Откраднаха ми голяма фейсбук страница

Администрацията на форума беше посъветвана още май 2013 да въведат опциите за MiddleManning (MMing) и OMMing, както и Dropshipping/Suppliers, но нейсе.

Измамите ще продължават, лошо няма. Така или иначе Escrow (доверителна услуга или сметка) също е съществувала като опция.
Това няма кой форум да го гарантира и предложи. Сайтове като freelancer.com, flippa.com и подобни - ДА. Но говорим за съвсем различни неща. ;)

И аз пак ще посъветвам да се внимава кой с кого прави бизнес.

Бил съм посредник на няколко сделки тук, но са били заради услугата. Не бих го практикувал, защото е рисковано и за това този, който е по средата поема този риск. Иначе на страницата ще и дам и аз репорт. ;) Няма да е зле и да пишеш защо я репортваш и ти. :)
 
От: Откраднаха ми голяма фейсбук страница

Аз я репортвам за спам или измама, сега писах и в две форми за контакт като им изпратих онези 2 снимки с линка за гледане на профил. Ще чакам отговор
 
От: Откраднаха ми голяма фейсбук страница

Аз няма да извършвам никакви следбедствени действия, т.е. „след дъжд качулка“ неща. А давам винаги превантивни механизми и действия, излизащи много по-евтино, бързо и сигурно:

Sythe MiddleMan Subforum (OMM List) / ePVP MiddleMan Subforum (Rules) / EpicNPC MiddleMan Subforum.

Sythe Verified (FAQ от долното меню, 5-тия Tab) / Trust Who ID Verification Service.

Подобно на семинар на ек. Кристалина Георгиева. Те дават много повече пари, време, усилия и действия във времето, когато са се случили бедствия, отколкото ако е имало превантивни нагласи, опции и възможности. Същата работа и тук. Това са го осъзнали от преди години и отрано в другите държави и другите администрации, съответно и са си изградили съответните теми, списъци и методи за защита от кражби, посегателства и измами, намаляйки rate-а до нищожен.

Относно vouches, тук има „iTrader Rating“. В eBay пък има Feedbacks. В други форуми пък има Reputations. Все едно и също е. Ако се сортира от админ панела по хора, имащи най-много iTrader reps, то те спокойно могат да се занимават с MiddleManning, удържащи % за това. Дори и OMMs да има за най-добрите и качествени такива.

Аз, Сульо, Пульо не искаме да знаем с кого си имаме работа по време на trading: нито националност, пол, регилия, брой постове (има ли 50, няма ли, ама HQ ли му са постовете, ама LQ ли му са), нито да разследваме и да се правим „на детективи“ кой е що е в интернет. А просто да извършим сделката/размяната или каквото е там, с участието разбира се на сигурен „среден човек“ с достатъчно добра репутация. Или с лица, която се е верифицирало в Trust Who. Или с лице, имащо купища feedbacks (събирани от доста и различни места и форуми), изразено в стотици (дори може и над 1k).

MMs не предоставят никакви лични данни на когото и да е било в посочените форуми. А просто с месеци и години ТРУПАТ И СЪБИРАТ легитимност, изразена в репутация (vouched/feedbacks/reps/ratings), и съответно идва ден, в който си създавам Application-а за MiddleMan, както и кои видове услуги MM-ват и срещу каква комисионна. Те заместват изцяло подобни Escrow-сайтове и услуги успешно.

---

След дни/седмици/месеци съм в очакване на поредната N-та на брой тема за „о-scam-ен“ потребител, и после дъвчейки отново същата тема и едно и също нещо. Т.е. „бързо назадване“ така да се каже. Но вината не е нито в Dean, нито в отсрещното лице, че е scam-нало, а в това, че „на неутралния терен“ е нямало превантивни/възпиращи фактори (различни от мижавите 50 поста, 100 поста, 500 поста, гарантиращи абсолютно нищо).

