Оптимизация за сайт, изискващ задължителен логин

Lisa

New Member
Здравейте,

Имам следния проблем: сайтът ми има доста съдържание (напълно авторско), но за да имат потребителите пълен достъп до него, трябва да бъдат логнати. Съвсем малка част от информацията на сайта се зарежда, когато потребителят не е логнат. В тази ситуация, на мястото на дадена страница от сайта се зарежда статична част(html), в която се подканя потребителят да се регистрира или да влезе в акаунта си.

Въпросът ми е следният: по-различно ли трябва да е SEO-то за подобен сайт? Сайтът си има сайтмап със съответната информация. Питам се, дали след затварянето на съдържанието на сайта и показването не на самата страница, а на статично съдържание за нерегистрирани потребители (включително търсачките и "паяците"), дали това посочване на съдържание за отделните страници в sitemap-а няма да изиграе по-скоро негативен ефект, тъй като те ще откриват по-скоро статично съдържание?

Благодаря предварително за помощта!
 
От: Оптимизация за сайт, изискващ задължителен логин

Ето ти решението как да дадеш достъп на google bot до затваорената секция на сайта: https://support.google.com/news/publisher/answer/40543?hl=en . Друг е върпоса, че това съдържание може да се чете после от кеша на Google (или поне можеше преди).
 
От: Оптимизация за сайт, изискващ задължителен логин

Друг е върпоса, че това съдържание може да се чете после от кеша на Google (или поне можеше преди).

най-вероятно ще се чете

аз така четох какво пишат в тази секта - forum.grajdani.bg/
защото не активираха моята рег :mrgreen:
 
От: Оптимизация за сайт, изискващ задължителен логин

Другия вариант е за всяка статия да се пише втора статия (300-400 думи), която да играе ролята на описание и да се оптимизира то.
 
От: Оптимизация за сайт, изискващ задължителен логин

Значи, доколкото разбирам, ако приготвя кратко резюме на съдържанието на всяка една страница и си го оптимизирам, както съм оптимизирала самото съдържание, не би имало проблем? Вторият вариант, с помощта на сайтмапа, предполагам трябва да го обсъдя с програмиста, който би трябвало да знае как да промени нивото на достъп за всяка една статия в самия сайтмап?
А при това положение самото съдържание на сайта (до което потребителят има достъп само след като се е логнал), индексира ли се от търсачките или не?
 

Горе