Относно задаващата се Световна Криза и Пандемията от COVID-19

Статус
Not open for further replies.
Не ми трябва тъжна нито уплашена физиономия , но малко съчувствие не е излишно. Тъпите ти вицове и дебилщина също не помагат особено - но са доста грозни.
Това псевдоморалистите сте необикновено досадна категория - вместо да развивате темата, таргетвате някой друг и в резултат всичко се отклонява, забуксува, доскучава, и т.н.

Троловете действат по подобен начин, ама те поне са забавни.
 
С такива обобщения се всява излишна паника. Нека уточним, че смъртността, макар и много висока, е основно сред възрастното население. Ето обяснение защо Италия го закъса толкова сериозно от Бийм Дауд - епидемиолог и демограф от университета в Оксфорд.

През последните години населението на Китай се причислява към застаряващо, поради ред причини и рестрикции, които имат. Според мен официалната информация, която показаха не е реална. При 1.3B население и при само 30 хиляди болни си спряха почти цялото производство и икономика, което още тогава изглеждаше нереалистично. Най-вероятно цифрата е много по голяма, а от там идва и подценяването на вируса от останалите страни...
 
Не ми трябва тъжна нито уплашена физиономия , но малко съчувствие не е излишно. Тъпите ти вицове и дебилщина също не помагат особено - но са доста грозни.
Понятия като грозно и красиво са субективни. :)

Не съм се шегувала с починалите, така че не преигравай. Съчувствие имам към всеки страдащ от нещо си, и раздавам щедро. Друг е въпросът доколко това помага на някого... ама карай.

Освен това, влизайки в ролята на "Многострадалната Геновева", понижаваш имунитета си, защото стресът вдига нивата на кортизол. Смехът е здравословен, и това не е клише. Той стимулира синтеза на ендорфини, които пък подобряват работата на имунната система.
 
В Италия е уцелило регион с дърто население - Ломбардия май беше.
Богати пенсионери.

ПП: радиостанцията ме е изпреварила.
Може би си прав, ще видим какво ще се случи със Испания и Германия в идните дни. Т.е. идните седмици, защото смъртните случаи сега в Италия са от заразените отпреди седмица - две - което означава, че следващите дни броят на смъртните случаи ще расте.

Колко според вас ще продължи това положение, в което е препоръчително да си седим вкъщи?
 
Прочитам от време на време темата, като всяко нещо в България има мнения в различни посоки. Достатъчно е да се каже, че положението е историческо все пак отлагането на олимпията бе смятано за нечувано дори в ситуацията на световна война се е провела и това е най-малкия пример! Почти всяка страна взема нечувани и исторически мерки повечето гледате статистика и цифри но разберете че никои няма да ви каже истината и тези цифри си остават просто цифри! Зад тези строги мерки явно стои реална и нечувана опасност, НИКОИ не би застрашил стария начин на живот просто заради смърта дори на 10% нали знаете че за повечето хора (политици) това не е важно но явно тука опасността е голяма и се вземат тези безпрецедентни мерки!

Скоро и ние ще сме под блукада можебе другата седмица и ще подписваме листчета че отиваме до магазин или аптека вероятно поне в следващите 2 месеца ще е така и да се надяваме китаиците да не лъжат много и да се разминем само с 2 месеца карантина! Едно е ясно вече света е различен и ще последат доста промени...
 
Зад тези строги мерки явно стои реална и нечувана опасност, НИКОИ не би застрашил стария начин на живот просто заради смърта дори на 10% нали знаете че за повечето хора (политици) това не е важно но явно тука опасността е голяма и се вземат тези безпрецедентни мерки!
А може би не? Може би има друга причина...

На вас звучи ли ви сериозно това личният лекар да те преглежда по телефона? Описването на симптомите е лесната част, ама как лекарят ще чуе белите дробове по телефона? Те са най-рисковият орган в случая, а без проверка със стетоскоп поне, е невъзможно да се определи сложността на даден случай. Хриповете, които се чуват с невъоръжено ухо също не са показател. Имала съм случаи, когато съм си мислила че съм ок, понеже мога да пуша ( ;) ), но личната ме е пращала на снимка със съмнение за пневмония, както и случаи, в които не можех и веднъж да си дръпна от цигарата, без да се превия от кашлица, а докторката е казвала бронхит. Не че бронхитът е безопасен де...
 
