Открaднaт лaптоп!

villly

New Member
Здрaвейте, в петък ми рaзбихa колaтa и взехa лaптопa ми, нa който имaм много вaжни нещa. Въпросa ми е може ли дa рaзберa къде е понеже скaйпa ми седи включен все още. Подaден е сигнaл в полициятa. Извинете ме aко темaтa не е зa тук, ще съм много блaгодaрнa нa всякaквa информaция зa вaриaнти зa нaмирaнето му. Блaгодaря!
 
От: Открaднaт лaптоп!

По включения скайп може да се намери IP-то и от там полицията да изиска от интернет доставчика да даде адрес за това ИП и данни на ползвателя му. Инсталирай следващия път софтуер като Prey.
 
От: Открaднaт лaптоп!

много лошо, но според мен ако ти стои пуснат компютъра значи ползва някакво ИП полицаите могат да проследят от къде е това Ип , кой доставчик, къде се намира...но живеем в България! Дано ти помогнат, и си го намериш на мен също са ми крали лаптоп със снимки и още много неща, но моят не го намериха...
 
От: Открaднaт лaптоп!

По включения скайп може да се намери IP-то и от там полицията да изиска от интернет доставчика да даде адрес за това ИП и данни на ползвателя му. Инсталирай следващия път софтуер като Prey.

точно това и аз казвах :)
 
Здравей и добре дошла при нас. Първото си го направила. Поддала си жалба. Дано в нея е казано подробно моделът, марката, годината и това, което е нужно, за да го проследят - маг адреса, този който всеки компютър има като уникален код. Точно по такива причини.

Вече ако се влиза през free Wi Fi зони, може да се проследи, но няма да е зле да се разбере чрез проследяване от операторите, ако се има разрешение, от коя мрежа е влизано. Това не ми е ясно как се случва, но е възможно. Извади си мак адреса, ако има такъв на документите и е хубаво на време да се почне да се действа.

Виж тази тема също: http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=32127

Ето един начин по-който се сещам, че може да прос;едиш човека. Ако се е логвал в някой сайт, може да влезеш и ти в акаунта си там и ако сайта позволява да се гледат логове, да се види от къде е влизано (от кое IP). И за да си сигурна и имаш търпение да чакаш, може да го изчакаш да влезе 2 или повече пъти и да подадеш сигнал да проверят адреса с IP-то в него. ;) Отнася се за профилите в скайп, фейсбук, замунда и т.н. И може да се пише на адините на сайтовете. Ако са така добри да помогнат, ще успееш да го намериш. ;)

И ако случайно този лаптопа ти попадне в някой сервиз, някой слънчев ден, тогава може да се разбере също. Но тук е вече много време и определено това, което си имала може да е изчезнало от лаптопа ти. Има ли си MAC адресите на мрежовите адаптери може да се намери, но силно се съмнявам от полицията и интернет доставчиците да се засилят. За това действай ти.
 
От: Открaднaт лaптоп!

Не искам да те отчайвам, но на мен също са ми крали лаптоп, и полицията също не можа да го намери, както при колегата по горе е казал.... Все пак живеем в България. :mad:
 
Re: От: Открaднaт лaптоп!

Не искам да те отчайвам, но на мен също са ми крали лаптоп, и полицията също не можа да го намери, както при колегата по горе е казал.... Все пак живеем в България. :mad:

Да, тази държава не става. И полицията естествено не става. Нищо, че си плащаш данъците. Те просто толкова си могат.

Сега по въпроса. Влез си в Skype и виж IP-то, от което е влизано последно. Или в акаунта ти на skype.com. Мисля, е може да се види. Ако сикаш да затвърдиш IP-то, влез си в някой друг акаунт и засечи дали са еднакви IP адесите. Но напиши една жалба към полицията, като ги изличаш инфо от тук http://whatismyipaddress.com/ip-lookup за дадения адрес, и те да си го гонят. Имай в предвид, че полицията е доста спъната и ако не се задействаш ти, забрави.

И действай бързо, защото МАС адреса мисля, че може да се смени само временно. Ако ще е за постоянно, трябва да сменят LAN картата. Но едва ли са я сменили все още.

Не е проблем да се смени мак адрес .

airmon-ng stop wlan0
ifconfig wlan0 down
macchanger --mac 00:11:22:33:44:55 wlan0
airmon-ng start wlan0 6
airodump-ng wlan0
 
От: Re: От: Открaднaт лaптоп!

Блaгодaря нa всички, документите съм ги предaлa в полициятa кaкто и MAC aдресa. Обaче кaто влязa в skype.com зa дa проверя хронологиятa нa употребa ми излизa, че нямa рaзговори, a в същност aз съм го ползвaлa. Къде бъркaм и имa ли друг нaчин дa се види?
 
