Паметника на съветската армия Всички сме с Pussy Riot:

Re: От: Паметника на съветската армия Всички сме с Pussy Riot:

Coolice, бъди какъвто искаш да си, но уважавай правото на избор на другите. Нали си много либерален. А това кой, защо, как и кога прави секс си е негова работа. Ако извършва грях - ще си носи последствията.


Трябва? Свободно мислещ? Че аз съм свободно мислещ и осъждам постъпката на тия недоклатени феминистки. Сега, ако съм свободно мислещ, нямам ли право на мнение? Или свободно мислещите са такива, само ако имат определено мнение?


Ами честно да ти кажа, хората са забравили какво е това чест и морал, затова и краят на човечеството би бил неизбежен, ако не се възроди духовното. Развратът не е никакъв добродетел, а ранният сексуален живот не е нищо хубаво, дори от чисто биологична гледна точка. Едно време може да са се женели девствени, но са имали здраво потомство, а сега е пълно със свободно мислещи, но стерилни мъже и жени. Но това е отделна тема на разговор.

да женели са се девствени на 13-14-15 до 1885 минимлана възраст за легална женитба е била 13 след това отива на 16 в Англия... като някой историци твърдят че причината за промяната е че англичнанните са имали са имали съши проблем със тяхната работническа класа както ние сега с нашите ромски малцинства - колкото и долно да звучи.... плодяли са се здраво...


Спорът тръгна от момичетата а та моето мнение е непоколебимо
Не виждам какво толкова лошо са направили момичетата от тази пънк банда че да заслужават две години затвор... смятам че за това "престъпление" е справедливо административно наказание - глоба... за нарушаване на обществения ред всичко друго е подмазване на политическата класа в кремъл...
 
От: Re: От: Re: От: Re: От: Паметника на съветската армия Всички сме с Pussy Riot:

Анатема!
:shock:
Бе направо с картечницата към газовата камера! 8)
 
От: Паметника на съветската армия Всички сме с Pussy Riot:

Колкото зле пеят, дваж по-грозно танцуват.
Затуй 3 години им са малко, ако ма питате...

В тая връзка пледирам за 5 години строг тъмничен затвор за Графа, 8 за Сл. Трифонов, 12 за Криско, и 15 за Софи Маринова.
Амин!

... засега само аз разпитвам дамите дали са омъжени :D (ако има някой друг да си каже) ...
Ами пусни официална анкета/списък.
За да не се налага да се излагат колегите поединично :-o .
 
От: Паметника на съветската армия Всички сме с Pussy Riot:

Може би е трябвало тези бесовати девойки, да бъдат изпратени в манастир за 1-2 години. Като се замисля всъщност, само там биха могли да осъзнаят някои неща. Не разбират какво вършат.. само с въздържание, молитва и просвещение има някаква надежда да прогледнат... не случайно са казали хората, че в лишения и страдания се ражда истината... В затвора, те ще са лишени само от свобода.
 
От: Паметника на съветската армия Всички сме с Pussy Riot:

нарочно го оставям празно куотито
Нещо не виждам християни в тази тема...
 
Re: От: Re: Паметника на съветската армия Всички сме с Pussy Riot:



Не моем та разбра - във всеки пост ту апелираш, че сме 21-ви век и трее сме модерни, ту призоваваш да пазим традицията - секо според както ти изнася..

Накрая ще оставя някой наброски по отделни елементи от постовете ти, но понеже ти липсва логическа последователност предпочитам първо да пиша директно по темата:
Въпросът дали действията на тия борци за свобода изискват санкциониране /дали са наказуеми/ има два аспекта:
-Морално-религиозен
-Социален

