Отваряне на скара (павилионче за храна)

Кажеш му да сметне 2 и 2 - бил си Ганя, сметнеш му го наготово - много благодарен :D :D
Иначе доста грешно я мисли пича, пицата ще е от замразените демек отврат и никой не ги яде.
Такова нещо ще прокопса ако предлага освен хубава скара и хубави хлебчета + салати. Но не тия в големите баки руска, млечна и тн а нещо различно ако ще и ръчно да ги правят. Или иначе скара има на много места но хубава гарнитура никъде.

Пак казвам няма да спя и да пърдя и чакам на магия.
Обмислям хляба да е възможно най-хубавият а гарнитурата прясна и хубава.
Няма да е овкусена от сутринта, а ще я овкусявам на момента в който я давам за да може да е прясна.

Аз съм на абсолютно същото мнение ,че гарнитурата е АДСКИ ВАЖНА ! Ще се опитвам всичко да е прясно и хубаво.
 
Последно редактирано:
Пак казвам няма да спя и да пърдя и чакам на магия.
Обмислям хляба да е възможно най-хубавият а гарнитурата прясна и хубава.
Няма да е овкусена от сутринта, а ще я овкусявам на момента в който я давам за да може да е прясна.

Аз съм на абсолютно същото мнение ,че гарнитурата е АДСКИ ВАЖНА ! Ще се опитвам всичко да е прясно и хубаво.
И кво си мислиш, че общите работници и магазинерите ще ти ядат от хилтън бараката ли? Няма да си първия, дето си е навил някаква глупост на пръста. Или тия дето са отишли в промишлена по работа. Въобще наясно ли си какви са цените на продуктите вече? Някога чувал ли си че в странджанката се слага масло и кашкавал за да е хубава?
И то кашкавал от около 20-на лева, не неузрязли и кашкавалени сирена. Колко ще ти излезе една проста стрнаджанка, смятал ли си със всичко и на колко ще я пуснеш, че да си заслужаващо отгоре. А откъде ще намериш майстор? Отникъде, кой такъв ще отиде точно там?
 
Последно редактирано:
Пак казвам няма да спя и да пърдя и чакам на магия.
Обмислям хляба да е възможно най-хубавият а гарнитурата прясна и хубава.
Няма да е овкусена от сутринта, а ще я овкусявам на момента в който я давам за да може да е прясна.

Аз съм на абсолютно същото мнение ,че гарнитурата е АДСКИ ВАЖНА ! Ще се опитвам всичко да е прясно и хубаво.
Изреди 2-3 гарнитури да видим имаш ли идея, че малко си се пренавил ми се струва.
Не че е лошо де.
Иначе като идея - до Стара Загора правят страхотна лютеница която се продава на килограм. Потърси алтернатива наблизо или пали колата и вземай 20 кила и затваряй в буркани. Повярвай ми разликата от червените каши на олинеза всеки ще я забележи.
 
Изреди 2-3 гарнитури да видим имаш ли идея, че малко си се пренавил ми се струва.
Не че е лошо де.
Иначе като идея - до Стара Загора правят страхотна лютеница която се продава на килограм. Потърси алтернатива наблизо или пали колата и вземай 20 кила и затваряй в буркани. Повярвай ми разликата от червените каши на олинеза всеки ще я забележи.
Определено е пренавит, и аз нямам за идея да го свалям на земята. На мен ми изглежда ни в клин, ни в ръкав. Хубаво, добре, Бургас, скара, ама все пак е към зимния сезон, дори и за скара. Мястото е някакво не много угледно. И като цяло контингента там ще иска да си напълни корема колкото може по-евтино.
 
И кво си мислиш, че общите работници и магазинерите ще ти ядат от хилтън бараката ли? Няма да си първия, дето си е навил някаква глупост на пръста. Или тия дето са отишли в промишлена по работа. Въобще наясно ли си какви са цените на продуктите вече? Някога чувал ли си че в странджанката се слага масло и кашкавал за да е хубава?
И то кашкавал от около 20-на лева, не неузрязли и кашкавалени сирена. Колко ще ти излезе една проста стрнаджанка, смятал ли си със всичко и на колко ще я пуснеш, че да си заслужаващо отгоре. А откъде ще намериш майстор? Отникъде, кой такъв ще отиде точно там?

