Офлайн Реклама - Резултати?

От: Офлайн Реклама - Резултати?

Мерси много колега,но няма звук може би си пропуснал някакъв аудио файл или линк.
А за идеи имам много,но едва ли ще ти кажа нещо което не знаеш,питай,все пак никой не е всезнаещ.
А и затова са форумите и особено този от който научавам много неща и не само аз разбира се.
 
От: Офлайн Реклама - Резултати?

Офтопик: Колега, харесаха ми много коледните ти топки и ги използвах. Нали не е проблем?
 
От: Офлайн Реклама - Резултати?

За проблем не е... по принцип. Да беше казал щях да ти ги дам безплатно, но този вид "кражба" не я толерирам :rolleyes:
Хайде стига с тези топки че наспамихме темата :)
 
Последно редактирано:
От: Офлайн Реклама - Резултати?

Ще дам и моето мнение от гледна точка на маркетинга. На страницата във фейсбук й трябва размърдване. Това само с пускане на линкове към сайта не е ефективно. Пробвай с пускане на повече съдържание. Картинки с факти за здравословен живот... Направи някаква игра с цел популяризиране на продуктите... Все неща, за които не се изисква някакъв огромен бюджет. Колкото и пари да вкараш за реклама, ако не е на правилното място... нищо няма да се постигне. :)
 
От: Офлайн Реклама - Резултати?

Здравейте,
до месец проекта ми за онлайн магазин ще е "Завършен".
Под завършен имам на предвид, че по-големите фирми с които работя ще са качени а по-малките които са МНОГО лек по-лек ще се качват по-натам.
Продуктите са наистина много и докато ги кача всички ще дойде време за пенсия :lol:
Първоначалният ми капитал за реклама е 1500 евро. Половината ще ги мушна в гугъл адсенс и може би за някоя статия някъде.
За другата половина се притеснявам дали ще даде ефекта на който се надявам.
Имам приятели в няколко страни и за тях ще подготвя каталози с продукти и промоции. Метода на разпространяване съдружникът ми е наясно с него, но ще е ефикасен. Та тази офлайн реклама ще даде ли нужните резултати или да заделя всички пари за онлайн бомбата?
Старта на магазина ми искам да го направя с гръм и трясък за да имам още от начало много поръчки и разходите за гориво да са оправдани.
Приемам и съвети относно реклами тип "Статия" и всичко останало което би ми било от полза.

ту фаст фор ю :wink:


Наблегни не само на платената реклама.Пробваи с тиа няколко нещта които съм видял лично че деистват.

1.Понеже виждам че саита ти е за herbs и други такива нещта почни да пишеш статии в ehow.com на тема how to ...еди кво си в зависимост от продуктите и тяхното предназначение..Почти всяко нещто което е въпрос за нещто ehow статиите са на 1-2 място в гугъл

2.ако си чувал за fiver.com саит където всичко е за 5$ .Намираш хора в различни държави в зависимост където целиш да продаваш и намираш gig които е да кажем ;щте направя 500 флаера и щте ги раздам на 500 човека в лондонското метро или щте направя 200 флаера с твоя саит на тях и щте ги раздам на 200 човека избрани от тебе дбели слаби сбрачкани каквито поставиш за таргет.Има гигове като ;щте нааправя тениска с твоя саит надпис и тема и щте обикалям цял ден еди каде си.Тези реклами са по 5$ и са доста ефективни.Аз така бях продал 10ина книги от clickbank.Може да провериш.
3.Направи видео на всеки от твоите продукти или няколко видеа на целият магазин.(ако незнаеш как или нямаш материали пак може да ползваш fiver.Моите в yotube са правени там..След това ги субмитни в yotube и други видео директории.ползваи trafficgeyser.com ,субмитва към 40 видео директории .Аз ползвах безплатна версия няква за 40 дена ,незнам дали има още.Nезабравяи в всяко видео отдолу в описанието да слагаш линкове към магазина

4.Намери въпроси свързани с здраве или нещто сварзано с твоите продукти и отговаряи на тях като накрая прикрепяш линк към твоя саит във answers.yahoo.com
5.Ако искаш да субмитнеш твоя саит във 20 search engines и директории ползваи addme.com мисля че ощте е безплатно.Както да незабравиш и бг директориите .Добави и там www.dobavilink.info/

6.Неси харчи парите за фасебоок реклама никва фаида .импрешанс без кликаниа.Пробвах рекламата им и се набутах към 300£ без никва продажба
7.Ако харчиш пари в adwords google ползваи google keyword tool.
Тарси дълги думи с low competition и поне 2000-3000 global месечни търсения .Събираш няколко такива и пускаш рекламата.Хем щте имаш по евтини кликове хем по голям резултат
8..aко имаш Амазон и ебаи account пробваи и с тяхната програма за реклама.Доста добър резултат щте има особено в UK за такива продукт nезнам цените там може да скъпичко

9.и малко платени варианти -textlinkads.com(хиперлинк и статично html рекламиране)

sharethis.com-шерваш статии видеа и др с различни саитове

clicksor.com-контекстуална реклама.несам го ползвал но съм чувал че е добър

payperpost.com и socialspark.com- хора правят постове за твоя продукт или саит в техните блогове.доста добро

И така нататък:)
Успех
 
От: Офлайн Реклама - Резултати?

Благодаря ти!
Скоро щях да рекламирам във фейсбуук но идеята която даде за видео ревюта от fiverr ми се струва като по-добра инвестиция.
В гугъл ми искаше по 2 евро на клик за това се отказах от там но ще разгледам за по не-конкурентни ключови думи.
 
От: Офлайн Реклама - Резултати?

Благодаря ти!
Скоро щях да рекламирам във фейсбуук но идеята която даде за видео ревюта от fiverr ми се струва като по-добра инвестиция.
В гугъл ми искаше по 2 евро на клик за това се отказах от там но ще разгледам за по не-конкурентни ключови думи.

Да недей да хабиш пари и време с феисбук.Конверсиата е нулева поне за мене беше.Вярно много импресии и кликания даже но хората в феиса необичат да купуват много.

Тарси дълги думи в keyword tool на гугъл и които почти нямат търсене но като събереш 50ина такива резултата щте е по голям.А 2 евро на клик си е супер много.Аз гледам да намирам за по 0.30- 0.70 максимум.

Клиповете в yotube имат много добър резултат.Дори да вземеш да снимаш някоя мацка в фитнеса как тренира и се поти и накрая кажеш или напишеш,тя ползва тва и онова по голям ефект ще има:))
 
От: Офлайн Реклама - Резултати?

Разпространяването на рекламни материали, като брошури, флаери, листовки, плакати също има ефект. Добра идея ще е, ако магазина се рекламира офлайн. Това, че магазинът е офлайн, не означава, че офлайн рекламата трябва да се пренебрегва. Пробвай и рекламата в телевизия. ;)
 
От: Офлайн Реклама - Резултати?

Проекта е замразен. Като го отмразя ще споделя резултатите от офлайн рекламата.
 
От: Офлайн Реклама - Резултати?

Офлайн рекламата за онлайн магазин е в пъти по-малко резултатна от онлайн рекламата.
 
От: Офлайн Реклама - Резултати?

Дефинирай се. Пробвал ли си? Дай резултати от тестовете.
По пътя на логиката би трябвало да е така но обичам да експериментирам и ми е интересно който е пробвал да си каже впечатленията.
 

Горе