На първия няма да се спирам - това не е религиозен форум, а и Църквата е обявила становището си - прошка /христтиянската прошка бтв, е пълно отмиване на греха - той вече не се е случвал, няма го и следователно няма и за какво да говорим./
По отношение на социалният аспект - Православният Храм е място, където вярващите християни /или Църквата/ се събират, за да отслужат на своят Бог, да отправят молитва към него, да потърсят спасение за себе си, или своите близки. Съответно на това му предназначение в него действат определени правила и ред, както и в другите обществени институции.
Да утвърждаваш тезата, че подобно поведение е допустимо в Храма, е същото като да смяташ за приемливо докато се храниш в ресторант, някой прогресив да ти се изсере на масата в знак на протест срещу управителя. Ще го аплодираш ли, ще добавиш ли урината си към неговият апел.. знам ли.
Същото е, като когато си завел за пръв път 5 годишния си син в Природонаучния музей и да го направиш свидетел на сношението на двама други прогресива - явно такъв революционен опит вече е налице - има откъде да черпите вдъхновение. Да не давам още примери.
Вашата напредничавост крещи: долу нормите, долу институциите, долу социалният ред, долу ВСИЧКО! Много добре: ако съответстващият на една институция порядък се премахне, самата тя престава да съществува ad hoc.
Ти си против съществуването на православни Храмове, вероятно и на различни исторически и културни обекти и музеи. Би ли споделел - да има ли училища според теб? Може ли там да се продава дрога директно? Все пак може да е Революционен акт, а не средство за облагодетелстване? Как виждаш едно Модерно в твоя смисъл общество - място без ограничения, без институции, може би една мащабна неспирна оргия? Ще те разочаровам - хора всякакви: някой ще упражняват свободата си в оргията, други ще го направят като влязат през нощта при теб и теглят ножа на цялото ти семейство - това си е тяхна свобода - може даже да протестират срещу нещо.
Отивам твърде далеч ли? Не - пътят винаги се състои от малки крачки, а твоята посока е такава.



Макар да навлизам в другият аспект - паралелът ти е насочен в обратната посока - за Православието подобни изстъпления не се определят като религиозни, а като БЕСНОВАТОСТ.


Стига с тоя Хитър Петър, последният не е народен, а фолклорен герой. Народни герои са Васил Левски, Ст.Караджа, Христо Ботев - и ако последните са се сблъсквали с неправедни владики, отправяли са критиката си към тях, а не към Църквата; критикували са с достойнство и правдиви думи, а не с голи задници. Гаврата и "гъбаркането" не са характерна черта само на българите - те са характерна черта на нисшите прослойки от всички нации, заедно с леконравието, циничното отношение към морала, отстъствието на понятие за чест, достойнство, морал - ти като принадлежащ към тази социална прослойка ли се определяш?


- да, комунизмът е направил много за унищожаването на Православието, това което изброяваш е нищо - много свещеници са били измъчвани, убивани и умирали като мъченици в периода 44-52ра година. И все пак то се е запазило, уверявам те, не за да се гаврят с него пияндетата-революционери.


Пак оплиташ и история и религия.
Тука вече ме мързи и да ти отговарям.

По нататък постовете ти отиват основно на към - искам да правя секс. Хубаво - кой ти пречи?!? Мераклии ако нема - не мога да ти помогна. Ако пък има - не се чувствай застрашен: само моля, недей в Природонаучния - моята свобода да не желая да ставам свидетел на гртескни и отблъскващи сцени не е по- малко основателна от твоята. А /твърде символичното/ санкционирането на девойките, вярвай ми, няма да доведе до рестрикции в твоя сексуален живот.

Аз боря аргументите един по един във всеки отделен пост.... постовете ми не представляват едно цяло за да имат последователен смисъл четени един след друг а се отнасят пост за конкретен пост стараейки се да се сринат аргументите на форумния опонент за поста който се отнасят :)

Та такам и ще напиша за твоя пост, малко кратичко ама това са фактите

значи в момента пропагандната машина се опитва да изкара момичетата по черни от дявола - ок правили секс в природонаучния музей за мен е голямата работа - да ги накажат за това отделно но наказанието да е пропорционално...

Факта че за изцепката в църквата са им дали 2 години реален затвор и не смятам че това е справеливо наказание това трябва да се накаже с глоба за нарушаване на обществения ред... можеше да ги глобят $5000 или $15000 или дори $25 000 незнам какви са максималните глоби в руската система и по няколко стотин часа обществено полезен труд (да чистят храмове и градинки) и всичко да мине мирно и тихо никой по света нямаше да обърне внимание само че съда в русия реши да се подмаже на властта в кремъл и това предизвика остра реакция

На мен не ми е ясно как пък защитавате едно подмазваческо решение на съда, като малко им било, подиграли се със религита... те са по черни и от дявола защото, били праивли секс в музея...