Блaгодaря нa всички, документите съм ги предaлa в полициятa кaкто и MAC aдресa. Обaче кaто влязa в skype.com зa дa проверя хронологиятa нa употребa ми излизa, че нямa рaзговори, a в същност aз съм го ползвaлa. Къде бъркaм и имa ли друг нaчин дa се види?

Както казах може да се логнеш в някой друг сайт, като Замунда или Файсбук, да видиш от къде са логовете. ;) Реално е трудно да се хване по IP, тъй като този, който го е взел, реално може да знае тънкия факт, че ако реши да браузва в някой сайт с твоите детайли, ще бъде засечен.

А на теб какво ти казаха от полицията? Няма да е зле поне да започнеш да сменяш пароли. Най-вече на сайтовете, в които имаш банкови или картови детайли. ;) Естествено, главната поща и социалните ти акаунти. И в бъдеще, не си оставяй лаптопа в колата. аз лично не бих оставил лаптопа си дори и за секунда в колата. Нищо, че има мастър парола. И бразуър парола. Все пак си е опасно, особено като знам до каква разправя ще се стигне, ако някой се добере до лаптопа ми. Кофти. ;)
 
От: Открaднaт лaптоп!

Лаптопа ти отдавана е в някоя заложна,обикновено крадеца бързо гледа да се отърве от стоката,а лаптоп лесно се шитка,дано не съм прав и го намериш
 
Re: От: Открaднaт лaптоп!

Лаптопа ти отдавана е в някоя заложна,обикновено крадеца бързо гледа да се отърве от стоката,а лаптоп лесно се шитка,дано не съм прав и го намериш
Лошото е, че стигне ли до заложните къщи, нещата отиват по дяволите. Защо ли? Защото те си имах хакерчета, които успяват да нагласят лаптопа да не се издири. Или както му се вика, правя го така, че да не се хване по мак и т.н. Докато някой тъп наркоман или закъсал джипчия може да направи грешката да се поразрови из комапа и да влезе в някой друг акаунт от локацията си. Но отиде ли в някой по-интелигентен от цвете човешко същество, започва да се губи надежда за намирането му. Ако имаш познати полицаи, те са наясно кои са местния контингент и къде правят "бизнес" със заложните къщи. Това също е начин да си върнеш лаптопа. Това може да е доста добра спасителна акция. Само е нужно да имаш познати. Все пак няма някой от Люлин да отиде в Младост да разбра коли и да краде. Ако имаш време и желание, мини покрай локалните заложни къщи, ей така. Да си отметнала това като опция.
 
От: Открaднaт лaптоп!

Ако следваме информацията, която са писали в един друг голям Български форум за телефони, там доста хора са писали какво им се е случило след кражба и подаване на жалба в полицията.

Оказва се, че за да се активизират нещата, трябва да има прокурорска заповед за проследяване на устройството (предполагам за изискване на информация от Интернет доставчик ще е аналогично), след което вече могат да се вземат мерки за проследяване и откриване на устройството. Обаче оказва се, че за да се изкара такава заповед ще трябва причината да е по-сериозна(например да сте нападната и да имате някаква телесна повреда) от кражба. Естествено не мога да потвърдя казаното от тях, понеже слава богу не ми се е налагало да го изпитам на собственият си гръб, но предполагам, че при разговор с полицаите ще ви разяснят всичко.

Не искам да ви отчайвам, но няма как да не спомена, че преди няколко месеца на наши роднини им бяха разбили апартамента и откраднали лаптоп. До ден днешен няма и следа от крадците и лаптопа.

Отново от горе-споменатият източник става ясно, че все пак има хора на които полицията е открила телефоните, но обикновено става, когато са хванали някой крадец и при обиск проверяват нещата и попадат на крадените неща и едва тогава ги връщат на реалните собственици.

Сега си спомням и един случаи от времето когато работи в голям ISP и там на колеги им беше откраднато хилти за над 2000 лв. и ходиха до полицията да подадат жалба. След това се бяха хванали един ден и обиколиха всички заложни къщи из Бургас докато го видяха в една от тях. Сигнализираха за това на полицията и така си спестиха парите, които щяха да връщат на фирмата... така, че ако имате време е добра идея и да обиколите заложните къщи и да видите стоките... може да попаднете на лаптопа си.
 
От: Открaднaт лaптоп!