Стига сра в тази тема, не ти е виновен човека, че има пари да си купи бизнес, за какъвто ти се надяваше някой друг да ти ги снесе тук от форума на тепсия.

Аз като изстрадал бивш собственик на не-особено-забавно-неуспешни бизнеси и на вече един-два успешни само мога да ти дам съвет да премислиш добре финансовата част. Бизнесът никога не е толкова лесен, колкото ти го разправят хората, поне докато нямаш опит в сферата. Предвиди потенциален бюджет поне с 20% по-високо от цената на продаваният биснес, защото инзвънредни разходи винаги ще има.

Освен това планувай как да имаш пари да държиш бизнеса отворен поне 6, по възможност 12 месеца, ако нещата не потръгнат.

Успех!
 
Стига сра в тази тема, не ти е виновен човека, че има пари да си купи бизнес, за какъвто ти се надяваше някой друг да ти ги снесе тук от форума на тепсия.

Аз като изстрадал бивш собственик на не-особено-забавно-неуспешни бизнеси и на вече един-два успешни само мога да ти дам съвет да премислиш добре финансовата част. Бизнесът никога не е толкова лесен, колкото ти го разправят хората, поне докато нямаш опит в сферата. Предвиди потенциален бюджет поне с 20% по-високо от цената на продаваният биснес, защото инзвънредни разходи винаги ще има.

Освен това планувай как да имаш пари да държиш бизнеса отворен поне 6, по възможност 12 месеца, ако нещата не потръгнат.

Успех!
Дразни ме, че човека ще си даде парите нахалост най-вероятно и ти подкукуросваш в момента. Без лоши чувства от моя страна. И бих ти казал нещо за глава пълна с лайна. Но ми е супер абсурдно да се използват такива думи.
 
Здравейте искам да си отворя будка за скара (кебабчета,кюфтета,хамбургери,хот дог и т.н)....
Подобно на бутките МЛАДОСТ ....
Та въпросите ми са
КАКВИ РАЗРЕШИТЕЛНИ МИ ТРЯБВАТ?
Има ли някакви условия
Каква трябва да е инвестицията горе долу ?
Като цяло моля за повече информация относно такъв тип "инвестиция"
Здравейте, това са едни от най-добре работещите обекти. Повечето ни клиенти, които имат бърза закуска с предлагане на скара развиват успешен бизнес. Пишете бутките "Младост", предполагам имате предвид тези в Бургас с вкусните "Странджанки". За да регистрирате павилион за бърза закуска трябва да намерите помещение със статут по ЗУТ на "Бърза закуска" или "Кафе-аператив", "Бирария" или нещо подобно. Това е изискване от 09.06.2020г., съобразно чл. 26, ал. 2 т.2 от Закона за храните, обн. в ДВ. бр.52/2020г., изм. и доп. ДВ. бр.13/2021г. Относно материалната база трябва да имате помещение с 2 мивки или 1 двугнездова мивка, хладилници, оборудване за термична обработка- скара , фритюрници и др. Над скарата и фритюрниците трябва да осигурите вентилационна система или аспиратор. Необходимо е да имате документи за безопасност на храните, като:
- НАССР система;
- Система за самоконтрол;
- Процедура за СЖП отпадъци;
- Процедура за акриламид (изисква се от 2018г. и се изготвя само ако имате пържени картофи).

Регистрация се извършва в Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) по местонахождение на обекта. Подава се следните бланки и документи:
- Заявление за регистрация и списък с групи храни (образец КХ №1 на БАБХ и Приложение 1 към образеца);
- Документ за статут по ЗУТ;
- Договор за наем или документ за собственост на помешещението;
- Документ за платена държавна такса по тарифите на БАБХ.