Къде видя да пиша че съм против храмовете, за това да гледаме секс в музея и за наркотиците в училище :clap:8)
 
Re: От: Паметника на съветската армия Всички сме с Pussy Riot:

Нещо не виждам християни в тази тема...

Да християнско щеше да е да им се прости :) не да се казва че им е малко защото :) Невероятно но факт :)
 
От: Re: От: Паметника на съветската армия Всички сме с Pussy Riot:

Да християнско щеше да е да им се прости :) не да се казва че им е малко защото :) Невероятно но факт :)

"Ако някой убие по Божията воля, то това убийство е по-добро от всякакво човеколюбие, а ако пощадиш въпреки волята Божия, то тази пощада е по страшна от всякакво убийство."

св. Йоан Златоуст

Евангелие от Матей, глава 10

34. Не мислете, че дойдох да донеса мир на земята; не мир дойдох да донеса, а меч;

С една дума, далеч сте от истината момчета. Има грехове, за които няма прошка :)
 
От: От: Паметника на съветската армия Всички сме с Pussy Riot:

За Веселин Маринов доживотен затвор без право на помилване:-o

Колкото зле пеят, дваж по-грозно танцуват.
Затуй 3 години им са малко, ако ма питате...

В тая връзка пледирам за 5 години строг тъмничен затвор за Графа, 8 за Сл. Трифонов, 12 за Криско, и 15 за Софи Маринова.
Амин!


Ами пусни официална анкета/списък.
За да не се налага да се излагат колегите поединично :-o .
 
Re: От: Re: От: Паметника на съветската армия Всички сме с Pussy Riot:

"Ако някой убие по Божията воля, то това убийство е по-добро от всякакво човеколюбие, а ако пощадиш въпреки волята Божия, то тази пощада е по страшна от всякакво убийство."

св. Йоан Златоуст

Евангелие от Матей, глава 10

34. Не мислете, че дойдох да донеса мир на земята; не мир дойдох да донеса, а меч;

С една дума, далеч сте от истината момчета. Има грехове, за които няма прошка :)

Руската църква каза че им прощава :) сега ако смяташ че църквата е извършила грях явно повече ги разбираш нещата :)
 
От: Паметника на съветската армия Всички сме с Pussy Riot:

Просто казвам, че всичко е въпрос на тълкуване и че православието не е пацифистичния булшит, който си мислите че е.

Всъщност от РПЦ казват това:

"Без да подлагаме на съмнение законността на съдебното решение, ние призоваваме държавните власти да проявят милосърдие към осъдените с надеждата те да не повтарят това кощунство", се казва в изявление на Висшия съвет на Руската православна църква.

Аз прошка не виждам.
 
От: Re: От: Re: Паметника на съветската армия Всички сме с Pussy Riot:

значи в момента пропагандната машина се опитва да изкара момичетата по черни от дявола - ок правили секс в природонаучния музей за мен е голямата работа - да ги накажат за това отделно но наказанието да е пропорционално...

Факта че за изцепката в църквата са им дали 2 години реален затвор и не смятам че това е справеливо наказание

Тук вече навлизаме в трети аспект, който пропуснах: Правно-Юридически
Откровено ти заявявам, че не съм компетентен по отношение на действащият в Русия Наказателен Кодекс и нито ти, нито аз бихме могли да обсъждаме тази точка.
Все пак от профанна гледна точка наказанието ми се струва по-скоро снизходително:
-имайки предвид не само хулиганската постъпка, а и наличието на бекграунд /който в правната практика се нарича рецидив и има отношение към налаганото наказание/, към който явно е проявено вече снизхождение. Не ми е ясно как заключи, че решението на Съда е политически повлияно: ПОЛИТИЧЕСКИ ПОВЛИЯНО Е РАЗДУХВАНЕТО НА ТАЗИ ИСТОРИЯ, ПРЕДСТАВЯЙКИ Я КАТО ПОГАЗВАНЕ НА СВОБОДИ. Смяташ ли, че долнопробни групички като тази за заплаха за Властта в Москва?!?
Наистина ли мислиш, че това представлява ОПОЗИЦИЯ, която заплашва Кремъл?!? Не си ли даваш сметка, че ти си жертвата на тези, които се опитват да придадат политически аспект на долнопробна, хулиганска постъпка.

