От къде да започна да уча javascript

helf_php

Active Member
Здравейте, последно време нещо искам да понауча java*, но нямам ни най-малка идея от къде да стартирам. Може да има подобна тема(sry ако е така), но дайте съвети от къде да почна за да мога да свържа поне елементарни неща на жава. Със сигурност тук има Java маняци, които могат да ме посъветват. :shock:
 
Последно редактирано:
От: От къде да започна да уча javascript

Здравейте, последно време нещо искам да понауча javascript, но нямам ни най-малка идея от къде да стартирам. Може да има подобна тема(sry ако е така), но дайте съвети от къде да почна за да мога да свържа поне елементарни неща на жава. Със сигурност тук има Java маняци, които могат да ме посъветват. :shock:

Първи урок: java и javascript са два коренно различни езика

за другото http://www.w3schools.com/js/default.asp
 
От: От къде да започна да уча javascript

Според мен най-добре първо изчети една книга и направи всички примери. Това ти е основата. След това почваш вече от интернет.
 
От: От къде да започна да уча javascript

Книгата на Наков - лично аз съм чел не малко от там, въпреки че в университета ни "учеха" на java. Лесно разбирема е и мисля, че ще успееш да навлезеш в нещата :) Успех !
 
От: От къде да започна да уча javascript

Добре мерси на всички отговорили по темата ако има и други занимаващи се с java и научили езика да дават още източници от където са понаучили нещо било то книги или линкове към полезна информация :|
 

Горе