След подаване на бланките и документите обекта се вписва в регистъра на БАБХ до 5-тия работен ден, но не можете да започнете дейност по-рано от 14-тия календарен ден. Това е нормативно изискване описано в чл. 26 от ЗХ, няма логика, но законодателя така е решил.
Може да започнете дейност преди проверката от инспекторите, защото проверката се извършва до 60-тия календарен ден от вписването на обекта в регистъра на БАБХ. Не е необходимо да чакате проверката за да започнете работа. Новият Закон за храните е по-либерален.
Не се издава вече хартиена бланка, а разрешителното е само на електронен носител, но може да си го принтирате или съхраните в pdf формат на телефона или на компютър.
Ако имате наети работници трябва да направите и разработка по трудова медицина, но ако нямате не е необходимо. Например ако имате регистрирано ЕООД, ООД, ЕТ и т. н. и работие само управителите не е необходимо. Разработката по трудова медицина се контролира от Инспекцията по труда.

В блога към нашият сайт: hassp-sistemi.bg са описани изиксвания за регистрация на различни видове обекти за храни. Ако имате конкретни въпроси може да ни пишете на имейл: [email protected] или да се обадите на тел. 0988 357 062-В. Бойчева.
 
Здравейте, това са едни от най-добре работещите обекти. Повечето ни клиенти, които имат бърза закуска с предлагане на скара развиват успешен бизнес. Пишете бутките "Младост", предполагам имате предвид тези в Бургас с вкусните "Странджанки". За да регистрирате павилион за бърза закуска трябва да намерите помещение със статут по ЗУТ на "Бърза закуска" или "Кафе-аператив", "Бирария" или нещо подобно. Това е изискване от 09.06.2020г., съобразно чл. 26, ал. 2 т.2 от Закона за храните, обн. в ДВ. бр.52/2020г., изм. и доп. ДВ. бр.13/2021г. Относно материалната база трябва да имате помещение с 2 мивки или 1 двугнездова мивка, хладилници, оборудване за термична обработка- скара , фритюрници и др. Над скарата и фритюрниците трябва да осигурите вентилационна система или аспиратор. Необходимо е да имате документи за безопасност на храните, като:
- НАССР система;
- Система за самоконтрол;
- Процедура за СЖП отпадъци;
- Процедура за акриламид (изисква се от 2018г. и се изготвя само ако имате пържени картофи).

Регистрация се извършва в Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) по местонахождение на обекта. Подава се следните бланки и документи:
- Заявление за регистрация и списък с групи храни (образец КХ №1 на БАБХ и Приложение 1 към образеца);
- Документ за статут по ЗУТ;
- Договор за наем или документ за собственост на помешещението;
- Документ за платена държавна такса по тарифите на БАБХ.

След подаване на бланките и документите обекта се вписва в регистъра на БАБХ до 5-тия работен ден, но не можете да започнете дейност по-рано от 14-тия календарен ден. Това е нормативно изискване описано в чл. 26 от ЗХ, няма логика, но законодателя така е решил.
Може да започнете дейност преди проверката от инспекторите, защото проверката се извършва до 60-тия календарен ден от вписването на обекта в регистъра на БАБХ. Не е необходимо да чакате проверката за да започнете работа. Новият Закон за храните е по-либерален.
Не се издава вече хартиена бланка, а разрешителното е само на електронен носител, но може да си го принтирате или съхраните в pdf формат на телефона или на компютър.
Ако имате наети работници трябва да направите и разработка по трудова медицина, но ако нямате не е необходимо. Например ако имате регистрирано ЕООД, ООД, ЕТ и т. н. и работие само управителите не е необходимо. Разработката по трудова медицина се контролира от Инспекцията по труда.

В блога към нашият сайт: hassp-sistemi.bg са описани изиксвания за регистрация на различни видове обекти за храни. Ако имате конкретни въпроси може да ни пишете на имейл: [email protected] или да се обадите на тел. 0988 357 062-В. Бойчева.
Това е човека с точната информация за хранителни бизнеси. ;)
 

Горе