Перат ли пари?

deffnews

Well-Known Member
Чудно ми е, кой изобщо ще даде такива пари за дреха втора ръка, тези според мен перат пари. Да не им казвам сайтовете. Вие ги знаете.

Аз ги отбирам по 1-4 до 5 лв. за артикул. Кожено яке набук го взех за 4 лв, само че стара колекция, вижте колко им струват новите колекции, примерно :
selected.com/be/nl/sl/homme/heren-kleding/jacks-and-jassen/leren-jacks/

Само яки марки и предимно за ценители.
 
Последно редактирано:
И аз не се сещам за кои говори. Наистина. Но никой не прави магазин за дрехи, за да пере пари. :) Това се случва с къде къде по симпатични бизнеси. Обикновено по-добре се случват нещата с големи хотели, рекламни агенции, медия, нещо, което трудно може да го измериш или по-скоро може да го измериш винаги както си искаш ти, лесно за манипулация.
 
Перат, ама с онлайн магазини е странно. Освен ако не е по-схемата на Мегз, ама там по-скоро е укриване и прецакване на държавата с ДДС. Всичките перачници, или поне сериозните са с бизнеси, които търговията е трудно проследяема. Точно онлайн магазин, който трябва да ползва услуга за пращане на стока, пък после да праща мейли с потвърждаване на поръчките към клиентите. Абе тежко ще му е с тази "пречница".
 
За онлайн магазини говоря точно. Е ами защо да им казвам имената, пишете ключовите думи и те ще излязат от първите. Има достатъчно артикули, които се доближават до цените на нова стока за същата или подобна марка.
Да, знам че (а вие дали знаете пък не знам) като почнеш от уличния на битака до т.нар. излъскан магазин цените се променят драстично. Затова и бях пуснал тема, че мога да отбирам качествени и много запазени дрехи на ултра ниски цени, които евентуа;ния търговец с по-излъскан магазин може да продава на по Х%+ Дори и в момента имам около 100-на артикула, около 2/3 са към екстра качество. Които все оюе не съм се занимал да продавам.
Разликата е, че уличния на битака е немарлив, не може да си пдореди стоката, не знае да я сортира, да я предложи абе дори да я изпере, но и не му трябва защото на повечето му клиенти това не им прави впечатления. Приликата е е, че и те и скъпарския магазин пазаруват от общо взето едни и същи места.
Също знам, че оборотно се търсят мейнстрийм брандове, но има достатъчно ценители за по-престижни и скъпи, но непопулярни марки в България.
Също така от няколко години трудно се намират американски дрехи.

Но така или иначе с мен можете да спечелите, дори да не е милиони, то от най-различни сфери на дейност. Оттук малко оттам повече. Нямате сметка да губите потенциални пари с някаква презумция за рискова инвестиция. Кажи речи с всичко с което съм се занимавал или се занимавам не е рисково.

А пък и в чисто личен план от доста години новя втора ръка и абсолютно мога да кажа че много качествени брандове просто не се предлагат като нова стока в България. Макар че този бизнес е от години и години. Примерно колко често ще откриете истинска лъмбърджак канадска зимна риза.
Чисто ново водонепромокаемо и ветроустойчиво яке Колумбия за 4 лв. И в този ред.

А малко /офф в момента си търся класически метълски тениски.
 
Последно редактирано:
Тия повечето са дропшипери. Имат по 20 мага и от където изкочи от там.. цени всякакви трябва да има - правилната стратегия, за всеки влак си има пътници.. А и е глупаво да продадеш нещо за 50 вместо за 70 ;)
 
Тия повечето са дропшипери. Имат по 20 мага и от където изкочи от там.. цени всякакви трябва да има - правилната стратегия, за всеки влак си има пътници.. А и е глупаво да продадеш нещо за 50 вместо за 70 ;)
Аз съм на противното мнение за второто. Въобще, и още повече за много като количество стока, която трябва да се чисти бързо. Навремето съм работил и с едно момче, което въртеше заложна къща и много му харесвах стратегията. Която и аз споделям. Защо да се търси много голям % печалба и да застоява стока, след като може да се прави по-голям оборот с по-малък марж.
Колкото до дропшипърите те като цяло няма как да скрият това нещо. Като видиш примерно доставка 7-10 дни, явно става въпрос за такъв бизнес.
 
Казах ти, че тия са дропшипери и там така или иначе конкуренцията е зверска, реално по левче да сложат горница, пак ще им е висока цената. Търсят се други стратегии "от където - от там" Риби винаги има, както и слабо осведомени, както и сантиментализъм и тн. Понякога тия 20лв горница се постигат само с добро ревю или в правилният момент. Ниска печалба има далавера само от огромен оборот, е в бг такъв нема..само си гърмиш куршумите един вид, щото клиента вече ти е минал през ръцете, ама за 1лв горница, и ти ще го чакаш още една година, за другият лев... Така се фалира идеално :)
 
За мен дори 2 хиляди, а дори и 1000 лв за месец чиста печалба са напълно достатъчни с което да се започне. А и доколкото се познавам ми се е получавало най-добре, когато има поне още един с когото да работя заедно. Така ми се увеличава и стимула. Не претендирам какви са всички хора и че познавам всички модели, аз си пдодържам че в добра среда и поведение на разбирателство се постига повече а и да не се, поне е по-приятно и перспективно.
 