Къде видя да пиша че съм против храмовете, за това да гледаме секс в музея и за наркотиците в училище

Мисля, че съм изложил достатъчно ясно как разсъжденията ти по- горе логически водят до този резултат. Напомням ти също, че позицията ти не беше за по- снизходително отношение към хулиганите, а по- скоро одобрителна, утвърждаваща "гъбаркането" като позитивна черта, апелираща към "свободомислие в 21-ви век", откровено одобряващо постъпката на гамените.
 
От: Паметника на съветската армия Всички сме с Pussy Riot:

Още една чудна толерантна свободомислеща акция на членка на Пуси райът и арт групата "Война" - http://plucer.livejournal.com/281211.html

Няма да пускам снимките тук, щото са брутални, но най-общо русата дама краде охладено пиле, като го завира надълбоко в интимните си части. Всичко е документирано подробно. Не бях прав, тия не са за трудов лагер, а за психиатрията.
 
От: Паметника на съветската армия Всички сме с Pussy Riot:

Още една чудна толерантна свободомислеща акция на членка на Пуси райът и арт групата "Война" - http://plucer.livejournal.com/281211.html

Няма да пускам снимките тук, щото са брутални, но най-общо русата дама краде охладено пиле, като го завира надълбоко в интимните си части. Всичко е документирано подробно. Не бях прав, тия не са за трудов лагер, а за психиатрията.

Много гнусно. Даже видео са качили.
Не те е срам, redrum! :mrgreen:
 
От: Паметника на съветската армия Всички сме с Pussy Riot:

Още една чудна толерантна свободомислеща акция на членка на Пуси райът и арт групата "Война" - http://plucer.livejournal.com/281211.html

Няма да пускам снимките тук, щото са брутални, но най-общо русата дама краде охладено пиле, като го завира надълбоко в интимните си части. Всичко е документирано подробно. Не бях прав, тия не са за трудов лагер, а за психиатрията.
Преди имаше видео, но са го махнали от всякъде... откачена работа.
 
От: Паметника на съветската армия Всички сме с Pussy Riot:

Преди имаше видео, но са го махнали от всякъде... откачена работа.

Redrum цели да ни поквари с неговите среднощни "специалитети", но ние не се предаваме и запазваме самообладание. :-o
 
Re: От: Re: От: Re: Паметника на съветската армия Всички сме с Pussy Riot:

Тук вече навлизаме в трети аспект, който пропуснах: Правно-Юридически
Откровено ти заявявам, че не съм компетентен по отношение на действащият в Русия Наказателен Кодекс и нито ти, нито аз бихме могли да обсъждаме тази точка.
Все пак от профанна гледна точка наказанието ми се струва по-скоро снизходително:
-имайки предвид не само хулиганската постъпка, а и наличието на бекграунд /който в правната практика се нарича рецидив и има отношение към налаганото наказание/, към който явно е проявено вече снизхождение. Не ми е ясно как заключи, че решението на Съда е политически повлияно: ПОЛИТИЧЕСКИ ПОВЛИЯНО Е РАЗДУХВАНЕТО НА ТАЗИ ИСТОРИЯ, ПРЕДСТАВЯЙКИ Я КАТО ПОГАЗВАНЕ НА СВОБОДИ. Смяташ ли, че долнопробни групички като тази за заплаха за Властта в Москва?!?
Наистина ли мислиш, че това представлява ОПОЗИЦИЯ, която заплашва Кремъл?!? Не си ли даваш сметка, че ти си жертвата на тези, които се опитват да придадат политически аспект на долнопробна, хулиганска постъпка.



Мисля, че съм изложил достатъчно ясно как разсъжденията ти по- горе логически водят до този резултат. Напомням ти също, че позицията ти не беше за по- снизходително отношение към хулиганите, а по- скоро одобрителна, утвърждаваща "гъбаркането" като позитивна черта, апелираща към "свободомислие в 21-ви век", откровено одобряващо постъпката на гамените.

