Откъде да купя велосипед?

Izida

New Member
Понеже тук говорим за всичко, леших да ви попитам, откъде да купя велосипед за дъщеря си? Да не е скъп, но и да не е някакъв боклук!

Мерси предварително на всички, които ще ми помогнат :)
 
От: Откъде да купя велосипед?

Аз бих ти препоръчал да вземеш от специализиран магазин. Приятелката ми си взе от един в Младост 1, има огромен избор, а и хората ще ти монтират каквото поискаш. В Метро предполагам ще ти връчат колелото да се оправяш сама.
 
От: Откъде да купя велосипед?

Каквото и да си говорим във форуми или сайтове за обяви можеш да намериш някое супер хубаво колело за около 200лв. Ако искаш да е евтино и да прилича на колео, в заложните къщи също оставят добри колела.
 
От: Откъде да купя велосипед?

Сигурно за някои е вече късно, но по-добре късно... отколкото още по-късно!
Та да кажа - велосипед не се купува от магазин за сирене, кафе и риба... Да не ми се обиждат от Метро ( то това важи и за Била и останалите хипер, супер, бла-бла - маркети).
ако парите и нервите са ти ценни, отиди в специализиран магазин.
Там ти стягат колелото, знаят какжо продават - упътват те и имаш избор. освен това винаги можеш да се върнеш,когато имаш повечко пари и да поискаш да ти подобрят нещо..
Магазина в Младост наистина е добър, но откакто си смениха механика имат малък проблем с ремонтите и сервиза - лично мнение.
Препоръчвам магазин Колелото-виж в:
mtb-bg.com/news/Press/press0021
дано ви е от полза! Успех!!
 
От: Откъде да купя велосипед?

1во да кажа че хувавото колело е скъпо ( над 2к, дори според мен над 3к )

Всичко под 2к лв е боклук, така че ти препоръчвам да не се ръсиш повече от 250-300лв

По-добре вземи едно от 200лв и след 4-5 месеца като се счупи може да не искате повече колело, а ако сикате - взимаш ново или на основен ремонт.

Имам колело , евтино и да ти кажа всеки месец му правя нещо.
Ама аз и го карам много.


Ако взимаш евтино колело:

Като го взимаш го огледаи много внимателно, погледни за луфт в средното движение, раздрусай го едно хуваво :) щото мойто с такова дойде и ме е страх да го разглобя да не разваля резбата.

Другото което се установява лесно е да огледаш много добре кабелите с жилата на спирачките/скоростите да не да са угънати някъде.

При евтино колело ЗАДЪЛЖИТЕЛНО V-brake спирачки защото иначе рискуваш много 8)

Препоръчвам ти без среден амортисьор, защото са закрепени калпаво,ако все пак искаш - гледай да изглежда здраво.
Препоръчвам ти преден амортисьор пред заден, ако трябва да избираш.

И не на последно място аеро капли , за гъзария :) да има нещо което да е съвременно :D
 
От: От: Откъде да купя велосипед?

1во да кажа че хувавото колело е скъпо ( над 2к, дори според мен над 3к )
... погледни за луфт в средното движение, раздрусай го едно хуваво :) ... да огледаш много добре кабелите с жилата ...ЗАДЪЛЖИТЕЛНО V-brake ... без среден амортисьор... преден амортисьор ... И не на последно място аеро капли , за гъзария :)

... и в заключение към този турбо як пост искам да добавя, че ако не ме лъже паметта

откъде да купя велосипед за дъщеря си?

дъщеричката на Izida е около 2-3 годишна, което значи, че в крайна сметка ще се получи едно свръхекипирано като кола от Formula 1 детенце-пилот - нещо като онази птица Road Runner, ако се сещате за детското филмче :D :p :wink:
 
Последно редактирано:
От: От: От: От: Откъде да купя велосипед?

е аз откъде да знам че е токова малка

Спокойно човек, моят пост беше шега - надявам се да съм успял да развеселя четящите, ако не - съжалявам, не ме бива много в това :) Но дъщеричката й май наистина е на толкова - не си спомням конкретно.
 
От: Откъде да купя велосипед?

За такова малко чаве отиваш до метро и взимаш най-евтиното, за първо колело ще му види сметката бързо, спомням си аз моята първа кола :)
 
От: Откъде да купя велосипед?

Добре заварили! :wink:
Та по темата:Да, ако велосипедът не ти е приоритет в бюджета -естествено, че ще се насочиш към евтиното - моят съвет обаче е да внимаваш каква рамка купуваш - тя трябва да е най-доброто, което можеш да си позволиш - все пак това е основното. После, когато си решиш, винаги можеш да "ъпгрейдваш" и да си сменяш ефтините части с по-добри и така в един момент да се окаже, че имаш дооооста добро колело. Затова като купувате - внимавайте - продават се много боклуци с некачествени рамки, на които са плеснати 1-2 маркови аксесоара например Shimano - и хайде - хоп! хората си казват- хем без пари, хем ми е с яки скорости. На всичкото отгоре, на такива колелета обикновено не можеш да правиш нищо повече - като се строши и край - дотам. Рамката не можеш да я ремонтираш, а честите не си струва да ги сменяш, защото в един момент ще се окаже, че ремонта не ти е рентабилен.
Затова: Максимално скъпа рамка, а останалото - когато можеш.:)
А това, за V-Break-а и меките амортисьори е абсолютно вярно!:roll:
 
От: Откъде да купя велосипед?

ООООпс! и аз сега видях, че става дума за лапенце! Е, май попрекалихме с обясненията...
Но пак ви казвам - ако си купиш колело от Метро, освен че ще получиш най-некачествената стока /иначе на вид уж като останалите/, ако не ти връчат колелото в кашон /без да си сигурен, че някоя част не е изпаднала/, в най-добрия случай ще ти го позавинтят оттук-оттам, и ще си мислиш, че е готово за каране - а то не е. Едно ново колело /дори и детско/ трябва да е добре "сглобено", за да е сигурно, че няма да се разпадне на втората дупка.
Дори и да не се стигне до инцитент, пак проблемът си остава, защото ако частите на са хванати правилно, се износватмного бързо...

Хайде да не се отплесвам повече, но с две думи - това е: Колело се купува от специализиран магазин.
 

Горе