Откажете се от сателитите

От: Откажете се от сателитите

Който не знае как да ги ползва, много ясно, че ще се откаже от тях :D :D :D

Пич... мога да се обзаложа, че със seo-мео съм експериментирал много повече, отколкото теб например, пълнил съм списък с около стотина web 2.0 properties със по 1 -2 статии, правил съм и и seo на тия сателити, въобще абюзвал съм из web 2.0 properties много, идеята е такава> няма смисъл да си разхвърляш нещата, всеки си избира как да прави сео-то, аз си смених стратегията.

Ако имам 100 различни статии, ще предпочета да пусна 90 статии в 1 блог и 10 ще разпилея из артикъл директориите/ гост блоговете.

Пък ти къде си тръгнал да ми се смееш katzarov, ние с djeims хубаво си водим спор, ама ти къде се буташ като опечено яйце?


docenta - не е важно какво предпочитам, а как е по-правилно ;) , но никога не съм предпочитал количеството, с грешно впечатление си останал.
 
От: Откажете се от сателитите

Като радиоточка си станал :)

А може ли да ми обясните как правите SEO и качествени линкове на СТОТИЦИ сателити, че на мен ми се губи цялата файда?

Малко по-малко или с аутсорсинг когато се наложи.

Спам със скрапбокс + още няколко софтуера, качествени ли ще ги направи, да не говорим какво време изисква цялата работа

Има и други начини ;)

пък блог на меин домейн е 100 пъти по-добре, отколкото да си разхвърляш нещата на 100 различни места

За сателити говорим, припомни си основната им функция+ да бъдат полезни на потребителя.

да не говорим какво време отнема, 100 нови статии всяка седмица? 300 статии на месец? 300x20 = 600 социални буукамарк

линкове всеки месец?

И ходенето във WC отнема време ама, като имаш ходене отиваш нали :)

300x20 = 600 социални буукамарк линкове всеки месец? големи сте, ей, сигурен съм че успявате да го направите, а не

говорите само ей така колкот да има какво да говорите

Кой голям кой малък важно е кой успява. И за софт си чувал предполагам и за аутсорсинг. Щом имаш и опит а не се увличаш само по

малка част от възможностите да си подобриш класирането, като гостблогването в случая ще успеш.

Защото и аз мога да кажа : най-добре е да развивате 300 блога качествени, ама айде идете ги развивайте, да видим как ще

стане работата и дали е продуктивно.

Продуктивно е все още.
 
От: Откажете се от сателитите

Да направиш качествен блог, не е никак просто. Трудно е да представиш едновременно уникално, забавно и интересно съдържание. Целта е да намериш начин не просто да те четат, а да се връщат отново и отново за да видят новата информация в блога ти. Хубавото е, че блоговете се четат от предимно интелигентни хора и дори и сравнително ниския трафик носи позитиви (стига да не е плява от фейсбук, свежо, или разни там директории). Блогсферата е място където можеш да намериш партньори, съмишленици, приятели, а и да изкараш някой лев за кафе ... Против съм както сателитките, така и на безсмисленото събмитване из разни директории и тн. смятам, че не носят реална полза. Дори и sape.ru носи временна полза. Успехи в блогването...
 
А ако този "1 блог" е на същото IP/хост като сайта ти, какъв му е смисъла, подобре си пускай статиите в сайта ти, а ако е на същия домейн blog.mainsite.com, още повече няма смисъл, макс 1-2 линка да са ми от полза :)

И къде забравяте един от най важните фактори за класиране - баклингове от различно IP :) тука - https://www.majesticseo.com/ може да се проверят
Ако има повече от 5-6 линка в страница към един и същ домейн, то гугъл винаги първото взема под внимание. И за линкове от 1 IP/domain е подобно:)
bing.com, не различава линковете от 1 IP или домейн, което е много тъпо, но като цяло то има и по-тъпи алгоритми
Въпрос: 100 линка от 1 IP, или 100 линка от 100 IP-та ?

А това, авторитет 0 на сателит, може да важи само ако си купил нов домейн и не си му правил нищо, за web2-та не е така, те си имат линк джуис от категории, тагове, футър, от главниа домейн или други страници.
Например пусни сега 1 squidoo lens(или друго web2 или wiki) и го провери като се индексне в http://www.opensiteexplorer.org , почти винаги Page authority почва със 20-25+
Сега проверих 1 Sq lens, отпреди 6-7 месеца, Page authority 67, Domain Auth 91, PR 2 само със 4 баклинга от социалки :) това може ли някъде другаде? Всмисъл на твой сателитен блог, и толкова лесно.

Всеки си знае за себе си, аз предпочитам Микс от всичко - authority, web2, articles, no-dofollow, IP range, domains, даже спам линкове за да изглежда натурално:) Щото например Cnet пускат review на нещо си и после го линкват от хубави места, но го линкват и от много повече low quality sites.
Не е добре да имаш само high quality/authority baklings, доста голям футпринт е :)

пс. за guest blogging няма да споря че са по-добре от web2 сателитки, така си е :)
 
От: Откажете се от сателитите

Въпрос: 100 линка от 1 IP, или 100 линка от 100 IP-та ?

Заеби ги тия паяци ей... аз предпочитам посетителя да чете в 1 блог 100 статии, отколкото да имам 100 статии на различни места, дето бога ми, ще ги намират поотделно 10-15 души на ден. И стига говори за тия айпита бре харо, като имаш 100 кадърни статии с хубави long tails на нишата, и всичките се ранкнат добре, дали пък не е по-добре всичко да е на едно място? Да сумираме посещенията дето ще прави тоя блог и да ги сравним със стоте web 2.0 properties?

Въобще самият дебат - 1 блог със 100 статии с различни лонг тейлс срещу 100 web 2.0 properties е безсмислен, защото много добре знаеш, че първият вариант е за предпочитане за EN, особено ако имаш хубав range от ключови думи.

А пък другата ти част от поста ти> прилича на тъториал, аз знам много добре как се ранкват, особено скуидотата, въпроса не е в това, има и друго нещо, наречено trust и потребители, много по-добре и по-лесно ще изградя и събера комюнити от 1 блог със 100 различни статии, отколкото да ги събирам от на майка им задника от 100 различни места и накрая почти нищо не е излязло - айде отречете го де?
 
Сателитки, web2, article dirs, press, .. не ги правя за да събера комюнити на тез 1000 места и да ги четат хората :) трябват ми само за линкове, към главния. И поредпочитам да се четат постовете от моя сайт, вместо от блог-сателитка.

Виж заглавието "Откажете се от сателитите", това все едно да кажеш да се откажем от линкбилдинга; щото за мене всичко което има контент и го ползвам на Tier 1 е сателитка(web2.0, wikis, press releases, article dirs, edu pages,...), как ще стане да се откажа от тия и само 1 блог да ползвам за линкове.
Можеше да го озаглавиш "Откажете се от сателитите с цел събиране на качествено community/traffic" да не се бъркаме със линкбилдинга. Друг е въпроса как тоя блог че си привлече качествен трафик, пак друг блог ли ще направиш на блога, гуест ли, социалки ли, все някакви линкове трябва да има за да се класира за трафик :)

Пък IP-то на баклинга, то това го прави уникален в 90% от случаите от друг баклинг.
Всеки пейж си има Authority, независимо блог ли е или форум профил.

спирам, че мога много примери да дам, и да се спори, пък няма смисъл да си говорим, на всеки му е различен seo-to, неможе всички по един начин да мислим
 

Горе