Оптимизация На Съдържанието ( Content ).

Blinky

Owner
Доброто копие уравновесява конверсията!!!

Това е може би най-трудната част свързана с продажбите и когато SEO-то говори за себе си. Хората знаят, че им трябва хубава позиция в Google, и знаят, че има нужда да се изгради онлайн присъсътвие, и разбира се, всички те знаят, че им трябва трафик за сайта им.

Но сайт копието? Всеки път щом някяква тема излезе, повечето клиенти гордо се хвалят, че вече са сложили информацията на сайтовете си и че тя работи.

Е, не е така. Оптимизацията на съдържанието е умение, което малко хора могат. Думите продават, картинките - не. Трябва да накарате посетителя да поеме действие! И така, в този дух, има лист с неща които се правят и такива които се избягват:

Неща, които се правят :

* Използвай главната ключова фраза, която таргетираш на всяка страница, освен на главната страница.
* Използвай ключовата фраза в хиперлинк.
* Създай заглавието на страница, така че да е заинтригуваща и хващаща око. Помни - думите продават, графиките - не.
* Ограничи ключовите думи до 2 ил 3 (препоръчителното е до 5) за страница. Или ще бедете обвихнени в спам.
* Създай допълнителенхо съдържание като FAQ-страница, "как да" страница, кратък речник на идустрията и сходни статии за продукта.
* Използвай мета таг описание. Google отдава внимание на това, когато не ви намира в DMOZ.
* Винаги дръжте око върху конкурентите и как са класирани за същите думи.
* Фокусирайте се върху страниците, които имат най-добра конверсия.
* Мислете като репортер, питайте се въпросите - Кой, Какво, Кога, Къде, Защо.
* Покажете местоположението си. Проучвания показват, че хората търсят локални продавачи, дори и да са онлайн.


Неща за избягване :

* Внедряване на ключови думи в авторският материал.
* Забравяне - какво публиката търси.
* Оставане на заглавието празно ( "Untitled" ).
* Използването на прекалено много фрафики.щ
* Чакане копиете да е за очаквани сезонхи продажби. Трябва ви 6-месечен период, когато оптимизирате, за да дадете на търсачката време.


Оптимизацията на Съдържанието е продулжителен процес на наблюдение и подобряване. Като се придържате към писаното тук, ще остановите драматичен резултат в продажбите ви.

------------------------------------------------------------------------------------------
Виж : Указания За Уеб Копие - Web Copy !!!
-----------------------------------------------------------------
 
Последно редактирано от модератор:
да така, е. :roll: Като стана дума искам да кажя, че е хубаво да имаш съвпадения с ключовата дума в Заглавието, H1 tag и съдържанието.

друг SEO трик за съдържанието е някои от ключовите думи в него да са с удебелен шрифт, за да акцентираш върху тях пред бота.

- някои от клюяовите думи да са хиперлинк към страницата на продукта, а тя от своя страна да връща пак към главната от края и (бота да мине през целият текст преди да го върнете да чете главната отново).

Абе с две думи съдържанието е цар, както се казваше......
 
Да така е, истина е че одебеляванетое малко помощно средство с което казвате на кои думи да наблегне бота.

Част от редовнто писане на съдържание за сайт е че е важно вашото съдържание да е лесно за разбиране от търсачките и да бъде добре катагоризиранно правилно и за точната тема.
Тези техники на писането на seo съдържание лежат върху следните правила:

1. Представете си обърнат триъгълник, стартирате от основата, която е ключови думи (keywords) и след това към целта, съединяване на кл. думи в копието което правите натурално.
2. Бъдете сигурни че съдържанието не е популярно с ключови думи , лоито го карат да изглежда като спам.
3. Статията която пишете трябва да е лесно разбираема, така че е писана за потребителя.
4. Бъдете сигурни че подчертавате термините, които се предполага да хванат вниманието на потребителя веднага.
5. Обикновено добрата статия е около 250-500 думи.
6. Винаги дръжте в главата си потребителя, докато пишете копието.

