Относно задаващата се Световна Криза и Пандемията от COVID-19

Статус
Not open for further replies.
Овци, бате. Минавам през маркетите и гледам опашки от вън. Овчата глава си мисли, че ще се затвори в тях и ще отмине всичко и ще го пропусне. В такива момента се, както викаше Жокера в Батнам, се разбира кой какъв е и каква душица носи. Ще се запаси като за последно, недавайки възможност на другите около него да вземат продуктите, нужни им за 1-2 дни, ще се прибере, ще се заключи и ще чака всичко да се размине. Страхливци и мишки. Срам ме е, че съм около такива хора, но това е положението. Пред аптеките положението беше същото.

Това е нормално следствие, просто е такава мисълта и действията на хората. Което е доказателство, че са глупави. Защо? Защото глупавите хора реагират импулсивно и първосигнално. Умните, отделят време да анализират, осмислят и тогава взимат адекватно решение, но тъй като не са много - резултатите са на лице. Пълни магазини, изпразнени рафтове, напълнени торби с лекарства и какви ли не идиотии.

Сори, ако съм краен, но за жалост това, което ще ни затрие сме самите ние. :) С помощта на медиите и незумно неориентираните ни управляващи.

За да си взема днес едни цигари, обиколих 3 квартални магазини, в които гледах да има по-малко от 3-4 души. Защото простотията ходи по хората, всички големи маркети бяха с опашки пред входовете.


Абсолютно съгласен съм с написаното ;)
 
Толкова болести има от които умират повече хора,а да не говорим че от грип човек боледува 1-2 пъти годишно но медиите не го отразяват това и няма паника.А сега изведнъж хоп корона вирус и медиите пощуряха като по този начин само панират хората .Лично според мен всичко е много пресилено грип като грип.Защото всичко това можеше да се предотврати още като се чу в началото. Например щяха за забранят всички полети и т.н за да не се разнася вируса наляво и надясно близко е до акъла. Отделно че наскоро лудогорец играха с Милано и въпреки че хората знаеха за вируса пак отидоха.Малоумна работа.Отделно че до скоро в Бг нямаше паника ама като се разбра че Европа отпуска пари заради коронавирус и хоп на другия ден бедствие в БГ има много заразени умрели и незнам си какво още.Всичко е политика за мен.А народа от глупав по глупав и това е.И овцете ряпа да ядат пред българските глупаци.
 
Тия сбърканите дали могат да сметнат колко храна е нужна за 1 месец примерно?
 
Хора... начетох се на глупостите Ви и просто не мога да не коментирам...

За тия дето не било кой знае какво, не било страшно за по-младите... не било кой знае кво за цялостното население, грипове имало сякви и т.н целогодишно, ама никой не пискал за тях...

- Не е страшно? Ако Вируса е безобиден, Китай нямаше да строят болници за дни!
- Ако не беше толкова страшно нямаше за нула време да се затварят всякакви граници по цял свят, да се поставят под карантина който хванат и т.н.
- Ако не беше толкова страшно нямаше всеки втори да ходи да си пълни дома с каквото му попадне от магазина, защото смята близкото време да се барикадира и да чака чудо. И щом има паника значи положението е наистина сериозно!
- Дори да обхване само възрастната част от населението, малко ли е? Да изпукат всичките ни баби и дядовци, а може и това да е идеята! Първо срив в икономиката, а после ще наваксат парите от пенсиите на тия де ще го отнесат!

Аз тук в Лондон още от преди седмица не мога да си намеря Вода за пиене навсякъде всичко се изкупува, Българските магазини са празни почти навсякъде.. Кенефната хартия я заеби, но положението верно е страшно! Имало запаси, до кога? Всеки като пазари като ненормален за да се подсигури и ако това е грешно значи тия дето "Не са паникьосани" са малоумниците в случая щот си мислят, че са безсмъртни и могат без храна, без вода и т.н.