Btw, добавям и един малко застарял цитат от преди няколко месеца, изглежда ignore-нат (нормално, измежду 99999 теми и още ПО толкова мнения, така е):

Ползване на WebMoney. При проблеми – пускане на арбитраж. Изискване: минималните атестати на 2-те страни да бъдат персонални (т.е. персонален атестат). А за пращането - DHL или FedEx със задължително подписване при получаване + tracking (а преди изпращане, задължителни качествени снимки на стоката, която ще се изпраща, дори може и видео, докато се „опакова“ и т.н., вкл. в куриерската служба, за да послужат като евентуално доказателство в бъдеще време при „оспорване“ тип стоката не отговаря на тази, за която „чатихме/се разбрахме“). Български пощи имат имат проследяване, но тяхното е „бозаво“ така да се каже.

Алтернативен вариант: Escrow.

http://en.wikipedia.org/wiki/Escrow
WebMoney Escrow (+ видео нагледно и описание в др. секции)
https://www.escrow.com/
http://www.escroweurope.com/en/home.aspx

Нищо не се споменава и за Dropshippers/Suppliers.
 
От: Откраднаха ми голяма фейсбук страница

[email protected]
скайпа facebook:zdravko.ivanov.5817, абе кой тръгнал да купува ще си предостави подобни айдита:)
И не разбирам защо намесвате администраторите на форума в това ( за пореден път). Това че има секция пазар на форума, не означава, че трябва да търсите администраторите като страна при скам и за щяло или нещяло.
 
От: Откраднаха ми голяма фейсбук страница

и мейла и имената са реални :wink: Аз не знам кога ще се направи тема тук с доказани измами, където ще има реални данни за келеметата?!
 
От: Откраднаха ми голяма фейсбук страница

Username: Zdravko1997
 
Последно редактирано:
От: Откраднаха ми голяма фейсбук страница

Докладвах страницата. Предполагам всеки ако репортне , няма да я има дълго крадеца да и се радва. Успех!
 
От: Откраднаха ми голяма фейсбук страница

И аз я репортнах :) Съмнявам се от ФБ да направят нещо, но въпреки това дано си я върнеш по някакъв начин.
 
От: Откраднаха ми голяма фейсбук страница

И аз се включих в репорта. Малко глупаво звучи, но успех поне тоя да не е задържи и да трупа дивиденти на гърба на други хора.
 
@¦•••SHERIFA•••¦, дано не казваш, че форума (визирам администрирацията) трябва да поеме риска, да инсталира некви си модули, да плати не знам си какви суми, а пича да дойде и да си свърши работата и после да си бие шута. Сори, но това е пари. Поемането на риска трябва винаги да се обезпечи финансово. За това големите шефове взимат големи заплати, защото имат знания, опит, качества и поемат риск всеки ден в решенията си.

Не искам да омаловажа случая, но не си прав за това с форума. Сигурен съм, че пичовете ще го инсталират и нагласят, и ще го предложат като услуга, ама тук някой като чуе платено и си такова мамата. Като гледам колко са примиум, не знам какво си го говорим това. А че шарлатани и тарикати ще си има. Какво очакваш, да не живееш в някоя девствена обстановка?

Нещо не ти схващам логиката. Даваш за пример държавана администрация? Ама плащаш данък нали? Не се поти над теми, които не са логично обвързани с това, което се случва тук.

Относно vouches, тук има „iTrader Rating“. В eBay пък има Feedbacks. В други форуми пък има Reputations. Все едно и също е. Ако се сортира от админ панела по хора, имащи най-много iTrader reps, то те спокойно могат да се занимават с MiddleManning, удържащи % за това. Дори и OMMs да има за най-добрите и качествени такива.

Това е нещо, което вече има смисъл. :)

Като не те интересува с кой правиш големи сделки, а не някой домейн за $10, то ще го ядеш. Аз като правя големи сделки, ходя на срещи. Препоръчвам ти да минеш и ти на тази идея. Ако не, вече ти го написах.

На неутрален терен, пич, всеки има еднакви права. За да се гарантира успешна сделка хората трябва да се познават, да гледат какво представлява другия, може ли да му се довери, и ако всичко е ОК, да измислят схема, в която да изтъргуват стоката или услугата по подходящ начин. Нещо пак си се обръкал. Ама да, ти нали не гледаш. Нормално.