С тези съвети за писане на блестящо seo съдържание, мисля че сте на път да се справите повече от перфектно с това за вашият сайт.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
евала блинки - това е много полезно за фундаментални познания в сферата на писането на статии. Уникалния контент както вече много пъти сме казвали е адски важен фактор при СЕО-то на един сайт и искам да обърна внимание на хората които тепърва почват да пишат - не бързайте - редактирайте добре , пишете грамотно и упростено. :wink:
 
Мерси, бате. Да контента е много вашен за SEO-то на всеки един зайт блог и каквото се сетите. Правете контента, все едно това което пишете искате да кажете на своя посетител, да му дадете инфо за всичко което би могло да му помогне за да стигне до извода че вашивт сайт е този, който всъшност търси. :)

А сега се сетиг че имаше тема от сорта на: Дали Sales-Copy-то убива SEO-то? Еми тук отговорите са да и не. Всичко е до това както го направиш. Има добри Sales-Copy-ти, които са много качествено оптимизирани, и обратното. Има добри оптимизирани страници, които са в същото време и много добре направени да продават.

Всичко е до правилна направа и добро структуриране. Пример за това са сайтовете продаващи е-буци. При тях е много наложително Sales-Copy-то, да е преоритет, но има и такива които излизат за главните си думи на добри позиции. И това се дължи на съвместимоста между оптимизиране и текзт, който да продава. Това си е зало изкъство според мен:)
 
Здрасти,

Аз съм нов НУУБ, до сега не съм се занимавал с правенето на пари от интернет, но пък имам малко опит в правенето на сайтове, и сериозно се замислям дали да не отделя малко време и да пробвам как стават нещата. Толкова за мен.

А сега имам конкретен въпрос.

$INeed$ каза:
друг SEO трик за съдържанието е някои от ключовите думи в него да са с удебелен шрифт, за да акцентираш върху тях пред бота.

при удебеляване имали значение кой HTML таг се изполва <bold> ?
 
Да това се има предвид, имат тежест също така тези в друг звят или подчертани, така се намеква за важност. И съответно се обръща и внимание. :wink:

Добре дошъл и приятен престой ти пожелаваме тук, радвам се че се интересуваш и много успехи завбъдеще. :)
 
А ще обясниш ли защо:
трябва да
* Използвай главната ключова фраза, която таргетираш на всяка страница, освен на главната страница.
и не трябва да
* Внедряване на ключови думи в авторският материал
 
content | SEO | оптимизация | уникален |

1. Еми трябва да се използват и ключовите фрази за които се опитваш да се оптимизира главната, защото подсилват, особенно ако текста е SEO, и с ключовата фраза връща към главната, след индексиране на тази страница <ако вече не е индексирана>, ще имаш линк от контент <уникален и оптимизиран> водещ към главната. Абе съпортване му викам. :)

2. Това пък от къде на къде, трабва да има ключови думи в авторсият текст или контента <уникален> , които е на страницата. Поне ако съм разбрал това имаше предвид нали. Освен ако не целиш добър текстр за продаване, но и тогава може да се вметне някоя друга ключова дума. :)
 
От: Оптимизация На Съдържанието ( Content ).

Абе, тоя дето ги пише тия неща кое-как, ако с тия съвети стигне изобщо челната 100-ца, аз ще му стисна ръката.

Загуба на време са тия съвети - неясни, общи и дори НЕВЯРНИ. :evil:
Не трябвало да има повече от 2 до 5 ключови думи... лелеее, ама айде да не коментирам. Който иска качествени СЕО съвети да ходи в "Направи си сайт".

(а за правописните грешки да не говорим... липса на себеуважение е)
 
От: Оптимизация На Съдържанието ( Content ).

Като си печен, кажи ти конкретни неща или само си трупаме мнения? :)

Повече от определен брой ключови думи е леко стъфене или казано на друг език - спам. Или не си стигнал до там да правиш %-тово тунинговане на контента.

П.П: Вместо да хейтваш, хвърли малко усилия в блога си. Има нужда ;) Чисто приятелски съвет.

