ПАНДА официален ъпдейт 12/08/2011 - Г пак си играе със СЕРПа

тео

Well-Known Member
Забелязвам намаляване наполовина на откритите страници + сериозно разместване на позициите на мастодонтите (1-5място) за ключовите думи, които следя.
При вас как е?
 
Последно редактирано:
От: Г пак си играе със СЕРПа

Намерих отговора - официално е вече - Панда за всички езици без китайски, японски и корейски.
Обявено е на 12-08-2011

Честита Панда и в БГ - само на това мога да отдам това днешно сериозно разместване.

Google-war-on-spam-infographic.jpg
 
От: От: Г пак си играе със СЕРПа

Единственото което забелязах е, че в GWT връзките към сайта ми от 600к спаднаха на 100к.
 
един порязан в голяма ниша поне така си помислих отначало а е пренаписван ама вероятно и доста е бил копиран... впоследствие като помисля имаше много линкове от езайна и е е загубил линкове... шит ама ко да се прави май ще се наблегне на сателити с уникален контент знам ли...


няколко са ок отива в задачите за оправяне лошо че ще трябва да се чака.....
 
От: От: Г пак си играе със СЕРПа

Единственото което забелязах е, че в GWT връзките към сайта ми от 600к спаднаха на 100к.

В един ЕН сайт ми го резнаха от 350К на ..400,
но мноого /към два месеца/ след като вече ми бяха орязали трафика
(Alexa TR 565000 to 955000 и продължава да пада)
Всички страници са си индексирани и т.н., но не се класират нийде..
 
От: ПАНДА официален ъпдейт 12/08/2011 - Г пак си играе със СЕРПа

аз май съм намазал с един от сайтовете ми.
всички проценти са на базовия който беше на 10ти.
11ти 70%+
12ти 100%+
13ти 180%+
14ти 150%+
15ти 160%+
16ти 160%+
цифрите са +/-5%, смятам на ум.
:).
 
Панди, манди. Всичко е камуфлаж на батко ни Google да направи малките смешни, а големите да им даде едно рамо. Тези големи, които им се реално големите рекламудатели и гъзоблизци.

Ето една много спам ниша:

spammy.jpg

да обесня - спам сайтовете са от най-гадния случай - редитект към аф. урл. другото не разбрах какво е, но май дава инфо за продукта. Не случайно избрах тази думичка - там спама е огромен. Другата ми беше за казино, порно, ама по добре това, сякаш.

Където има яко спам и пак не се научиха да го борят кретените. Както се носи из мрежата слуга: Google ако губи войната със спамарите. Като доказателство е и резването на co.cc домейните, което бе отчаяна стъпка. Показва, че наистина трудно се справят.

Пандата е просто, поне така си мисля, да могат ония кретени от Google да има какво да говорят пред хората, защото нали поддържат идеята: DO NOT DO EVIL или нещо такова. На кой му пука вече за този слоган. :)

Всеки се мъчи да играе по правилата, за прави всичко както му е описано, както го е чел и практикувал. Но лошото тук е, че и това не е гаранция. Занимавам се с това и последно време не знам какви точно идея имат за чиста алгоритъм и добри резултати. Адването на Google +1 и други пак ме дообъркаха и това продължава все така от 2 годни насам.

Правиш си сайта, всичко ОК, оптимизиран, богат за хората като инфо, спазващ правилата и в един момент си някъде си. А по първите места имаш - бранд, шоп и стор линкчета. И вече губи смисъл даже и да си 2ри или 3ти, което си е нещо или поне беше. Не искам да съм скептичен и има сайтове, които се класират добре, но по-голямата част не са така и мога да се обзаложа, че и във форума е така. Повечето не са доволни от тъпните на Google. И това е по-скоро да изразя за пореден път възмощение, отколкото да взема пложително отношение и да си преглеждам кой сайт не е добре според индииците и тяхната панда. :)

Имат много хляб да ядат, а до тогава се надявам силно другите търсачки да се събудят и да ги ударят с взимане на пазарен дял. Не ми се вярва да търсиш амазон, когато искаш инфо за часовник. Един много мъдър човек бе казал предеи време, интернет е място за информация и първоначалната идея на всеки е да не купува, а да получи инфо (тук не знам амазон какво инфо дава, освен характеристики на продукт). Нашата работа (на маркетолозите) е да го накараме да купи (по възможност от нас). Но явно алгоритъма е обратен вече - първо купуваш и после търчиш инфо какво си взел и за какво е. :)
 