На мен преди 2 год. ми бяха откраднали два телефона от колата в кутиите както са си нови чистак бърсак отидох в полицията и съжалявах,че съм си загубил времето,изписах един тон мастило направиха оглед на колата,дадох им имей на телефони всичко,пуснаха неизвестен извършител и до там се приключи случая да гние в някоя папка,уж един месец или там колко разследват,ама от умрял писмо.
Те са нясно кой каква търговиика врътка из квартала познават ги всичките крадци на дребно,целия контингент барабар с наркоманчетата по списък ги имат,но от тебе файда никва ,сори ,че съм толкова груб с родната полиция,но такава е реалността всички са в играта,дано нещата тръгнат на по-добре "а дано ама на дали".
 
Моят съвет е също да провериш заложните къщо в околността, както и съседните квартали. Но едно да знаеш от мен, като човек, който има приятел работещ в такива къщи - готините неща ги разшиткват бързо на близки и познати, а само вехтошаркисте - остават по витрините. За това като минете покрай някоя заложна къща и огледае витрината й, няма да видиш iPhone, последни модели техника и нещо интересно, което да си заслужава. Защо ли? Защото вече са преразпределени по предназначение. ;)

Колкото и гадно да звучи, имаш шансове да мернеш лаптопа на някоя витрина, ако няма мнго търсене за него. Но пък като те слушам, май може и вече да е изтъргуван. Кажи ни какво се е случило, тъй като полицията ни е много слаба в това, а не е като да не знае кои са местните наркомани, джепчий и отрепки. И къде точно даже дават "плячката" си.
 
От: Открaднaт лaптоп!

По включения скайп може да се намери IP-то

това мислех че няма как да стане, но тоя туул - http://www.resolveme.org дава сравнително добри резултати. Пробвах с няколко скайпа чийто собственици знам на кой доставчик са и къде се намират в момента. трябва да кажа, че 2/3 ги уцели.
 
От: Открaднaт лaптоп!

На мен преди 2 год. ми бяха откраднали два телефона от колата в кутиите както са си нови чистак бърсак отидох в полицията и съжалявах,че съм си загубил времето,изписах един тон мастило направиха оглед на колата,дадох им имей на телефони всичко,пуснаха неизвестен извършител и до там се приключи случая да гние в някоя папка,уж един месец или там колко разследват,ама от умрял писмо.
Те са нясно кой каква търговиика врътка из квартала познават ги всичките крадци на дребно,целия контингент барабар с наркоманчетата по списък ги имат,но от тебе файда никва ,сори ,че съм толкова груб с родната полиция,но такава е реалността всички са в играта,дано нещата тръгнат на по-добре "а дано ама на дали".

По въпроса с полицията да вметна и аз нещо. Отивам да се оплаквам от лицето Х, а в полицията няма човек който не го познава този. Знаят го що за стока е. На всичките им е дошло до гуша от него. Те ме посъветваха да си търся правата в съда. Идва момента в който трябва да призова един от полицаите, който е наясно с конфликта който имах с лицето Х. Явява се в съда и дава обяснения като напикана ученичка. Не помнил, не заел. Носеше си 1 лист с обяснения, даже не си беше направил труда да ги прочете преди това. Ако бях дръпнал някой от улицата да дава показания по-добре щеше да е.
 
От: Открaднaт лaптоп!

Между другото това е една основна причина да се ползва облачен архив. Всички важни за мен файлове са там. С изключение на 2-3 който си ги държа на флашка в нас. :)
 
От: Открaднaт лaптоп!

Аз няма да мога да ти помогна, но ще ти дам съвет. Никога, ама никога не оставяй скъпи вещи без надзор в колата. Било то техника, портмоне, документи или нещо друго. Ако е наложително, завий ги с някоя дрешка за да не се виждат.
 
От: Открaднaт лaптоп!

Или ги сложи в багажника.
 
Re: От: Открaднaт лaптоп!

Аз няма да мога да ти помогна, но ще ти дам съвет. Никога, ама никога не оставяй скъпи вещи без надзор в колата. Било то техника, портмоне, документи или нещо друго. Ако е наложително, завий ги с някоя дрешка за да не се виждат.

Аз съм казал, когато някой се вози при мен, ако ще оставя нещо в колата, независимо какво, защото разбиват долната наркомания за какво ли не, да е в багажника. Няма такива филми, нещо да седи в купето, дори и закрито. Чувал съм случаи, в които разбират кола, за да вземат якето, защото са смятали, че имало вътре портмоне или някакви ценни неща. Абсолютна наркоманска пасмина, която не влага никаква умисъл във всяко едно свое действие. За това, абсолютно нищо.

На друг мой приятел му разбира колата (предното стъкло), защото видели стойката на GPS навигатора. И за техен наркомански късмет, бръкнали в жабката и намерили и другата част - самото устройство. И какво да си говорим. Нищо в колата, ама нищо, дори и некви подсказки.
 

Горе