Оптимизация за Търсачката - Google (Специализирана тема)!!!

Blinky

Owner
Със сегашният по-ускорен упгрейт, много хора намират техните сайтове с не толкова добър или висок Google PR, както са били преди в добрите стари времена, лед поредният упгрейт на Google.

И така, сайтовете, които губят техните PR-гове се опитват да намерят някакви отговори, като защо е паднал. Докато се опитваме да разберем сложността на как този индивидуален удрящ упгрейт на а;горитамът на търсачката, има някои приети стартови точки, които ако спазиш всичките за сайта си, ще "оцелееш" след всеки такъв упгрейт.

* Правилно наименование на структурата.
* Именувай заглавията на заглавието на страницата с твойте ключови думи, ако е възможно.
* Винаги имай sitemap - карта на сайта.
* Винаги прибавиай robots.txt файл.
* Ако използвате пре-насочване, бъдете сигурни, че е на сервара, а не на Мета презареждан таг.
* Не използвайте скрит текст по сайта си.
* Бъдете сигорни, че вашата ключова дума/фраза е в H1( заглавие в текста) таговете.
* Не се оптимизирайте за повече от 5 думи на станица.
* Използвайте текст линкове ако е възможно.
* В всяка картинка на продукта използвайте alt tag (алтернативен таг)
* Използвайте тирета("-"), не подтирета("_") когато именувате страница.
* Бъдете сигурни че вашият сайт няма грешна водеща страница.
* Създайте Google Sitemap и я поставете върху сайта( това е типично съдиране за sitemap-а).
* Разтоварете всеки js и css код.
* Не забравиайте за Мета таговете.


Бъдете сигурни, че следвате всички тези прости насоки и няма да е нужно да се притеснявате при следващият упгрейт на Google - вашият сайт няма да бъде "удрян" от всякякви филти, които проверяват за спам, скрит текст, или нещо, което прилича на маскировка.

-------------------------------------------------------------------------------
Search Engine Optimization Section
 
Да ама с какво robots.txt файл-а ще помогне да не пострадам при следващия ъпгрейд на Goooogle, щото си сложил robots.txt файл-а в списъка с нещата, които трябва да се направят, за да няма лоши изненади при ъпгрейда.
 
Еми така на бота ще му е по-лесно да претърсва сайта ти, а чрез robots.txt файл-а ще бъде ограничаван до каквото съдържа сайта като директории и поддиректории. А колкото по лесно е за бота да чете сайтове толкова по добре и за по лесното ти класиране, рядко ще видиш сайт, който затормозява бота на първи позиции. Говора за бротални FLash, сайт с грешки и т.н. Та с този robots.txt файл сайта ти е една идей по-подготвен за следващият ъпгрейт.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Blinky каза:
Еми така на бота ще му е по-лесно да претърсва сайта ти, а чрез robots.txt файл-а ще бъде ограничаван до каквото съдържа сайта като директории и поддиректории.
Значи като сложа robots.txt файл онуй животно GoogleBot ли е кво е там ще претърсва по-добре сайта ми, защото няма да може да се махне от сайта ми като мине през линковете, които излизат от сайта, така ли :?:
 
E тези линкове няма да са кой знае колко. Навявам се. Иначе разсейваш бота. А другото което е че този файл "казва" на бота за правилата на сайта- къде да ходи и къде не, и къде може да ходи.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
011.gif

Линковете ми ще са много, нали ще правя директория с линкове.
Не разбрах как robots.txt ще ме спаси от смъкване надолу в резултатите на Google при следващия ъпгрейд.
Няма да ограничавам достъпа на паяците до никоя от подстраниците ми.
 
Да, но на страница ще имаш не повече от 25 изходящи линкове нали? Много ясно че директориата е с много изходящи линкове, но повечето директории са с по 25 изходящи на страница. За да не си сасипят PR-a. Повече он 30 линка е лощо, но не съм и срещал. Максимум по 25 както казах.

А robots.txt няма да спира нищо просто ще трябва често да го ъпгрейтваш, защото някои директории имат функцията: "Предложи Поддиректория". Ако си от тези директории, често ще тряабва да си сменяш файла, или като заначало да не го слагаш за да си развиеш добре структората на директориата.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Ооо нямам никаква представа колко линка ще имам на страница, колкото пъти попадна в нета на обяснение колко линка трябва да имам най-много на страница все различна бройка линкове ме съветват да не надвишавам. Тоя Google не мога да го понасям, не стига че си свалих toolbar за лисицата, който ми показваше PR-a на сайта в който съм и този PR често не беше верния, пък не ме могат да обяснят като хората какво трябва да се направи за да ти е оптимизиран сайта за търсачката им, а трябва да се ровиш из нета и да намираш някаква обща информация дето я е вярна я не. А на всичкото отгоре няма свястно обяснение как рекламираш правилно с AdWords а трябва да се ревиш в скапания им help и като решиш да им пишеш те не ти отговарят. Пияници!
Ох па се отклоних от темата, чай да видя за какво ставаше въпрос...
Така...какво общо има robots.txt с опцията Предложи Поддиректория в директорията ми и защо за начало да не го слагам, за да си развия добре структурата на директорията? Как функцията Предложи Поддиректория ще попречи да си развия структурата на директорията?
 
Не е нужно да се ровиш из нета за да видиш колко е препоръчителното число линкове на страница. Просто виж няколко директории и си направи сравненията. Това е достатъчно. Но да са качествени директории, нещо от сорта на PR5+. Това ще е достатъчно за д апрецениш ти какво да направиш.

Обикновенно директориите са направени за да събират и показват други резултати различни от тези на търсачките, но не е изключено да си намират и сходни резултати между директориите. Имал съм такъв опит.

Малките са много оферта както споменатх тук: Многото Предимства От Прибавянето Към Директории/Directories. За да си първи там преди да е набрала скорост.
 
Какво ще спечеля, ако си събмитвам сайта в директории, които не са набрали скорост? Че няма да се налага да чакам за да ми одобрят линка, понеже директорията е нова и още нямат много предложени линкове, които трябва да одобряват и моя сайт няма да бъде нареден на края на опашката за това ли?
 
Най-малкото ще бъдеш удобрен бързо, а това че е млада ще ти помогне след време да се на топ позиции в развита директория. Абе гот си е.
 

Горе