И замисли се, акаунт с 50, 100, 500 поста, никаква или негативно репутация, никакъв itrade, или отрицателен. И ти какво, като най-големи балък - давай, ще правим бизнес. Недей писа глупости, защото ставаш за смях. ;) А това, че не може да прецениш някой човек, който има 500 поста тук, що за стока е, кофти за теб. :) Все едно някой на семинар, на който присъстваш е дал 500 мнения и ти пак не може да си създадеш мнение. Бате, тук и най-великия софтуер не може да ти помогне. :)

За момента форума няма такава система. Аз съм ЗА да се вкара като услуга към премиум акаунтите, ама пак 2-3ма ще си я ползват и пак същото. :) Демек пак е има опържени, защото е по-евтино да не се прави, а да се разчита на интуиция. Иначе някой да ти мидълмен и да седи без възнаграждение за това, дори и тръстед потребител, значи е по тъп и от човек, с който търгува с червена репутация. :)

П.П: Репортнах странциата.
 
От: Откраднаха ми голяма фейсбук страница

Абе хора, елементарни неща не се сещате. Като се правят такива сделки и не може да има контакт лице в лице, нещата са прости. Или цялата сума предварително, или поне 50%, та дори да ви изпържат, няма да сте на тотална загуба. Елементарно е. Купувал съм страници за много пари и много по-големи от тая, от всякакви тъмни азиатски субекти и винаги се работи така. Ако ще купуваш - само пейпал, така че ако стане нещо да може да блокираш сумата и поне да му създадеш малко ядове. Ако ще получаваш - само по уестърн юниън, така че да не може да ги вземе. В България тоя номер става по ЕКОНТ. Не виждам какво има да се притеснява който и да е, а ако се притеснява значи има за какво и по-добре да не рискувате със съмнителни сделки.
 
От: Откраднаха ми голяма фейсбук страница

Нещо тотално си сгрешил за това какво иде реч. Никакви „модули“ не се инсталират, а един чисто и просто подфорум, в който хората си създават (хората с високи репутация и по тяхна воля, както и желание) Application темите за MMing – условия, правила, репутации, доказателства, всичко, както и какви видове сделки MM-ват. И отгоре закачена тема пък с официалните одобрени лица, които имат най-много положителна репутация (без да е задължително само и единствено от тук, а и от др. места/форуми), и логично това ще да им е „част от бизнеса“ също.

Premium-а няма нищо общо с MMing-а (тук залиташ в offpost).

Не ме интересува ти конкретно на какви срещи ходиш или не, а ме интересува това всичко да става дигитално, онлайн и възможно в най-кратки срокове, което е възможно и с MMing-а, и с Escrow. Добре, че не беше Русия т'ва, че отиде 17M km2 площ и пак с предложения „за срещи“. Не знам как повярва, че всеки живее в София и трябва да се „среща“ наживо, за да „стават нещата“. Това като цяло за срещите е възможно най-крайният вариант, който може да се предложи и съществува, след като са изчерпани всички други преди това.

Последните дни дори търгувам с хора с 0 поста от едни чуждестранни форуми, които директно ми пишат начинът за комуникация, добавям ги, осъществяваме сделката, оставят vouch/rep. Разбира се, те са първи, тъй като зад гърба си съм си изградил солидна репутация (от предходни сделки), както и верификация в съответната разплащателна система, което (за разлика от PP) може да се види публично, точно и ясно. Сещаш се колко ми е до това откъде е, що е, на колко години е, има ли/няма ли GSM, с каква коса е, дебел ли е, слаб ли е, преяжда ли с бургери и т.н. Да, не гледам, и за мен това е НОРМАЛНОТО, а не обратното – да гледам очи в очи и това да се смята за НОРМАЛНО в 2013г. с един крак в 2014-та. Хубаво е все пак, че имаме различно мислене и мнения, лошо няма. С разликата, че везните няма как да са 50:50, а винаги било с малко или много изпреварват другия. А в случая се вижда, че твоя вариант (а и изобщо практикуваният до момента във форума вариант) не действа, не работи, монотонен е, scams продължават с пълна сила. Somethin' to say?

