Оптимизиране на сайт категория

StefanIvanov

New Member
Преди време бях споменал за подобно нещо, но ме интересува какво е вашето мнение и по-точно дали имате опит и наблюдения в оптимизирането на сайт категории по дадени ключови думи.

Да речем, че правим сайт за храна за животни и искаме да оптимизираме категорията "Храна за животни", но освен това искаме да имаме и две подкатегории - "Храна за кучета" и "Храна за котки". Започваме да пускаме линкове от различни места с клочювите думи, които са ни важни.

Кое е по-добре, да се оптимизира само главната категория по всичките думи, т.е. към нея да има линкове с думите "храна за животни", "храна за кучета" и "храна за котки", като по този начин целим да издигнем тази категория при търсене на тези фрази или да пускаме линкове и към подкатегориите?

Според мен е по-добре всяка категория да се оптимизира само за една ключова дума, защото иначе ми се струва, че става объркване, но според други хора е по-важно главната категория да се оптимизира за всички думи. Интересно ми е какво е вашето мнение.
 
От: Оптимизиране на сайт категория

Вдигаш всички думи с точни анкор, понякога смесваш, но най-силните линкове отиват в главната категория
 
От: Оптимизиране на сайт категория

не те разбрах точно какво питаш ?

Иначе всяка категория си е отделен магазин и работиш там като отделен магазин

И внимавайте със Sandbox алгоритъма на Гугъл, защото много колеги го подценяват.
 
Последно редактирано:
Здравей. Ето какво мисля и аз. Хубаво е всяка каттегория да се разглежда като отделна страница, която искаме да оптимизираме. Но имаш едно предимство винаги за топ категориите и това се взима в предвид, защото улеснява оф пейдж оптимизацията значително. Няма как да оптимизираш една категория за много думи, да верно са 3, може да стане, но реално после пак ще имаш да оптимизираш за тия думи, и реално тия под-категориите са по-релевантни. ;)
 

Горе