Пазаруване без ПИН код

От: Пазаруване без ПИН код

Ето тук значи мога да си задам един последващ въпрос, който известно време ме мъчи, но не му отделям време в търсене на отговора..

Аджеба, защо тогава да си регистрирам картата в PayPal, след като в интернет се продават такива акаунти на кило, случвало се е да попадам на теми с хакнати акаунти и пр. Защо трябва да си регистрирам въобще където й да е банковата карта при посредник, за да удължа пътя на парите си, да забавя техния ход въобще, да платя посредническа комисионна за това, и при евентуални главоболия, да се чудя да мисля още кой ще е виновен и как ще си възстановя парите, въпреки че уж на този посредник част от работата му е някаква си застраховка на парите.

Пинът наистина не се дава никъде, а само картовото съдържание, така че темата като заглавие сама по себе си е глупост..
Най-голямата защита реално е наистина да се превеждат в картата точни пари за покупка от една сметка в друга. Това става най-лесно и безплатно, ако имате 2 сметки към една и съща банка. Едната може да е разплащателна, която обслужва ваш кредит примерно и в нея да си държите временно излишъка, и от него да си пращате към дебитната карта, когато искате да пазарувате или да изтеглите от банкомат.
 
От: Пазаруване без ПИН код

Все едно питаш – защо да си регистрираш Google/Gmail профил, или защо да си регистрира fB/Twitter профил. Или Skype профил. Безсмислено е. Същите неща важат и там, макар и да нямат финансов характер, а конфиденциален, нравствен, морален и друг тип характер. Или като си слагаш Winбоза 8.0/8.1 – що пък да имаш M$-ски акаунт. „На кило акаунти“ има ли какво ли не.

Защото са монополисти, така трябва според тях, така е редно, така се изцеждат и печелят кинти, така се „прави бизнес“, така действа светът, така е устроен човекът.

Не знам каква застраховка търсиш и дириш, след като никой не гарантира за собствения ти живот, че на спирка някой няма да те помете с автоболът си, че трамвай няма да те забележи, че някой някъде няма да те гръмне и никога да не се разкрие това, че утре ще имаш подслон, че няма да те уволнят, че няма да нахлуят колеги у Вас по всякое време, че няма няма да ти снимат картата с HD камера „отгоре“ със zoom (или под ъгъл) и т.н.

Ти искаш застраховка на пари o,O!? Застраховка на пешеходна пътека няма, нито у банка, нито в сейф, нито под юргана.

---

Не, НЕ трябва да си регистрираш PP акаунт, нито е задължително, но пък масови магазини приемат именно него, дори без карти, а някои аукциони (като eBay) не можеш да пазариш почти нищо в 90% от артикулите и случаите, ако нямаш PP акаунт, поради взаимната зависимост отново (eB owns PP). В Google не можеш да се възползваш от AdSense/AdWords, във fB не можеш да изкиризиш снимки на еди си кой човек или хора, ако нямаш профил отново и/или не си приятел с него. В Winбоза 8.0/8.1 не можеш да си „трансферираш“ настройките, които си правил на старата машина преди преинсталация (Full Refresh) с един клик (негубейки впоследствие още време в „нагласяне“). И т.н. Нищо ново т.е.

Ново например е автоматизираната система на AMZN за доставка на Goods с авт. безпилотки хвърковати джаджи, от което отново страшно много пари ще спечелят в близкото бъдеще, изпреварвайки конкуренцията, доставяйки неща almost instantly.
 
От: Пазаруване без ПИН код

Благодаря за отговора :)
Не знаех, че има такива магазини, които имат опция само за PayPal и същевременно нямат плащания с Visa.
Виждал съм примерно на разни места от рода DONATE, където вече не става въпрос за онлайн магазин, и там всеки слага каквото му е кеф, естествено. В Гугъл мога да се възползвам, доколкото знам от Адсенс като си добавя картата.. така прочетох някъде..
 
Re: От: Re: От: Пазаруване без ПИН код

Губят и те, споко. Но друго. Авторитет, престиж. MC/Visa почват да им „бучат“. По възможност rate-а на chargebacks трябва да е ултра нисък, иначе това се отразява на коефициента на ефективност на дадената банка през MC/Visa. От там пък те могат да увеличат таксите per transaction за тях, което пък банките не искат да правят, тъй като от др. страна и те трябва да увеличават таксите си или просто да им се намали profit-а. За това и банките имат интерес да разследват оспорените транзакции, арбитражни комисии и измишльотини, където клиента чинно си плаща таксите. За тях това е по-удачният вариант, отколкото да им намаля общия % rate през MC/Visa.

DSK виртуалните карти на дълго и на широко обяснено ясно къде, да.

Относно единичните частни случаи обаждания от call centers – считам ги просто за random calls. Принципно няма такава възможност да звънят ежеминутко на хора от цяла България. То в Call Centers на др. компании, дето все звънят, там не могат да смогнат, к'во остава тук. Тея calls ги считам (имал съм ЕДНО досега от общо кой знае колко транзакции, хъх), все едно съм спечелил от тотото. Това НЕ е никаква гаранция за дадената банка, камоли тя да те смята за „лоялен клиент“. Лоялен е всеки, който чинно си плаща таксите, обслужва кредити и по възможност ползва повече и повече опциите на банката, за да му взема все повече и повече такси, логично.


Едно е просто показване на ЛК пред служителя, вижда я, че имената си отговарят за получател на пратката, взема я, друго е… получаване на наложен платеж кинтаж, със задължително вписване на ЕГН. Споко, хората, занимаващи се с такива неща, са далеч по-добри от нас в това, тъй както някои са ултра добри с хакове в CS/CoD/BF.

таксите и глобата за тази банка / пеймън услуга която ПРИЕМА Плащането не за тази която прави плащането (прави чарджбак - тя само си защитава клиентите) затова търговците се чустват толкова ощетени а мърчант акаунт провидърите пишат каквото и да правиш ако видиш нерегламентирано плащщане да ги търсиш тях (да не си правиш чарждбак в банаката а те да ти го направят че ще им струва скъпо)

частен случаи може да е клиен на банка с нераглментирано плащане с пазаруваме на техент виртуален теминал например
 
Re: От: Пазаруване без ПИН код

Благодаря за отговора :)
Не знаех, че има такива магазини, които имат опция само за PayPal и същевременно нямат плащания с Visa.
Виждал съм примерно на разни места от рода DONATE, където вече не става въпрос за онлайн магазин, и там всеки слага каквото му е кеф, естествено. В Гугъл мога да се възползвам, доколкото знам от Адсенс като си добавя картата.. така прочетох някъде..

те имат опция за виза /мастър

през пейпал ама не е отключено за български бинес акаунти
 

Горе