Само след по-малко от 24 часа се очаква Народното събрание да приеме окончателно първия по-сериозен пакет от данъчни инструменти в опит да компенсира в известна степен процеса по стагнация на местната икономика, породена от ограничителните мерки във връзка с #Covid19 и скептичните очаквания на бизнеса.

Това, разбира се, е страхотно и в BESCO смятаме, че е една от необходимите стъпки за справяне със създалата се ситуация, но сред изброените мерки в законопроекта, чието второ четене в НС ще се състои утре (20 март), откриваме нещо много притеснително, свързано с авансовите вноски за корпоративен данък за 2020 година. Накратко:

1. Въпреки заплахата от икономически колапс, пред която сме изправени всички, Държавата ще събере В АВАНС корпоративен данък за настоящата, 2020, година;

2. Изчисляването на тези авансови вноски няма да се случи, както е било досега, чрез деклариране на предполагаемата, прогнозна, печалба, от самите компании (логично е те да имат най-ясна представа за това как ще се развие/свие бизнесът им), а ще бъдат НАЧИСЛЕНИ СЛУЖЕБНО от Държавата;

3. Това служебно начисляване ще се извърши на база, забележете, данъчната печалба на дружеството през 2018 година.

Всичко това ни навежда на мисълта, че зад добрата идея за отлагане на плащането на корпоративния данък за 2019 година с три месеца, чрез текстовете, свързани с авансовите вноски, е скрит много ловък инструмент за компенсиране на това забавяне в приходите на националния бюджет чрез принудително събиране на корпоративен данък върху печалби, голяма част от които, няма да бъдат генерирани през 2020 година.

Нека да илюстрираме това с един хипотетичен пример:

2018 година е била силна за компанията ви и сте генерирали оборот над 300 хил. лв (задължително условие за внасяне на авансови вноски) и, да речем, 100 хил. лв данъчна печалба. Тоест внесли сте в бюджета 10 хил. лв корпоративен данък. През 2019 година, обаче, сте решили да реинвестирате голяма част от тази печалба в дейността на дружеството и данъчната ви печалба се е свила няколкократно или, защо не, сте "излезли" на загуба (съвсем реален сценарий за почти всеки бизнес), респективно не сте дължали или плащали корпоративен данък за 2019 година. Предвид икономическата обстановка очаквате през настоящата, 2020, година да генерирате отново загуба, или дори по-лошо - да се наложи да заторите бизнеса си (очаква се това да е единствения възможен изход за голяма част от малкия и среден бизнес в страната).

Независимо от всичко това, Държавата тази година ще ви НАЧИСЛИ СЛУЖЕБНО и ще се опита да събере принудително авансов данък, чийто размер ще е 1/4 от платения от вас корпоративен данък за 2018 година. Или с примерните числа, цитирани по-горе, това са 2500лв, които ще дължите, като данък, върху фактически нереализирана печалба. И да, ще имате възможността да си възстановите този платен в аванс данък, но едва след 31 март 2021 година. Нещо повече - ако през 2020 година не платите в срок дължимите, служебно начислени, авансови вноски, Държавата ще ви начисли законна лихва (10% + ОЛП годишно) и може да ви запорира всички банкови сметки и фирмени активи.

Българската стартъп предприемаческа общност приветства усилията на Правителството и администрацията да вземе навремени и адекватни мерки за съхраняване на българския бизнес. Също разбираме, че се налага да се работи извънредно и в условия на висока динамика и много непредвидими обстоятелства, но апелираме вносителите на законопроекта и депутатите в пленарна зала да осмислят добре горепосочените промени, касащи авансовите вноски, и да гласуват за мерки, които реално ще помогнат на бизнеса да преодолее настоящата криза. Всички в BESCO обединяваме около мнението, че служебното начисляване и принудително събиране на авансов данък изцяло ще обезсили ефекта от отлагането на плащането на корпоративния данък за 2019 година и дори ще нанесе допълнителни вреди на голяма част от бизнеса, който е имал силна 2018 година.


 
Последно редактирано:
Найс, а :)


 
А може би не? Може би има друга причина...

