Относно задаващата се Световна Криза и Пандемията от COVID-19

Статус
Not open for further replies.
С много от нещата съм съгласен с Щаба но тука за Белгия това беше излишно хвалене на което ще се вържат само хората които не мислят с главите си :)

Оставете на страна факта че не сме тръгнали от еднаква база дори да бяхме тръгнали за да е права тезата на Щаба то и тестуването трябваше да е на една база :) При положение че Белгия е пуснала в пъти повече тестове е нормално да имат повече заразсени (ясно е че бързите тестове са неточни но според мен (пак ще подчертая лично мнение) не ги харесват понеже ще се вдигне много % на заразените и ще настъпи паника) сами може да помислите как реагирате сага с по 15-20 случея на ден и ако са 200-300 :Д истината е че ние правим много малко тестове в момента (реално нямаме капацитет сиреч доктори и лаборатории) за повече и правим по 100-200 на ден различно и за това ако ви прави впечатление повечето случай на новозаразените не се свързани лица а такива потърсили лекарска помощ :(

Ем, ако се замислим, Нанде тва иска да каже, повечето ше го избутаме на крак тоя вирус, без да разберем. Паникьосаните ше хукнат по болници, от там ше ги препращат на 1000 места, от които ще заразят други, дето може и да попадат в кофти графата, които ше задръстят отделенията.

Разликата със свинския грип е че тогава имаше ваксина и можеше до някаква степен да се контролират нещата, сега явно единственото средство е А-социалността.

В един от брифингите, Мутафчийски беше попитан, колко деца има заразени, той отговори... после го попитаха какво е състоянитео на болните деца, той каза, болни деца няма. Аз го разбрах като заразен ≠ болен, може би е по-правино да се казва преносител, беш ли мааму.

Да попитам пак, що коментара изчезна?
 
Поради что няма такова емоджи във форума... Доста често бих го използвал по мозъчните пръдни на някои потребители тук. :confused:

90564166_891321584640545_4000780397209190400_n.png
 
Последно редактирано:
Поради что няма такова емоджи във форума... Доста често бих го използвал по мозъчните пръдни на някои потребители тук. :confused:

90564166_891321584640545_4000780397209190400_n-png.18939

Тва вече сигурно е за мене, конкретвай са, че си ми по сложен от положението в момента.
Опрай линка на емотето, че да видя до къде съм я докарал.. :)
 
Чуй какво казва експерт - експерт с опит ... че в Италия при всеки грип ежедневно умират по над 1000 души.
Айде не, а? По официални статистики в Италия умират НА ГОДИНА между 15-20к от грип. И това са в най-силните им години, обикновено са под 10к НА ГОДИНА.
От този вирус само за месец и половина умряха 5к души със ебахти строгите мерки. Ако бяха слушали гламави тролове, като тебе, щяха да са над 10к смърните и да имат по 1500 / ден. Но добре, че имат умни глави там, а не такива, като тебе.
 
Тва вече сигурно е за мене, конкретвай са, че си ми по сложен от положението в момента.
Опрай линка на емотето, че да видя до къде съм я докарал.. :)
СпецЯлну на теб всеки път трябва да ти се казва, че щом постът ми е след твоя, не е задължЕ да се отнася към теб. :D

Айде не, а? По официални статистики в Италия умират НА ГОДИНА между 15-20к от грип. И това са в най-силните им години, обикновено са под 10к НА ГОДИНА.
От този вирус само за месец и половина умряха 5к души със ебахти строгите мерки. Ако бяха слушали гламави тролове, като тебе, щяха да са над 10к смърните и да имат по 1500 / ден. Но добре, че имат умни глави там, а не такива, като тебе.
За два дни доказаните смъртни случаи след корона (само) са над 4400, иначе сезонният грип продължава, инсултите продължават, инфарктите и те, ама нямай надежди да падне по гръб.
Гледам е започнала да обижда на личностна основа по-горе. Така и не скалъпи отговор на нито един от въпросите ми. Започва да се задъхва, ама пуст инат. :)
 
За два дни доказаните смъртни случаи след корона (само) са над 4400
Аз го написах в контекста само на Италия.

Investigating the impact of influenza on excess mortality in all ages in Italy during recent seasons (2013/14–2016/17 seasons)
We estimated excess deaths of 7,027, 20,259, 15,801 and 24,981 attributable to influenza epidemics in the 2013/14, 2014/15, 2015/16 and 2016/17
Може и да стига 1000 / ден, но в общ план не прави кой знае какво. Този вирус само за няколко месеца ще мине тези бройки, при това при страшни мерки за ограничение. Просто няма база на сравнение.
пс: Това не е за трола, защото е достатъчно тъпо парче, че да игнорира коментара, това е за другите, ако все още има такива, които се чудят дали наистина грипа е опасен, колкото вируса.
 
Последно редактирано:
Факт е, че сме в едно от най-добрите състояния на заболеваемостта в цяла европа. Аз най-вече гледам сравненията със Сърбия, Румъния и Македония. Ако нямаше тези мерки щяхме да сме поголовно заразени - като Испания и Италия, където положението е трагично. Стотшци хора умират на ден, лекарите недостигат, даже не могат да погребат умрелите...

И за разлика от епидемията от свински грип, когато аз лично преболудевах много тежко, въпреки че има лекарство(от моите познати с ваксини срещу сезонния никой не я пипна тая гняс, та явно и ваксината си помагаше), тук нещата изглеждат доста по-стриктни. Едно време не ни предписаха правилните лекарства, не можеха да ни диагностицират, сега нещата са доста по-ясни. Хората със симптоми получават съвети и т.н.

Изследването е трудно и скъпо, за това не се правят много такива на ден. Надяваме се, че скоро още лаборатории ще бъдат разкрити и ще се подобри скоростта.