До преди седмица имало тук там пукнал няа грижи ние сме корави - Рекия твато оновато лафчета из фейса..
А днес кво стана? Цяла БГ под карантина, Италия гори и мре.. в UK вече има ХИЛЯДИ заболели, не ми четете медиите елате да Ви занеса до някои болници да видиш талибаните с костюмите как са изолирали цели улици и болници и само космонавти обикалят то щот е глупост и да харчели излишни пари и няма кво да се паникьосваме...

Версиите за тоя вирус може да са много. Идеята е или да отсеят възрастната част от населението, или да сринат световно икономиката и да оцелеят само някои страни, като Америка например, както се чува, че най-вероятно те са виновниците. Оня пиндел от както стана президент ебаха майката на цял свят, като почнеш социални мрежи и т.н ся и на икономиката.

Това е ВОЙНА ще оцелеят само хора с мноооого пари! И да те дишат същия въздух, ама могат да го дишат на луната ако поискат, а Вие ще се криете в кенефите и ще треперите след още месец и ще се молите да мине всичко и когато това стане ще спрете да ланкате по нета ква простотия било всичко, а ще Ви обхване паника и Вас.

Само Българина се прави на голямата работа нямало то кво да се притесняваме, а цял свят трепери. Всеки вестник тук, всяка телевизия когато и да пусна, където и да погледна само за тоя вирус се говори и това не е просто реклама на някоя жълта медия, а това е апокалипсис!

Няма да се учудя утре ако гръмнат медиите вече има хиляди заразени щот тъпите идиоти се набили всички по магазините по хиляди наблъскани като в кутийка и един като кихне всички ще го папат, ама да тук вече и паниката взима надмощие.

Единствено се молете да се овладее епидемията, а колко е сериозна по-добре да не разбираме! Само за дни се огледайте какво се случи с икономика, хора и т.н а си представете това ако продължи още месец, или повече!
 
То за един незрял човек всичко е шега, докато не опре ножа до твоя кокал.

Много хора не осъзнават, че в момента сигурно дори България и Уганда имат по-висок БВП в момента от Италия през всеки ден, в който буквално цялата им икономика е стопирана заради "паника". Една държава не затваря 99% от бизнесите, които й носят пари в хазната заради паника.

Аз се занимавам с онлайн маркетинг и приходите ми спаднаха с над 1 000лв. на месец тази седмица просто защото част от клиентите, с които работя, са в ниши където страхът от подобна епидемия води до това никой да не купува определени продукти/услуги, съответно рекламата се паузира до второ нареждане.

При други клиенти също губя пари, защото продаваме само толкова, колкото е разумно като обеми, като се има предвид, че ако стоката свърши, може да не успеем да презаредим от Китай навреме или изобщо за определен период от време, и там чарджвам няма и половината работно време, което чарджвах само до преди седмица.

Моя собствен онлайн бизнес разчита на вносни материали от Германия/САЩ/Австрия и други от различни страни, и ако разчиташе на консумативи от Италия, досега да трябваше да съм го замразил и него. Въпрос на време е дали доставките на тези материали ще намалеят/спрат или пък Еконт ще спре да работи, за да ми се замрази и този източник на доход.

Трети източник на доход очаквам да се замрази всеки момент, когато контрагента се усети, че да държиш 300 човека в завод в Калифорния при бум на корона вирус не е много умно и сигурно до няколко седмици и там ще паузират нещата, съответно и моята възможност да изкарвам пари от партнъорството си с тях, до второ нареждане.

Въобще - над 2к чиста печалба на месец чао аривидерчи, а разходите нямат чао. :) Само на разни пъпчиви тийн предприемачи дето борят коронавируса с ракия им е все тая в момента, защото нямат достатъчно чувство за самосъхранение да се усетят, че като затворят заводите, мама и тате ще спрат да носят пари вкъщи веднага или до месец, ако не се разминат дотогава нещата. Забава.

Единственото не-отрицателно в ситуацията е, че България като държавата с най-голям процент охранители на глава на населението, ще продължи да държи добър процент хора заети дори по време на карантината. В кръга на шегата, разбира се. Може пък пишещите в темата с размах и смелост да са точно в този бранш, ще пазят празните молове, заводи и складове, и ще си свиркат с уста.
 