На вас звучи ли ви сериозно това личният лекар да те преглежда по телефона? Описването на симптомите е лесната част, ама как лекарят ще чуе белите дробове по телефона? Те са най-рисковият орган в случая, а без проверка със стетоскоп поне, е невъзможно да се определи сложността на даден случай. Хриповете, които се чуват с невъоръжено ухо също не са показател. Имала съм случаи, когато съм си мислила че съм ок, понеже мога да пуша ( ;) ), но личната ме е пращала на снимка със съмнение за пневмония, както и случаи, в които не можех и веднъж да си дръпна от цигарата, без да се превия от кашлица, а докторката е казвала бронхит. Не че бронхитът е безопасен де...
Не разбрах с точност тезата ти! Но тези мерки в България не ги коментирам на всеки е ясно че в момента се говорят едни мерки по телевизията а после в закони се пишат други, а хората разбират и прилагат съвсем трети вариянти - анархията е пълна и въобще не ти давам за пример България ние гледаме големите и се стремим да правим някакъв миш-маш. Говоря за така наречените велики сили само няколко примера ти давам ти прецени дали тези мерки се вземат против грип!

Америка гласува 1 трилион долара?@?Я?@?
Израел е изкарала армията си на улиците и ем заповядано 1 месец да не се прибират на воените (по филмите си гледала Израел все знае нещо в повече от другите :Д)
Франция, Испания, Италия горят и всички граждани са като в затвор по домовете си!
В Чехия са избили уличните животни в големите градове??@>?С?
ВСИЧКИ ГРАНИЦИ В ЕВРОПА са БЛОКИРАНИ то бива страх ама дали не е основателен какво повече знаят че така правят нали е грип бе :(

Тръмп плямпа също че било грипче отиде до атланта в института им по виросология и на другия ден карантина какво ли му казаха?

Както и да е скоро както ти казах ще го усетиш и ти като ти забранят да излизаш навънка освен ако не е до магазина или аптеката (незнам и дали ще искаш да чакаш на по 100 метрови опашки от по 1 човек) ТОВА ще СТАНЕ.... и това не е за паника няма дерт просто е дискомфорт но разберете това не е грип!
 

И тоя, дето толкова много клипчета напускахте тук, го разкриха. :hankey:
Наука и Критично Мислене е уникален блог, следя го и групата, и блога : https://6nine.net , но пък човека дебънква антиваксъри, следователно нандито няма да го прочете
 
но пък човека дебънква антиваксъри, следователно нандито няма да го прочете

Нарочихте ме, ей. :) Ще ме накарате публично да се преваксинирам, за да докажа, че не съм против ваксините, а против липсата на индивидуален подход, особено когато се касае за много малки деца. Това се видя и от цитата, който беше измъкнал от темата, ама с тая глава... кой ти вниква в съдържанието..

Аз не разбрах в какво точно е обвинен Пламен Пасков от тоя блог за критично мислене? Дори в конкретния случай да греши, някой съмнява ли се изобщо, че този вирус и сезонните грипни вируси се създават в лабораторни условия? Сериозно? Вярвате, че възникват и мутират от само себе си?
 
Обвинен е в публикуването на пълни глупости, и заради него, такива патки като теб ги споделят, сиреч твоя човек няма никакво crediblity след като разпространява фалшиви и грешни неща, с каква цел, един господ знае, дали търси споделяния от по-глупавата част от населението, или той е глупав, може само да гадаем.
 
Ето ги и глупостите
0f91d0745d9f473ec23f8f38843ec124.png


Get Rekt

1084427fdb248b43f9d21f3e58fc1a90.png



И е редно тези, които разпространяват такива глупости да си носят последствията. Щото заради тоя идиот, кой знае колко още такива като теб са разпространили фалшивата пропаганда, че вируса е 'патентован'.

