Оптимизация на форум

Anabel

New Member
Как да направя форума си по-готин, смисъл да ми препоръчате разни тулчета и съвети, за да стане по популярен и да се намира по-лесно от търсачките
 
Anabel каза:
Е, само тва ли :shock:

Здрасти, Да arsenal е прав - яко контент. Малките неща като Bold, интерлинкване, заглавията на темите да отговарят на контента на темата. Това е много важно условие един форум да предобие тези малки оптимизации. Карай членовете ти да са по-темата в дадена обсъждана тема. А ако имаш подобна тема във форума може да интерлинкнеш към нея като пример за повечето там че има още инфо и да насочиш бота за големият обем на контента. :)

Друго за което се сещам е дръж съдержанието винаги всежо, какво означава ли? Еми връщай се от време на време към някоя стара тема и я съживявай с някой твой коментар обсъждащ нещо ново по темата. Така индексираната тема (защото е стара) ще стане по-ъпгреитвана а това се харесва, особенно когато я има в нета (била е намерена отдавна).:)

Късмет, Anabel. :wink:
 
Съдържанието е най-важно.
Без съдържание един форум/сайт/блог не струва. Напълни го с повечко съдържание, така и потребителите, и търсачките ще бъдат доволни.

Отзивчивостта. Ако форумът е нов, поздравявай всеки нов посетител лично. Така превръщаш един посетител в редовен. Ако вече говорим за форум с повече от 5 регистрации на ден - автоматизирай процеса. Добави някакъв add-on за автоматично поздравително съобщение. Не на всеки прави впечатление, но е важно.

Не забравяй и изгледа. Не е задължително да слагаш нов скин, просто промени логото с нещо хубаво, направи добро обяснение на форума.

Надявам се да съм бил от полза.
 
coolice каза:
Ако става въпрос за форума ти за симс трябва да отключиш някои от секциите за да може бота да индексира съдържанието
Нещо не чатнах. . .
Добави някакъв add-on за автоматично поздравително съобщение. Не на всеки прави впечатление, но е важно.
От къде да го взема ?
P.S. Ами как мога да сменя иконките на скина, смисъл гледам че тука са написани на български. И аз искам моите да са на български. Мисля че това са картинки които трябва да се променят с фотошопа обаче незнам от къде да ги взема :roll:
 
Blinky каза:
Не е нужно да ги взимаш, направи си сама. Или си свали сегашният хедър и си го едитни с някой софтуер или както каза ти с фотошопа. :wink:
Ми не мога да го сваля :|
Еми coolice така се регват повече потребители. . . .
 
coolice каза:
Търсиш баланса някои от секциите трябва да са отключени заради спаидъра на търсачките и оставяш 1-2 заключени за да се регват

Да, тези с много ценно инфо (сигурно са няколко, но избери най цените - някои предоставени трикчета и съветчета) може да оставиш заключени, голям процес от тези потребители, които се записват го правят заради определени теми или секции. И тези теми са важни за тях. Научи кои са те. Това си мисля че ти е коза за добрата конверсия. :)

Късмет, Anabel. :wink:
 
И се стараи наистина да има цено инфо в заключените секции :)

П.С. Остави обаче и само регнати да могат да пишат така ако някои има въпрос или иска да се включи в дискусията също ще трябва да се регне :)
 
coolice каза:
И се стараи наистина да има цено инфо в заключените секции :)

П.С. Остави обаче и само регнати да могат да пишат така ако някои има въпрос или иска да се включи в дискусията също ще трябва да се регне :)
Ами добра идея ще пробвам :)
10х
 
finty каза:
Много полезни съвети не само за форум, но и за сайт, благодаря :)

Това е изпитано - давай им нещо фрии, а от това което имат нужда - накарай ги за по-сериозно действие (покупка, записване ....). :wink: Първоначално му даваш (на посетителя) нещо, за което да се хване => заинтересува и после с последният ти "коршум" го караш да предприеме действието, за което първоначално си си намислил/а да го склониш към. Това е много тънък маркетингов трик, който само ние би трабвало да знаем до дълбоки подробности. :) И следователно в някой моменти да практикуваме. :roll:
 

Горе