Историята е политическа заради това че изпълнената в църквата "молитва" гласи Путин да си ходи и е изпълнена в църквата защото църквата е подкрепила путин по време на кандидатирането му за трети мандат....

Аз пиша защото съм на мнение че наказанието от 2 години затвор е неправилно за такава постъпка... и че е продиктувано от политически причини ще наболдам всичко за политика Изказалите се преди мен твърдяха че е малко за поругаване на храм и въпреки че е 21 век и направо приканвам Иронично за клада и инквизиция

Относно по слабото накзание написах какво можеше да направи съда за да мине делото без медийно внимание ....


може да проследиш разговора тук да видиш дали това съм казал което имаш на предвид​

Че що трябва някой да им плаща? Показателно е, че всички проамерикански либерал-олигофрени, като българското ДеСееБе, опищяха света за "репресиите" срещу путетата.

Мдам прав си - преди няколкостотин години ако бяха протестирали ако бяха поругали така религията щяха да ги изгорят на кладата... като протестантите как смеят да протестират... че даже и войни са водени в европа на база на тези различия между католическите и протестантските държави http://en.wikipedia.org/wiki/Thirty_Years'_War ама това е нещо не писано в историята

Не преди няколко стотин години, а ако сега бяха влезли в джамия в Русия, не ми се мисли. Да не говорим за джамия в някоя мюсюлманска държава. Същото се отнася и за синагога в Израел. Не може да протестираш, а в същото време да плюеш върху вярата на милиони хора. Това значи само едно - че си пълен дебил.


А дали представители на тази вяра се борят да си защитават вярващите... или подкрепят власта и повечето освен раса имат чинове от КГБ, както в нашата църква са от ДС,

комунизма е направил много зло на този свят


Ама ние дай да изпратим пънкарите в лагери....


Ами честно да ти кажа, не ме интересува какви са - пънкари или не. Щом нарушават закона, да си носят последствията. Не може да се гаврят с православието, а аз да им ръкопляскам. Що не отидоха в някоя джамия да пуснат пънк от минарето?

Ами ако офицялната релогия подкреяпаща действията на власта беше ислям може да идат в джамия - тук това е основното протеста срещу властта направен в църква заради подкрепата на църквата за властта... "молитвата им" не изглежда много по различна от ексорсизъм - гонят демоните вселили се в църквата и нейните представители...


А ако тълкуваме това което си написал дословно то значи Хитър Петър не е народен герой а е за затвора задeто се е изгаврил с представителя на православието дядо Владика и то не веднъж....
вместо безусловно да е съгласен с това което прави.... как така хитър петър си позволява да се гаври представителя на религията на милиони и си позволява да успорва това което прави
http://books.google.com/books?id=0D...y#v=onepage&q=хитър петър и владиката&f=false

линка не зарежда мнофо добре цялата налична информация но има доста истории за хитър петър и владиката... пусни сърч

По съсщия начин вместо да са съгласни с това което прави църквата подкрепяйки властта... и момичеата са за затвора като Хитър Петър

Абе, Русия теократична държава ли е? Путин светец ли е? Църквата и държавата едно ли са? Хайде стига глупости и с тоя екзорсизъм, ти правиш ли разлика между католици и православни? Не съм чувал за православни свещеници-екзорсисти. Все едно някой в България да влезе в църквата и да се гаври с вярата на хората, щото дядо Николай направил не знам си кой архонт. Ето де - църква и олигархия в България е едно, дай да гаврим църквата, нали? Не оправдавам никаква гавра с християнската религия, особено в наше време. Не е сериозно да ми даваш за пример фолклорни герои.

А на всичкото отгоре тия отрепки срещу какво протестират? Искат да се махне Путин, добре, ама кой ще дойде след него? Типични анархоолигофрени.

1. ама тук се опитвате да се изкарате по католици и от папата - нищо че за неправилния клон на християнстовото става на въпрос... осквернили храма... снимали се голи... да лежът в затвора за това... 2 години ... направо на клада да ги изгорят и малко инквизиция да видят преди това... 21 век сме, на мен въобще не ми се вижда скандално...