Относно репутацията, пак пиша – търгуваме може И съществува с хора без изградена такава, поне едната от двете страни. Когато тя е random unknown тепърва регистрирала се персона и искаща да осъществи сделка – супер, браво, евала. Само дето трябва или отсрещния да е напълно легитимен с купища тонове vouches/reps, или ако и 2-те страни не са готови да поемат рискове (т.е. единия новорегистриран, другия и той с нула feedbacks, ама 50-150 поста там, все тая), то идват на помощ средните хора, които пък имат нужната репутация. И 2-мата си link-ват по между си връзка до темата с една такава Application, преглеждат условията, съгласят се, действат, свързат се с MM-а. Единия дава кинтите на MM, другия му дава стоката/услугата. MM-а пристъпва към отдавнане на 2-те неща и работата готова (разбира се, по-сигурно е да се използва ePay или друг вид офлайн платежен метод, като EasyPay/BGPost/IBAN/etc., отколкото PP, тъй като % на scam се увеличава там, ако тоя с парите реши да си ги възвърне, но и за това си има „цаки“ така да се каже, за това има и опитни и неопитни MMs). И 2-те страни готови, доволни, left-ващи си feedbacks по между си, както и rep към MM-а.

И за 2-ри път пак, Premium-а („премиум“ е някаква новоизмислена несъществуваща дума) няма нищо общо с MMing като цяло. Premium може да си купи човек с пари и да scam-и. Репутацията от различни users по различно време за дълъг период от време – не може да се „купи“.

Не знам за какво си „За“ или „Против“, след като въобще няма такова обсъждане с гласуване.

5нещата са прости. Или цялата сума предварително, или поне 50%, та дори да ви изпържат, няма да сте на тотална загуба. Елементарно е. Купувал съм страници за много пари и много по-големи от тая, от всякакви тъмни азиатски субекти и винаги се работи така. Ако ще купуваш - само пейпал, така че ако стане нещо да може да блокираш сумата и поне да му създадеш малко ядове. Ако ще получаваш - само по уестърн юниън, така че да не може да ги вземе. В България тоя номер става по ЕКОНТ. Не виждам какво има да се притеснява който и да е, а ако се притеснява значи има за какво и по-добре да не рискувате със съмнителни сделки.
Ето един с разумно мислене, браво. Само дето, за да приемаш по WU, трябва seller-а да е изградил солидна репутация отзад (за това и умишлено не приема PP), за да може buyers да си знаят, че е сигурен човека и няма да scam-не. Иначе едва ли ще му се пращат кинти.
 
Re: От: Откраднаха ми голяма фейсбук страница

Premium-а няма нищо общо с MMing-а (тук залиташ в offpost).

Има пич, защото ти ли ще регулираш като някой пак нещо скочи ощипан. Съмнявам се. :) Всичко, което е услуга или някой се наем да го свърши стура пари. Не знам в какъв свят си живееш, но е малко по-капиталистически отколкото си мислиш. ;) Нещо фри, само се създава форум, следят се хора...няма лошо. Аз съм за. Като си толкова дай тон, ние ще направим другото, или ще помогнем. И какво по-конкретно предлагаш, да има лист с хора, на който може да се вярва, за да заемат ролята ММ? Така ли? И всичко е фри. Както каза. На запад се плаща като поемеш риск, тук ако ми кажеш кой ще ти даде и 20 лева, за да посредничат, така де по 10 лева, ще се разделят разходите по сделката на полувина. И ти не може да ми вденеш мисълта. Аз твоята не само съм я вдянах, но и за софтове ти говоря, ти за подфорум. :)

Бил съм ММ на няколко сделки тук по няколко хилки и получих потупване по рамото. За стар потребител - Да, ще го направя, ама за двама зелени, без нищо в актива си....нали....:) че и фри. :)

И мен не ме брига на какво поле си. Ако не се пазиш, навсякакво поле си мишена, пък го разбирай както искаш. ;) Дигитално ще метнеш няколко хилки като пари на някой с никаква репутация, постове и итрейд, това искам да видя как ще приключи. :D

За жалост сме в България. :) Като ще мяташ големи пари, просто си го проучваш човека. На мен ми имат доверие, и как става това....става с градене на име. А не 5 поста "да, супер е темата", или "баси якото", каквито са на въпросния потребител.