От: ПАНДА официален ъпдейт 12/08/2011 - Г пак си играе със СЕРПа

Днес като гледах класирането на един от моите сайтове също малко се възмутих от 9 позиция в класирането по основната ключова дума отидох в небитието. Мисля че съм декласиран нарочно защото имах посещение от гугул Брюксел вчера и днес от раз извън СЕРПа. Каквото и да правят няма как само по определени критерии да анализират спама и да го спрат. Единствено ще унищожат малките сайтове, и ще увеличат печалбите на големите. Има и други търсачки но те не се споменават нито по телевизията нито по радиото нито във филмите. На хората им се втълпява за гугул и фейсбук от всякъде. Почти масово средния потребител не е чувал за яндекс или нигма, а те не са по лоши от гугъл дори по някога показват по малко спам. Но такъв е живота докато долара движи света те ще налагат кое е добро и кое не.
 
От: ПАНДА официален ъпдейт 12/08/2011 - Г пак си играе със СЕРПа

Значи преди няколко дена си пингнах едни стари форум профилни беклинкове които бях поръъчал от Хрумер бласт 23000 на брой.. И от тогава нещо изчензнах от класациите по ключовите ми думи... Гугъл не ме е деиндексирал но ме е метнал доста назад... Дали това спроед вас е гоогле денс или просо не трябваше да си пингвам линковеоте...Иначе се бях класирал преди това доста добре на първа страница за почти всичите думи коит си бях таргетирал..
А може би и да ме е ударил панда ъпдейта но доколкото разбрах той цели да премахне Контент фермите и не мисля че ще се занимава с малко блогче като моето.. Трафика ми от 1000 посещения на ден от 3 дена пада пропорционално.. 1000 >400 > 130 >100:(
 
малко блогче което натрупва хиляди линкове е доста съмнително писха ти в една друга тема че го даваш много агресивно ако ще играеш някава Black Crash & Burn агресивна стратегия трябва да ти е ясно че така става (наказвало е и доста читави сайтове) правиш каквото правиш прибираш едни пари и като изгорят просто пускаш следващите и правиш едни пари и стях и след това следващите... ако искаш да е дългосрочно максимално уайт с елементи на грей гледаш да емулираш натуралното развитие нямаш нужда от 23 000 линка за да излезеш те големи травел поратли на по 10 години имат 50-60 000 предсави си нов малък сайт ако ги натурпа какви флагове вдига в алгоритмите затова търпеливо и не се бърза... и се изкарват кинти дългосрочно макар че с тези пеераски промени на алгоритмите ганация няма дори и за читави сайтове :(



падната е алгоритъм не го инересува големинат на сайта уж били приложили машин лърнинг за да го накарат да познава какво харесват хората и какво не харесват ако си наказан от него значи е решиш че няма да те харесат
 
От: ПАНДА официален ъпдейт 12/08/2011 - Г пак си играе със СЕРПа

падната е алгоритъм не го инересува големинат на сайта уж били приложили машин лърнинг за да го накарат да познава какво харесват хората и какво не харесват ако си наказан от него значи е решиш че няма да те харесат
Мисля, че изобщо алгоритъма им не може, а и няма как да познава какво харесват хората. Всеки харесва различни неща, според мен са задали в контеста да има определен брой думи и определен брой линкове и някой други критерии. При мен падането в СЕРПа стана след посещение от Централата на гугул в Брюксел и мисля, че човек е взел решението, а не алгоритъма. Въпрос на време е да се направят тестове и да се види как работи пандата и отново да се появят спамарите.
 
е тои част от спама си е там виж поста на Блинки умния алгоритъм така е решил :)
Няма какво да си говорим. Даже вече не мога да давам съвети как да се оптимизират хората сайтовете. Защото ще има реплики от сорта: Ама ти нали така ми каза, а ме метна назад по класирането. За съжаление е така. Даже и да си по правилата започвам да се плаша от това и се надявам скоро време, ако не се оправи това, поне другите търсачки да настъпът малко и да земат пазарен дял, а не да си кътат парите за реклама да разработват глупости, както прави Гугъл в момента. Ако тази панда не ги затрие и другите играчи не вземат мерски на пазарно настъпление, друг шанс ще дойде, ама както се казва друг път. Правилната и точна стратегия за печалба (колкото и гадно да звучи) и да се атакува, докато противника е слаб или има слабости. А когато той е лидер на пазара - печалбата ще е сладка. Така поне растждаваше един мой бивш шеф. Той казваше: "Когато някой от кункуренцията се дъни, това е възможност за нас, защото и те биха направили същото. А ако не се възползваме, това означава, че сме същите бастуни като тях." Край на цитата. :)