2. Относно Хитър Петър искам да покажа Гъбаркането с църквата и нейните представители когато не са прави е стара българска народна традиция...[] който оспорва това всъщност е забравил корените си или ги отрича спазвайки точка 1...


Айде да ми цитираш къде Хитър Петър е поругал храм? Това е приказка бе. Как подигравката с християнството ще е стара българска народна традиция? Ти добре ли си. Въобще, ама въобще не ми се спори на тази безумна тема, която си тръгнал да доказваш с весели народни приказки, в които народен герой си прави бъзик с духовник (нещо съвсем различно от нахлуването в Църква). Точно свещениците са били най-умните и уважавани хора в българското село и първи крепители на българщината.

А честно да ти кажа, не ми дреме, че сме 21-ви век. Не виждам нищо цивилизовано в публичното е*ане, напротив, точно така го правят животните. Това кой век сме не може и не трябва да служи за оправдание на олигофрении от всякакъв вид.



Безумно е да сте съгласни с такова наказание... и на мен не ми се спори ама ще дам за пример историята в която владиката е съгласен да положи едно магаре за поп срещу парите с който е натоварено... или понеже църквата казва и изразява желание да го ръкоположи трябва миряните да са съгласни че магарето е от най умните и най уважаваните.... или историята където владиката крадял пари от иконите и хитър пвтър за да го накаже взел се цанил за клисар и почнал да го изпреварва в кражбите ....

А за 21 век... трябва да сме свободо мислещи... Когато християнската религията е била най силна държало се е най много на християнските ценности секса е бил само за размножаване не и за удоволствие ... християнска европа е била в свойте тъмни векове - медивал таймс... хората са живеели в мизерни къщи в страх от бога и църквата... къпели са се веднъж годишно и са изсипвали изпражненията си на улицата пред къщата... Науката и всичко прогресивно е била смятана за нещо лошо...

Докато тези животни римляните правещи оргии живели само няколко века по рано са имали много етажни къщи (4 етажа са нешо нормално ама ноу хаути изчезнало за близо 1000 години), течаща питейна вода. тоалетни с течаща вода (едва в 1700 някоя се появява отново първия прототип на такава предназначена за англииската кралица ), обществени бани, централно подово отопление на къщите... това включително и в забутаните краища на империята като древна Сердика и мъгливите земи британия около стената на Адриан... 8)


Преди има няма малко повече 100 години само... жена правила секс преди брака се е смятала за умърсена добре че сме 21 век иначе само мърша щеше да има по улицата... Защото само умърсени мъже правят секс с умърсени жени... камоли да се оженят за такава...

и да не забравяме нека се придържаме към старите традиции тогава да не даваме не децата си да правят секс като тинейджъри и въобще преди брака (само че бих се притеснил за психичното им здраве с толкова много неизползвани хормони, на какво ще ги избие)
 
Последно редактирано от модератор:
Re: От: Паметника на съветската армия Всички сме с Pussy Riot:

Още една чудна толерантна свободомислеща акция на членка на Пуси райът и арт групата "Война" - http://plucer.livejournal.com/281211.html

Няма да пускам снимките тук, щото са брутални, но най-общо русата дама краде охладено пиле, като го завира надълбоко в интимните си части. Всичко е документирано подробно. Не бях прав, тия не са за трудов лагер, а за психиатрията.

НЕ отричан че е откачено... ОБАЧЕ има ли отношение към престъплението за което са осъдени ?... и строгоста на присъдата

Ако някой краде коли и като полицаите нахълтат да го арестуват го хванат със свалени гащи докато оправя охладено пиле на масата вкъщи това как трябва да повлияе на присъдата за кражби на коли ?

Ами ако протестира срещув власта и направи същото
 
От: Re: От: Re: От: Re: Паметника на съветската армия Всички сме с Pussy Riot:

Аз пиша защото съм на мнение че наказанието от 2 години затвор е неправилно за такава постъпка

Разбира се, че не е правилно. За 2 години затвор човек с тотално разбира ценностна система съвестен гражданин няма да стане. Нужни са поне 5 години затвор в тясна килия с много книги и никакви други странични занимания за преосмисляне на битието, и изграждане на нова ценностна система.
 

Горе