Да, през разплащателни системи всеки е смел. Особено ако има и начин да се предпазиш от фейк сделкас опция за чарджбек. Ама тук са пощенски записи, банкови трансфери, не знам си какво. Кво да ти кажа. Следващият път и по гълъб може да си ги метнат. И гълъба да е на половина кацнал, за да приключи сделката. :)

Това, че търгуваш с хора с никакви постове и никаква репутация си е голям риск. Сещам се за едно приятелче дето ги брулеше без предпазни мерки. Сега обикаля венерическите кабинети. :) Няма как да са 50:50, така е, но ако са 0:100, сам може да си сметнеш риска. ;) Най добре аз си знам дали моя метод работи. Като те случаш какъв е твоя, направо ми се свива нещо. Имам да ти кажа нещо, да, внимавай, че скоро дане четем и за теб. :)
 
От: Откраднаха ми голяма фейсбук страница

Ами, това дали ще се съгласи е негов проблем. Разбира се, че винаги нещата трябва да са в твоя полза. А ако изглежда много отчаян, говори ти глупости, лъже те за някакви дребни неща, измисля си истории - зарежи. Има си и доза психология при воденето на преговори, трябва да прецениш кой стои насреща.
 
От: Откраднаха ми голяма фейсбук страница

Според мен лично , този ще се опита рано или късно да изкара някакви пари от тази страница. Тогава е момента да накажеш линка който сложи на твоята страница (вероятно той ще бъде към негов сайт).
 
От: Re: От: Откраднаха ми голяма фейсбук страница

И всичко е фри. Както каза. На запад се плаща като поемеш риск, тук ако ми кажеш кой ще ти даде и 20 лева, за да посредничат, така де по 10 лева, ще се разделят разходите по сделката на полувина.
…то те спокойно могат да се занимават с MiddleManning, удържащи % за това. Дори и OMMs да има за най-добрите и качествени такива. …
:shock:

Очилата е emoticon-ката, тъй като наистина има нужда от очила. Така или иначе щом ми пишеш за софтуер/модули, а аз за подфоруми, значи определено не си на същата писта, за която пиша.

И няма нужда от една камара emoticons.
 
:shock:

Очилата е emoticon-ката, тъй като наистина има нужда от очила. Така или иначе щом ми пишеш за софтуер/модули, а аз за подфоруми, значи определено не си на същата писта, за която пиша..

Ок, това съм го пропуснал. Просто измежду текста, не се набива някак си, а не мисля, че е излишно. Вече ми придобива смисъл. А сме на различна писта, защото чрез автоматзация се получава по-добре. ;) И елемента някой пак да изгърми и заради несериозен ММ, отпада също. Защото и това не е нещо за подценяване. Но да, трудно ще се случи.

Ето, може да се направи. И е хубаво да е в двата пазара - БГ и ЕН. Ок, едно време имаше репутации, от където се гледаше. Като начало е нужно тема, за да видим кои ще вземат участие. Дано и тук няма сърдите, но просто в някои се има повече доверие от други. Айде сега да видим как се избират? :)

И няма нужда от една камара emoticons.
Има нужда, иначе как да предам настроението си. ;)
 
От: Откраднаха ми голяма фейсбук страница

Вчера им писах на съпорта в две различни форми за контакт, все още не съм получил автоматичен отговор и се надявам да ми отговорят, но не автоматично, а да кореспондирам с някое лице. В съобщението им споменах, че ми е открадната страницата, даже им пратих снимка от административния панел на страницата, където се вижда, че съм бил мениджър, май няма да помогне, но аз съм длъжен да пробвам.
Писах им също, че се постват измамни линкове, които стоят на стената на страницата 5-10 минути и след това ги трият, с цел кражба на фейсбук акаунти, като им пратих и онези 2 снимки, които по горе в поста някой беше постнал и съм му благодарен.
Помолих ги да ми върнат страницата или поне да я изтрият, което е по-вероятно.
И сега ще чакам отговор пък каквото стане.
Мерси на всички, за съветите и за това, че са я репортнали. :)
 
От: Откраднаха ми голяма фейсбук страница

Аз пък писах, че страницата е легитимна и се репортва от комплексирани чекиджии!
 

Горе