Много ме кефят тези, където храният и после не може да каже 2-3 думи, които да подкрепят думите си. Изглежда аматюрско пич. Нищо лично, но като има новости, както е в момента, защото може и да не си обърнал внимание и на дата (Apr 2006), е хубава да се допълнят, а не да се храни като повечето хейтъри на света. ;)

За правописните грешки съм съглсен. Приемам критиката. ;)
 
и за правописа е гениално хаха браво в инвестор бг имаха такъв спор и аз подкрепям мнението на едно приятелче там а то е че ако правописа беше важно умение учителите по БЕЛ щяха да са най великите инвеститори и лидери в тази държава... не че е лошо да се пише правилно но я глупаво да се издребнява да не коворим че в бг гугъла в момента за една нелоша дума има повече търсения за сгрешената и версия отколкото за правилната (транслетерирана де)

тои май искаше да спамне някакъв сайт ама не стана
 
Последно редактирано от модератор:
От: Оптимизация На Съдържанието ( Content ).

ще използвам всичко описано в темата :) мерси на всички за инфото, което сте дали :D
 
От: Оптимизация На Съдържанието ( Content ).

Искам да отбележа за начинаещите, че не е необходимо да се придържат стриктно към някакви правила за писане на текст или поне не при първоначалното изграждане на сайта. Има голяма вероятност текстовете, които напишете, да са разбираеми само за киборги :) Замислете се - ако напишете текст с единствената цел да е полезен и интересен за читателя, такъв който го ангажира, то тогава има голяма вероятност да си спечелите и качествени линкове към вашето съдържание от други сайтове. Затова първо пишете за хората, а после оптимизирайте за търсачките :|
 
От: content | SEO | оптимизация | уникален |

1. Еми трябва да се използват и ключовите фрази за които се опитваш да се оптимизира главната, защото подсилват, особенно ако текста е SEO, и с ключовата фраза връща към главната, след индексиране на тази страница <ако вече не е индексирана>, ще имаш линк от контент <уникален и оптимизиран> водещ към главната. Абе съпортване му викам. :)

Привет, не разбирам идеята каква е, по принцип на главната е добре да присъстват ключовите фрази, по които се оптимизира сайта.
 
От: content | SEO | оптимизация | уникален |

Привет, не разбирам идеята каква е, по принцип на главната е добре да присъстват ключовите фрази, по които се оптимизира сайта.
Така е, обикновенно хора, разбирай оптимизаторите, на главната страница оптимизират за силни думички (търсения / конкуренция / не толкова конверсия), а по страниците си те реално лансират по-малките думички, както и е редно да се случва.

Оптимизацията на текста е много важен елемент от SEO-то, да не кажа, че в момента е водещо. Като всичко се свежда до %-товото съдържание (което вече и артикъл директорията ezinearticles въведе) на думичките и правилата, по които е редно да се извършва целия процес. Важен елемент е достигане на силно ниво, което по никакъв начин да не минава, даже и надхвърля, границата на преоптимизация, което би довело не само до наказания.

И само за протоколо - на главната присъстват ключовите думи и фрази, за който оптимизираш сайта, но говорим за главните или по-сините. А по целия сайт е възможно да има и други. Оптимизацията се извършва на ниво страница, после на ниво сайт. ;)
 
От: content | SEO | оптимизация | уникален |

"Абе, тоя дето ги пише тия неща кое-как, ако с тия съвети стигне изобщо челната 100-ца, аз ще му стисна ръката."
Ами само така може би няма да стигне. Аз преди реших да тествам тези съвети, защото навсякъде тях ги пишат :) и стигнах 10-20 място по силно конкурента дума. Но също така имах около 150 линка, не знам кое е класирало блога, май и двете. Всичко беше пълна хамалогия, да напиша около 50 стаии уникални с 500 - 700 думи и още 30 с по около 300 думи. Резултати - имаше 2 сайта на калин на същите позиции, които имаха 1-2 статии :D. Има ли смисъл от такава хамалогия - да, но тя няма да класира сайта, но ще му запази позицията.
Към всичко казано по-горе може да се добавят и микроформатите - и там тествах с поставяне на код за ревюта, където го поставих се появиха звездите и единия блог се качи от 7 на 5-та позиция но в ниска конкуренция.
Аз като гледам уж за сео се говори а пък май накрая колко има повече линкове той печели. Ей този сайт много ме кефи, като го сравня с конкурентите с този tool http://www.majesticseo.com - еми има 2 пъти повече линкове как да го стигнат :D. Като гледам сайта имам чувството че някой е казал на админите това което каза тук Blinky и те са се олели от писне на романи :D
Сигурно сега 10 човека ще ме нахранят както винаги, не мога да разбера защо все така става но сигурно е мен е проблема.
 

Горе