство за време (но същата работа върши както заверяването пред нотариус, така и услугата удостоверяване на време, за която писах по-горе в темата).

Измамникът може да вземе копие от произведението и да го прати до себе си (със своето име на него) преди истинският автор да го е направил. Как авторът ще докаже, че той, а не измамника е автор?
 
От: Опити за саботиране на сайта ми

обикновено в научните среди кражбата на труд е надпревара с времето при издаването на даден текст в сборник/конференция/издание. изпраща се черновата, което обичайно е напълно достатъчно, за да окаже благотворен ефект срещу измамнически напъни.

обстойно по темата тук http://www.iusauthor.com/Dokazvane-...zatelstva.-Svidetelski-pokazaniya.-Ogled.html
 
От: Опити за саботиране на сайта ми

Вместо да се главоблъскаш,спри да публикуваш за известно време и започни да "крадеш" от него,да види хубаво ли е.Другия вариант е да го издириш,причакаш и да му счупиш ръчичките,така със сигурност ще спре да краде от теб.От мен имаш свидетел за алиби ;) :)
 

Горе