0298344a8329a40e7d27b6809c6eb29b.jpg


И нандито му следи видеата на този кретен... Jeez
 
Аз не разбрах в какво точно е обвинен Пламен Пасков от тоя блог за критично мислене? Дори в конкретния случай да греши, някой съмнява ли се изобщо, че този вирус и сезонните грипни вируси се създават в лабораторни условия? Сериозно? Вярвате, че възникват и мутират от само себе си?
Тъпа патка си
4260a3ce6f8fcc85b0bb87adb35ec88b.png



Като имаш някакво твърдение, като това, че не бил създаден естествено, а в лаборатория, нормалните хора очакват доводи и факти в подкрепа на това, което твърдиш. На никой не му пука в какво вярваш, може да вярваш че земята е плоска, или че има господ, докато нямаш факти и доводи да се обосновеш, факти базирани на вярата, не са факти.
 
Последно редактирано:

И тоя, дето толкова много клипчета напускахте тук, го разкриха. :hankey:
Аз съм ТВЪРДО ЗА тези хора да бъдат сериозно наказани. Първо, изгледах видеото му където говори за "познанията" си и твърди че вируса е пуснат. Да пуснат е от американците за да съсипят собствената си икономика. Колко гениално а? За това и Айнщайн не би се сетил. Второ, този "подтиква" населението да не спазва мерките за сигурност, които според мен идват твърде късно. Трето, не че съм професор по вирусология, но пича мисля че си няма на идея как работи тази мутация на коронавируса.

Бай дъ уей, нанди защо не идеш в инфекциозното и не се навреж някои болен да ти кихне в лицето. Нали си сигурна че е просто грип, който има нормална смъртонст и нормална заразност? Това не е лоша идея нали? А пък ако се разболееж и си промениш мнението може да изкараш едни пари като тестват лекарства върху теб? Но все пак е безвреден, нали така?

Отново ще кажа, това което съм казвал доста преди това- хората не се учим от грешките си. В момента всеки може да види двете най-силни черти на човек- Добрата е, че винаги намира решение на проблем който го застрашава, лошата е, че винаги се стреми към власт и пари.Бтв бати бойко е за панделата до живот.
 
сиреч твоя човек няма никакво crediblity
А кой има нужното credibility? Генерал Франко, дето за три дни си обърна позицията относно вируса на 180 градуса?

п.с. не отговори на въпроса ми, как мислиш, че се появяват сезонните грипове?
 
Знаем как се появяват, значи игнорира всичко и реши да смениш темата, след като хванахме, че човека дето ни го тикаш тук от няколко дни е пълен кретен и говори и разпространява лъжи????

А това, как се 'появяват' сезонните грипове, не мисля, че имаш капацитета да го разбереш, предполагам и аз също - със сигурност не е нещо, от което разбираме. Но пък може да пробваш гугъл? Тъпото е, че такива като теб пускат някакъв въпрос с идеята, да си разпространяват тезата, че били пускани от компании , има конспирация и т.н.., но когато ги питаш за ФАКТИ, които да подкрепят това, което говорят, се разбира че става въпрос само за конспиративни теории и до "вярване" - всмисъл на никой не му пука в какво вярваш, а дали може да се аргументираш с факти и доводи. А още по-тъпото е, че такива хора, изобщо не ги интересува какво казват учените, защото за тях учените нямат никакъв авторитет, за сметка на хора като пламен пасков.
 
Бай дъ уей, нанди защо не идеш в инфекциозното и не се навреж някои болен да ти кихне в лицето
Гнус ме е да се случи точно по този начин. Ако има малко по-хигиеничен/изискан съм ок.

Пичове, ако са наистина достатъчни мерките, които ни казват да вземаме, аз нямам никакви притеснения. Контактувам по начало с тесен кръг хора, щото съм социопат, и чистя къщата (поне основните помещения, без индивидуалните спални на другите членове на фамилията) всяка сутрин, щото съм джермофоб с ОКР, демек Монк. :)

Ако се касае за по-страшна опасност, ми няма какво да направим. Ще се мре... Все пак сме дошли с уговорката, че няма да се заседяваме тук много... :)
 
защото за тях учените нямат никакъв авторитет, за сметка на хора като пламен пасков.
А защо смяташ е така? Щото учените обикновено работят за частни лаборатории, които разработват ваксини срещу "продуктите", които същите лаборатории дават на хората безплатно. Продължавам да вярвам на Пламен Пасков. Вярвам, че много скоро той ще отговори все така аргументирано на нападките срещу него.
 
Статус
Not open for further replies.

Горе