Забавянето на разпространението води до шанс повече хора да бъдат излекувани и да не се налагат пълни забрани за придвижване и излизане. Трябват машини за обдишване, трябва апаратура, трябват медици. А ресурсите са ограничени. Ще изтърпите 2 месеца да не излизате.. А сега си представете, че беше плъзнала епидемия от някоя лного по-тежка инфекция и умираха не 3, а 30 процента от заразените. Не е лошо да знаем как се процедира в такива ситуации.
 
Пича от фейса продължава да трие постове свързани с грешната информация на графиката... хахаха
 
Към момента, глобално, има 438к заразени. Предполагам утре се са с 30-40-50к повече. За българия сега са 220 официални утре ще са поне 240. Ама като цяло тези числа не са реални, тъй като не се тестват абсолютно всички.
Около 40к нови :) В българия общо 242 потвърдени, около 22 нови.Просто грип нанди
 
Трябва да забранят на да се спира тока, водата и интернета на хората за неплатени дългове. Много хора може да останат без ток, без вода, интернет и подобни услуги ако почнат да режат. Плащанията по кредитите също трябва да бъдат замразени както направи Русия.
 
Червенотиквиничковчетата да си намерят друга тема да си пробутват тъпите мантри за Радев. По смислен президент България никога не е имала, дебили!
Еба го, е чак толкоз прост не може да си!
Ебаваш ни с тоя пост нали?
 
Трябва да забранят на да се спира тока, водата и интернета на хората за неплатени дългове. Много хора може да останат без ток, без вода, интернет и подобни услуги ако почнат да режат. Плащанията по кредитите също трябва да бъдат замразени както направи Русия.
Диктатура ли те влече?
 
Абе забелязахте ли как агресията на русия спрямо България се увеличи милион пъти?
Явно има нов транш на рубли и са се пръкнали милион нови фейк профили във фейсбук които по абсолютно всички групи серат фейк нюз.
Тия получовеци нямат грам съвест.
 
Бърни, ти си се доказал като мега неадекватен по всеки един въпрос. Запази епитетите за някой, на когото му пука за мнението ти. Щял да погребва с по-големи темпове - смешник.

Чуй какво казва експерт - експерт с опит, а не ляльо като тебе, дето се чуди как вече да лиже на тиквоча гъза. Последното, което Мангъров успя да каже, преди да включат чичкото с пагоните от меметата, е, че в Италия при всеки грип ежедневно умират по над 1000 души. Сега с тия 800 омазахте гащите, щото ви е интересно да сте в шок и ужас. Ми стойте си в него, няма проблем.

Ето и за другите "експерти" гробокопачи в темата:
Ти си се доказала като една изкуфяла бабушкера дето ту говори едно , ту друго. Първо не вярваше на експертите (авторитети), после вярвала. Сега в Италия ще умират повече от всички болести, щото болниците се пукат по шефовете и няма свободен лекар. Англия мислеха че с изграждане на имунитет ще стане , ден по късно като почнаха да измират обърнаха палачинката и затвориха всичко. Що ли така мозъче ?
Китайците как се справиха с вируса - с проболедуване и имунитет или с изолация ? Чак се чудя какво да ти обеснявам , като мозъка ти е с размера на врабче. Пак ти казвам - беше писала по назад в темата че умиращите и без това нямат никаква полза за икономиката - хващай ножа и приключвай баща ти - и той няма полза за икономиката, само смуче пенсия- в тежест е. Дебилността ти няма граници!

А и забравих - да търсиш кой харесва Герб, БСП или коята и да е друга партия по време на такава епидемия трябва да си мега идиот! Важни са какви мерки се взимат и България взе адекватни. Като много гледаш експертни мнения, а не от такива ляльовци като мен, вземи прочети какво препоръчват китайските експерти - дето реално са се преборили със заразата.
 
САЩ 3 дена регистрират над 10 000 заболели. И броя нараства. Никоя държава в света не е регистрирала такава заболеваемост до момента. И за съжаление повечето заболели са в Ню Йорк. Т.е и там здравната система няма да издържи. С тези темпове до довечера ще разминат и Италия и Китай. Иран тъкмо дадоха няколко дни по-нисък брой и пак тръгнаха нещата нагоре. Общо взето саво Китай и Южна Корея са държавите които успяха да удържат нещата. В Испания нещата са страшни вече също. В Италия всички знаем картинките с ковчезите от болниците, как ги трупат един върху друг. О, не, вирус няма. Всичко е разработка на рептилите с цел въвеждане на нов световен ред..
 
Я, ми той вируса не бил нов! Не искам и да си помислям дори как ще изглеждат приказките на кЪпацитетите ако това се окаже вярно. Аз бих се обзаложил,, че ще подминат темата с високоЕнтЕлигентно мълчание. Старият нов вирус.
 
Щамът е нов, а в семейство "коронавирус" попадат няколко разновидности - SARS и MERS.
Благодаря ти, че откри топлата вода. Докато копаш към нефта, ще се наложи мълчанието да е в твоята градина. :(

Ето и добра картинка за сравненията:
7vg6cr93q1n41.png
 
САЩ 3 дена регистрират над 10 000 заболели. И броя нараства. Никоя държава в света не е регистрирала такава заболеваемост до момента.
За жалост няма да разберем дали ще има друга държава с такава заболеваемост, защото комунягите няма да изнесат информация, ако ще и света да свърши, индийците дори и да искат не могат да изнесат информация (но пък пуснаха пълна карантина), а в Африка .... дори няма какво да се коментира.

Което е много кофти за нас. Американците са страхотни за правене на бизнес, докато китайците са отвратителни, освен това и там имат голям пазар и няма да имат нужда от нашите услуги :/
 
Статус
Not open for further replies.

Горе