Пазара е толкова добре разпредлени и завоюван, че ако това не се използва никога няма да има промяна в него. Да ви дам ли пример с един бг оператор, който последно време се дъни яката, и втория след него започна да му лапа редовните клиенти. Мисля, че няма нужда да давам пример. Така е и тук. Колкото по-зле е някой, толкова по-добре може да се възползва друг. Пазарната воюна е като тази на полето - правитала са ясни и няма отстъпки и мекошавост. Ипаса падна - ще дойдат други. :)

Един приятел днес ми пусна едно линкче, като водихме разговор за тъпните и спамовете след пандата. Искал да види как е за супер малките думички, за една от най-спамарските ниши, като той разчитал дане е така в неговата. Но уви и тама си е същото.

Ето го приемра:

spam-pharmacy-niche.jpg

Вие ми кажете не е ли малко тъпо. Знам, че малките думички, които са малко търседе на ден не са важни и рядко се чекват, но сега така изглежда без хюмън едит, което означава, че нещо не им е добре алгоритъма, който се бори със спама, или поне му се иска да го прави. Всичките обозначени резултати водят към сайт, който е меко казато набутан спамарски. Да им е честито на всички оптимизатори.

Тенденция също така е по големите форуми, като този, се говори за комент блог листи, SB, софтуери за спам, контен спинъри, листи с генерирани малки думички. Това забелязах като се навъртах. Ако някой има и други впечатления, да казва. Знам, че така е и ще трябва да се превъзмогне, но малко е обезверяващо. А големите си се кефят, защото Гугъл си ги бута тях и на никой не му пука. В един момент ще стане ядски трудно да се намира каквито и да е полезни инфо сайтове, които реално хората са свикнали да търсят - и то инфо, който са тясно специализирани за нишата си. Защото аз лично не бих се допитал от YouTube (както го видях да виси за една добра думичка на предни позиции), когато търся инфо за нещо. Говоря за световните резултати, но това няма да пропусне и тукашните.

Всичко в един момент ще добре до изграждане на собствен бранд чрез списания и други медии и пропускане на фактора Гугъл. Защото май така ще стане идея по-добре и ще се чатнат от офиса им, че нещата не са така. И пак ще пратят оня мазния с пандата да обикаля конференции и да ибеснява колко са добри новите алгоритми и как да чакаме и другите глупости. :)

Ако някой е доволен нека сподели. Има и неударени сайтове. Но при положение, че имаш 6 и само един се е задържал по някаква случайност, не си е оферта. Особедно ако си работил по всичките и то по правилата им.
 
От: ПАНДА официален ъпдейт 12/08/2011 - Г пак си играе със СЕРПа

В момента получавам повече трафик от яхо и от яндек, гугъл за момента изобщо не ми е полезен. Забелязах нещо странно, важно за резултатите е да имаш гугъл карта в контактите, както и страници като about и privacy за да ги индексира както второстепенни и да напълни СЕРПа с ненужна информация за определен сайт. Явно също влияе силно не толкова съдържанието колкото ранга на сайта. Има сайтове с една статия по ключовата дума и са на първа позиция, а сайт който предоставя много повече е след 30. Аз вече работя по страниците с контактите и privacy защото доста често ми ги посещава бота за разлика от главната страница.
 
От: ПАНДА официален ъпдейт 12/08/2011 - Г пак си играе със СЕРПа

В момента получавам повече трафик от яхо и от яндек, гугъл за момента изобщо не ми е полезен.

Малко извън темата, ама точно "в момента" едва ли получаваш какъвто и да е трафик от Яндекс :) Яндекс и свързаните с него услуги са в нокдаун вече близо час, а в офисите на компанията няма интернет.
 
От: От: ПАНДА официален ъпдейт 12/08/2011 - Г пак си играе със СЕРПа

Малко извън темата, ама точно "в момента" едва ли получаваш какъвто и да е трафик от Яндекс :) Яндекс и свързаните с него услуги са в нокдаун вече близо час, а в офисите на компанията няма интернет.
Може ли още инфо. по темата и източник моля.
 
От: От: ПАНДА официален ъпдейт 12/08/2011 - Г пак си играе със СЕРПа

Може ли още инфо. по темата и източник моля.

На http://forum.searchengines.ru/showthread.php?t=651879 има най-подробна информация по проблема с линкове към източници.

P.S. имайте предвид, че страниците по линка ще се отварят бавно, тъй като по тях има реклами на Яндекс и код "сподели" (които не работят и затова страниците ще лагват).
 

Горе