Оптимален уеб дизайн за търсачки

DEATH

Member
Оптималният уеб дизайн на интернет сайт може значително да помогне за добро класиране в резултатите на търсачките. Помнете, че главните търсачки в интернет са основния начин за търсене и намиране на информация. Тъй че ако даден уеб сайт достигне челно класиране в резултатите при търсене той може да получи значително нарастване на трафика.

Оптимален за търсачките уеб дизайн е този който прави страниците на даден уеб сайт лесно достъпни и читаеми от търсачките. Една от тайните за оптимален уеб дизайн е използването на обикновени текстови страници в сайта. Тогава търсачките без проблеми индексират страниците от сайта, а това гарантира появата му в съответния каталог. Така оптимизиран сайта е най-лесно разбираем за търсачките.

Интернет сайт с оптимален уеб дизайн и достатъчно адекватна информация задоволяваща запитванията на посетителите е ключът към добро класиране в резултатите на търсачките. Бързото зареждане на страниците е много съществен елемент. Много начинаещи уеб дизайнери се опитват да направят сайта произведение на изкуството, но потенциалните му клиенти едва ли ще са толкова търпеливи да изчакат неговото зареждане, тъй че те вероятно никога няма да го видят. Не бива да се очаква търсачките да са по-търпеливи. Анализаторите смятат, че повечето интернет потребители обикалящи из мрежата чакат най-много 4 до 7 секунди за зареждането на страница.

За постигане добро класиране на сайт в резултатите на търсачките неговия уеб дизайн трябва да е съобразен с технологията на търсачките за класиране. Няколко най-общи основни съвета:

-Използвайте основните си ключови думи в заглавието и в началото на страницата.
-Опитайте да поставите тези думи в началото на изреченията.
-Използвайте ключовите думи по-често в съдържанието на страницата, но без да губите смисъла.
-Разположете ключовите термини възможно по-близо помежду им, това може да Ви помогне за по-висока позиция в резултатите на търсачките.

Намерете надежден web-hosting доставчик, който ще осигури наличието на сайта Ви поне 95% от времето. Анализите показват, че около 30% от регистрираните web сайтове са недостъпни. Обърнете внимание на факта, че ако робота на някоя търсачка достигне сайта Ви когато той временно е off-line, Вие ще сте вън от каталога на търсачката, а по Законите на Мърфи това се случва точно в такъв момент.
 

Горе