Последно редактирано:
Оф, тази тема е за коша. Няма по болни от паникьосаните... Край, умираме..Спрете да дишате и си стойте в дупките, и няма да ви хване и топлият ветрец от днес. Безумно е подобна паника и извънредни положения! ПодмивЪйтА се редовно, както са наредили шефовете и няма да Въ хване. Добре, че дойде кУроната, че да Въ накара да сЪ изкъпИте!
Заради такива глупаци ще наложат пълна карантина и няма да можем да излизаме от нас.

Абе не е така, някой се усетиха и ми направиха добро впечатление (дано не е реклама)!
Takeaway и Domestina също.
Първите приемат само картови плащания и куриера оставя храната пред вратата и си заминава, без контакт.
Доместина предлагат безплатна дезинфектация.

А на тези, които продължават да твърдят, че е медиен грип ... моля ви заразете си и умрете в някоя канавка. Междувременно можете да прочетете и някое аргументирано мнение от първите страници и да не ръсите глупости.

Междувременно заразата расте със страшни темпове:
(И нов рекорд по брой смъртни случаи за денонощие)
 
Последно редактирано:
Спокойно, никой няма да умре! Заразили са само се тези, които са си загубили мартеничките! По-добре не ги сваляйте. Носете ги целогодишно, че без тях...
А и ако нямате маски за предпазване, си сложете по една кукерска. Вируса като я види тази грозотия и ще бяга далеч от вас. :D

640-420-martenichka-napravi-i-s-liubov-ia-podari.jpg
 
Последно редактирано:
Заради такива глупаци ще наложат пълна карантина и няма да можем да излизаме от нас.


Takeaway и Domestina също.
Първите приемат само картови плащания и куриера оставя храната пред вратата и си заминава, без контакт.
Доместина предлагат безплатна дезинфектация.

А на тези, които продължават да твърдят, че е медиен грип ... моля ви заразете си и умрете в някоя канавка. Междувременно можете да прочетете и някое аргументирано мнение от първите страници и да не ръсите глупости.

Междувременно заразата расте със страшни темпове:
(И нов рекорд по брой смъртни случаи за денонощие)

Образовайте се малко, стига вятър на устата. Ако не те хване корона като не си миеш ръцете и пипаш навсякъде, ще те хване хепатит.
Италианците (или поне голяма част от тях) са си мърльовци и е най-нормалното нещо, да се наблюдава такъв бум на заболелите, всекидневно.

Пък тая опорка, че щом паникьорите изкупили цялата тоал. хартия по магазините, означавало нещоси... не знам как да го коментирам.
Мийте си ръцете, къпете се и си свиркайте.
 
Някой да отиде да каже на международните лекари, които са доброволци в Китай, че не е нужно да се чудят как да слагат инджекции на заразените пациенти там с три чифта ръкавици и 7 слоя работно облекло и предпочитан модел респиратори, само и само да не се заразят, по предписание на китайското правителство. Да се събличат дибидюс голи и само да си бършат ръцете с мокри кърпички по 100 в кутия на всеки кръгъл час, вместо да ми се оплакват от невъзможните условия на работа и грижа за болните поради прекалено тежко ниво на сигурност при контакт с тях...

Явно тайната е човек да пие ракия и да си мие ръцете. Най-вече да си мие ръцете. Това е иновативен вирус, който ходи само по ръцете на хората. Някой български предприемач го е открил докато е писал 300 думи за здравния си блог, който му е хоби докато открива лекове за всички нелечими болести една след друга, и прави логота за конкурсите във форума.

Бай-Ганъовците в тази тема са направо озадачителни.
 
Последно редактирано:
Не, тайната е в тоалетната хартия. ;) По възможност Милде и с нея, цел ден пред телевизора, да е пълноценно облъчването от медиите.

