От българите, по-големи тъпанари са само македонците

biaaro

Well-Known Member
С това провокативно заглавие искам да привлека вниманието ви към темата с малоумниците от Северна Македония и последните драми покрай членството им в ЕС.

Всъщност пука ли му изобщо на някой за тях!?

Кое е правилното? Трябваше ли да ги блокираме, да ги пуснем, какво....

Като за начало да почнем с едно видео на един осъзнат македонец, роден в Германия.

 
Накратко - ЕС ги иска, заедно с другите изостанали на запад от нас, просто защото в противен случай ще оставят една територия почти в центъра на Европа с много силно влияние на Русия и Китай. От ЕС са наясно, че са по-зле от нас, то ние не отговаряхме по никакъв начин на критериите за членство, а те още по-малко, но политика е.

За нас реално е най-добре те да са в ЕС и да са в по-добро положение, всеки знае, че за това каква държава си се съди по съседите ти. С по-силни в икономическо естество съседи е трудно ти да бъдеш изостанал. Отделно по един или друг начин те икономически имат нужда от България. От друга страна пък няма как да не заявим позиция, тъй като тяхната наглост не познава граници човешки. Та общо взето сме прецакани, ние най-много имаме нужда от тях в ЕС и в същото време трябва да ги блокираме, еми шанс.

А те са просто тъпи, от бизнес гледна точка, когато говориш един език с държава, която има 6-7 пъти по-голямо население то теб, тва ти е супер, веднага може да разшириш пазара си. Вижте Австрия и Германия. Ама не, те зорлем искат да говорят друг език и създават пречки, вместо да градят мостове. Абсолютни олигофрени.
 
Мое ли линк към оригинала, искам да чета комент скешъна :D

Оп, ето го
 
Последно редактирано:
Има много неща, които трябва да се вземат под внимание.
1. Имат основание да ни мразят. Това, че сърбите са им промили мозъците с измислен етност е само върха на сладоледа, както се казва. Това дори бих казал, че е преодолимо. Но има и други неща. Взели сме им територия. Ще кажете, че тя територията е българска. Е да, ама и те са българи, при това много по-тясно обвързани (исторически) с въпросната територия. Ако утре решат да се наричат българи и да признаят, че говорят български диалект, то дали ще им върнем Пирин и Рила (най-малкото). Има още две причини, които няма да споменавам и коментирам. Извод: Анти-бъргарската им пропаганда вътре в страната в някакъв смисъл е оправдана, поне в известна степен.
2. Те са българи като етнос. Като ги спираме, то така на практика прецакваме хора от нашия етнос. Защо? Просто защото политиците им са идиоти. Ами то на същия принцип заради крадливостта и малоумието на нашите управници, то западните нации "основателно" гледат на нас като на крадливи кретени, което ще се съгласите, че не е коректно от тяхна гледна точка. Извод: Поради тази точка трябва да ги подкрепим.
3. Какво ни засяга анти-българската им пропаганда? Ако приемем всичко както го поднасят на ЕС, то няма ли след това точно защото сме се съгласили с членството им да ни цакат по много направления. Например да ни принуждават да приемаме македонска нация, или пък да ни принудят да признаят научните и учебните ни институции наличието на македонски език. Извод: Тук в зависимост от анализираните опасности си е напълно в реда на нещата да ги спираме в членството или да не гледаме в чуждата паница.
 

Горе