1К чиста печалба ако продаваш стандартните стоки е абсолютно невъзможно, не и с без сериозен инт ресурс, или ако ги въртиш поне с 30-40К ;) Знаеш много добре какво трябва да правиш (дано все пак не съм объркал човека, за който си мисля от доста време) чудя се защо искаш да се преориентираш и то точно там където хиените са брутални ахаха Толко ли не виждаш какво става тук в тоя форум, хиляда постановки, триста хватки, все едно е на живот и смърт :) За мен обаче е предизвикателство, а и все пак признавам, че реално трябва да си такъв за да оцелееш, още повече в тия гладни времена :) Така че имам известни респекции в крайна сметка..
 
Само яки марки и предимно за ценители.
Правиш малко сметки без кръчмар. Втората употреба се ориентираха към customer returns а там доставните цени са доста по-различни от класическите секънд в чували от едно време. От там идва и надуването последните години. Не казвам, че цените масово не са надути, но тези които мислят, че може да по друг начин винаги окапват.
selected дадена за пример не минава за яка марка, пък дори и за среден клас. Това си е един Jack & Jones
Недей да се водиш толкова по retail price. Гледай стоки, които са продаваеми щото производителя може да си е бръкнал в носа и да е извадил цена 800, но да не може да си намери клиенти даже и за 8, а в същото време да се избиват да купуват дрешки намалени от 20 на 10.
В модната индустрия доставна цена за нова маркова стока може да бъде 10% от retaila, може да падне даже на 5% и по-малко за overstock. И тук не говорим за някаква мърляви стоки изровени от чувала, а за нова с етикети и луксозната си опаковка. Та трудно ще се впечатли някой в лъскав магазин от яке за 200 евро, което му се предлага на 20. В грешка си, че лъскавите магазини продават втора употреба или от същите канали.
 
Има достатъчно артикули, които се доближават до цените на нова стока за същата или подобна марка.
В много от магазините за втора ръка се продават чисто нови дрехи с етикет.
Искам да ми дадеш пример на дреха втора употреба, която се доближава до цената на чисто нова такава.
 
Тотално не съм съгласен. Добрия подход и особено искрения подход за мен са по-продуктивни ако работиш с качествени хора. От моята гледна точка това го казвам, просто защото аз съм такъв човек. Да се отнеса добре няма да го направя само заради моята изгода а защото съм такъв човек. Просто моето цветоусещане пасва и на коефициента на полезно действие. И съответно печалба и колкото може повече от екипа да са доволни или поне сравнително. Има няколко основни типажа и това го пиша на прима виста.
И някои основни модели, примерно - има такива които поради разни обствоятелства от най-различен характер а и до немалка степен и с тяхно участие се превръщат в един вид слуги, или по-точно някакъв смекяен вариант на Стокхолмския Синдром. Едните упорито са приели ролята на подчинени, други се възприемат като жертви по презумция.
И това не го казвам теоретично, познавам лично всякакъв тип. И част от тях са много способни но се хабятпо този начин. Има и хора, които са се вкопчили в някакво призвание, кеото са си измисли и втълпили и това е като във филмите - заиграваш роля която малко по-малко се просмуква и ти изгражда нова същност.
Всеки има някакъв комплекс, аз също. А и доста хора ги разпознавам поне в някакво отношение по т.нар. език на тялото, като напоследък много често забелязвам един тертип в по-младите с едно особено движение на краката. Но стига с това, много се отплеснах а мога много да обсъждам в тази тема.

За цените и за дрехите пак повтарям има ценители, има достатъчно силно качествени марки, които не са Найк и Адидас. А са доста по-добри.
Примерът, който дадох със Selected съвсем не е за пренебрегване. Тези неща си ги подбирам най-вече за мен. И зависи за какъв тип дреха. Много са далеч напред от ДжакДжоунс по оношение на якетата от естествена кожа. При желание и от двете страни ще споделя няколко много качествени марки. Да, наистина масата търси неща за които е чувала, но пак казвам има ценители. Има страхотни брандове, които са силни в определен тип артикули, в други не са. Например JINTONIC.

На въпроса да давам примери за втора употреба на солени цени, недалеч от новата стока на даден бранд, ами който се е занимавал с това ги знае.
И за чувалите, според мен не е вярно. Чувалите са същите, давам пример с HUMANA, който зареждат от същите складове от които зареждат и някои битакаджии, от които подбирам.
Дали е с етикет или не - еми да, има достатъчно, които да се подлъжат по това, но ето примерно в момента докато пиша този роман съм с ризка в перфектно състояние на Шанел, което съм я взел за два лева.
 
Разгледайте малко цените в ремикс и ще ви стане ясно. Между другото преди време изгоряха едни техни складове за дрехи :D
Имена не споменавам, но масово оттам пазаруват хората. И политиката им е да не предоставят опция преглед. Също така нямат никакъв проблем да им върнат пратката за тяхна сметка. Така, че...
 
Като мога ще кача снимки, тези са от калпавите манекени.
Тази е с етикет.
21.jpg

Тази вчера я продадох за 25 лв. Детска тениска на Роналдиньо от фирмения им магазин. Имам и на Роналдо от Ман Ю в момента.
28.jpg
 
Какво пране на пари, като старите колекции от мола на марки като Mango, Zara и т.н. вървят по 5лв парчето. ЕДин кашон ти идва 250-300 лв. Чисто нови с етикетите.
 

Горе