Открaднaт лaптоп!

От: Re: От: Открaднaт лaптоп!

На друг мой приятел му разбира колата (предното стъкло), защото видели стойката на GPS навигатора. И за техен наркомански късмет, бръкнали в жабката и намерили и другата част - самото устройство. И какво да си говорим. Нищо в колата, ама нищо, дори и некви подсказки.

Е кво за техен късмет..... опит му се казва на това, щото всички си държат и музиката и джипиесот в жабката :D
 
От: Открaднaт лaптоп!

Или ги сложи в багажника.

Не е оферта - откраднаха ми лаптоп от багажника . И по този повод в Полицията лаптопите ги търсят по номера който е залепен и се води от продавача - демек в гаранционната карта който го пише. Всичко друго като мак адреси и така нататък при тях няма значение - тоест да ти намерят откраднат лаптоп граничи с невероятното .
 
Re: От: Re: От: Открaднaт лaптоп!

Е кво за техен късмет..... опит му се казва на това, щото всички си държат и музиката и джипиесот в жабката :D

Опит, не бих казал. Просто моя приятел е толкова му е бил акъла да не си го вземе със себе си. А това, че и другите го правят. Скоро и на тях ще им се усмихне някой беззъб наркоман, като ще им нареди касетофона на някоя друга витрина в заложна къща. И после пак да продължават да си ги държат там. Не стига, че правиш стъкло, но и без касетофон или GPS оставаш. Голяма оферта. Аз ако си забравя телефона в колата, направо откачам. А само да отбележа, че телефона ми е доста олд скул. :)

Ще се съглася с @
nikipp, че пред полицията мак адрес не важи, поради трудността на материята. Мак адреса и IP-то са само, за да се локализира. Иначе доказването става с документи и серийни номера на продуктите. ;)
 
От: Открaднaт лaптоп!

Колегите споменаха вече за Pray - по-скоро за превенция, отколкото за действия пост-фактум.
Изчетох написаното до момента... Жалба и опит за проследяване на устройството. Други варианти няма. И все пак малко за окуражяване - има и някои хора, които си получават заслуженото. ;-)
[video=youtube;U4oB28ksiIo]http://www.youtube.com/watch?v=U4oB28ksiIo[/video]
 
Дали има някакво развитие по въпроса? Интересно е какво се е случило. Нещо по-необичайно, като например полицията да е помогнала. :D

Абсолютно всяко районно знае кои са престъпниците в района им. А това дали ще искат да помогнат, си е изцяло тяхно решение. Обкновеният гражданин няма кой знае какви шансове, ако ще разчита на тях само. За това дано поне тя да се е вслушала в съветети по-горе и да е предприела нещо.

П.П: Преди година на един мой приятел му разбиха колата и му взеха якето от заднате седалка. То беше кожено и изглеждаше скъпарско. За негов късмет отсрещния магазин имаше камера и успя да заснеме случващото се. След като отиде в полицията, там сегяха, гледаха и казаха, че може да е всеки и не става ясно кои са извършителите. Приятелят ми беше обеден, че ако не беше в стаята, в която са гледали видеата, щели да си кажа нещо от рода на "Абе, това не е ли Пешо иглата?" С две думи, не им се занимава.
 

Горе