Вирусът ходи по глупостта на хората. По глупостта на семейството, където жената се е прибрала от чужбина и са празнували нещо 21(!) човека (без да е спазила карантина). Резултат - 11 болни.
Ако не можеш да опазиш близките покрай теб, като се изолираш, при каквито и да било симптоми, то ти е толкова мозъкът.

Хем си експерт на световно ниво, хем не знаеш как се пише байганьовци. ¯\_(ツ)_/¯

ПС: За 4-те тираджии, които са ги арестували, понеже не са спазили карантина и са се юрнали веднага по кръчми - кой е виновен? За онзи тираджия предните дни, който са го пуснали да мине с "ае то тоя термометър някой път се скапва, минавай", след като термометърът е показал 33 градуса? Всичко е в хората и 15 карантини да сложат, ако нямаш акъл и ръсиш зараза - все тая.
Но истерията с тоалетна хартия ми е чудна, колко ролки взехте?
 
Последно редактирано:
Освен миенето на ръцето е хубаво да се пие често топла вода. Обяснението е че дори да попадне вируса в устата ви, водата може да го отмие в стомаха и стомашната киселина да го убие, докато при попадане в белите дробове - почва страшното.
 
Тъй като предвиждах подобно развитие с хипермаркетите, преди няколко дни напазарувах за продукти за около 2 седмици, които и без това пазарувам на всеки няколко дни. Всички ми се смяха, "кво те е ударила паника", "луд ли си, хаха", а аз културно обяснявах, че не от вируса ме е страх, а от паниката на хората и предпочитам да не се блъскам в хипермаркетите, за да има какво да ядем вкъщи. Също така посъветвах приятели да направят същото, а те продължаваха да ми се смеят, как продукти щяло да има, нищо нямало да свърши, складовете били пълни, а аз продължавах да им обяснявам, че не е в това въпроса.

Интересно, същите тези дето сега ми се смяха постват негодуващи снимки във FB със претъпканите хипермакети и се дразнят че не могат да си напазаруват нормално нищо, дори кутия цигари :)
 
Браво на теб! От поста ти всички разбрахме, колко си як! И малкото ми самочувствие, което имах, изчезна :(
 
Заради такива глупаци ще наложат пълна карантина и няма да можем да излизаме от нас.


Takeaway и Domestina също.
Първите приемат само картови плащания и куриера оставя храната пред вратата и си заминава, без контакт.
Доместина предлагат безплатна дезинфектация.

А на тези, които продължават да твърдят, че е медиен грип ... моля ви заразете си и умрете в някоя канавка. Междувременно можете да прочетете и някое аргументирано мнение от първите страници и да не ръсите глупости.

Междувременно заразата расте със страшни темпове:
(И нов рекорд по брой смъртни случаи за денонощие)
Ай да не кълнеш лайняната си устичка, да не преплувам дунава и да та довърша преди страхховете ти.. циганин прост.
 
Брее, имаме ескалация на петъчната тема.
 
Ай да не кълнеш лайняната си устичка, да не преплувам дунава и да та довърша преди страхховете ти.. циганин прост.
Направо си спести канавката и използвай дунава вместо това.
 
В началото мислих, че си просто стрестнат и не разбираш кво искам да кажа, ама то са оказа че си най-обикновен тъпанар.

Като си голям анализатор и много ги следиш нещата, кажи некво инфо за първите заболели в БГ? Няма, щото медийните олигофрените и такива паник атаки като теб следят само лошото. Тва са опитвам да ти кажа, че е медиен вирус.

А иначе нали знаеш, който гроб копае.. успехи.
 
То само наивниците не разпознават каква е целта на медиите. Първите дни яко се говори за Китай, сега Китай се стабилизираха - някой да е чувал нещо за тях? Скокнаха на Италия, за да поддържат новинарския поток с "ШОК!!!" и "УЖАС!".
Не съжалявам, че не ползвам телевизор от години. Публикациите по соц. мрежите обаче, малко по-трудно се игнорират, но пък може да им се посмееш като ги видиш как се опитват да направят някоя и друга стотинка от импресия, на гърба на стреснатия човечец.
 
Статус
Not open for further replies.

Горе