Перфектния следващ филм за гледане

Websolut

Well-Known Member
На всеки се е случвало да се чуди кой филм да гледа в свободното си време и естествено търси в интернет било то в сайтове които препоръчват този и този или гледа рейтинги в IMDB или пък най-лошия избор влиза в замунда и чете коментари на 15 годишни хлапета кое става и кое не става за гледане:D

Случайно попаднах на един интересен сайт, който е перфектно допълнение към останалите опции, там тестваш предпочитанията си и получаваш препоръки за филм, книга, музика или игра подходяща за теб, който желае може да се тества ТУК.


2016-01-19_121143.jpg
 
От: Перфектния следващ филм за гледане

Идеята на сайта е чудесна за хора, които гледат филми, колкото да не заспят и търсят каквото им попадне. :)
Това, което не ми хареса е, че ми бяха предложени яко дърти филми, които всеки киноман (а аз съм такъв) е гледал отдавна, така че сайтът не ми върши работа.

Не съм съгласна, че филмите в Замунда се коментират само от дечурлига. Ако следиш стойностното кино, рядко ще видиш неаргументиран коментар към даден филм, понеже децата си коментират в тяхната ниша - игри на глада, игри на преяждането и други вампирски игри...

На мен никога не ми се е налагало да се доверявам на някого при избора на филм. Гледам каст, режисьор и резюме на сюжета и избирам по този критерий.
Иначе сайтът е чудесен за любители на киното. Браво, че го правиш достъпен за потребителите на форума. :)
 
От: Перфектния следващ филм за гледане

Сайта е не само за филми и е интересен като идея, затова го споделих, разбира се може да има някой опции допълнителни, а иначе всеки има глава на раменете си и може сам да избира.
 
От: От: Перфектния следващ филм за гледане

Сайта е не само за филми и е интересен като идея, затова го споделих, разбира се може да има някой опции допълнителни, а иначе всеки има глава на раменете си и може сам да избира.

Определено сайтът има голям потенциал и ще бъде удобен на потребителите.
Сега се сещам, че Замунда нет предлага нещо подобно. Когато сваляш даден филм, над линка за сваляне има няколко предложени заглавия, сходни по жанр с филма, който сваляш. Ползвала съм опцията и така съм открила филми, които иначе щях да пропусна. Идеята е супер. :)
 
Май цяла година не съм гледала филми, а от сериалите си догледах само последния сезон на Animal Kingdom.

Факт е, че Холивуд вече бълва тотална шитня. Сестра ми много искаше да гледаме Елвис на ТВ-то - дори тя при целия ѝ ентусиазъм се отказа след половин час. Нема такава тъпня.

Нещото, което чакам с нетърпение е Опенхаймер. Страшен фен съм на Нолан, а Килиън Мърфи в никакъв случай не бих го изхвърлила от вкъщи. ;)

 
Е това е нещо по различно от многото еднотипна боза, нещо от типа на 'Жокера"

"Perfume: The Story of a Murderer"
p159683_p_v8_al.jpg



Парфюмът: Историята на един убиец е филм от 2006 г., който пленява и завладява публиката с уникалния си сюжет и хипнотизираща кинематография. Филмът е базиран на едноименния роман на Патрик Зюскинд и представлява мрачна, заплетена история за производител на парфюми, който е обсебен от идеята да улови съвършения аромат.

Във филма участва Бен Уишоу в ролята на Жан-Батист Гренуи - главният герой, който е гений в изкуството на парфюмерията. Уишоу се справя отлично със задачата да предаде силните емоции на героя, дълбоко вкоренената му мания и вътрешния му смут. Поддържащият актьорски състав, включващ Дъстин Хофман и Алън Рикман, също е впечатляващ и спомага за дълбочината и нюансите в историята.

Кинематографията на този филм е направо зашеметяваща. От оживените, шумни улици на Париж през 18-ти век до тъмните, предчувстващи горите, визуалните ефекти са спиращи дъха и пренасят зрителя в света на филма. Вниманието към детайлите в дизайна на продукцията, костюмите и грима са на най-високо ниво и спомагат за създаването на богато и завладяващо преживяване.

Един от отличителните елементи на този филм е музиката, която е завладяваща и красива и перфектно допълва историята. Музиката повишава напрежението и засилва емоционалното въздействие на филма.

Като цяло "Парфюмът: Историята на един убиец" е наистина уникално филмово преживяване. Това е мрачна, завладяваща история, която е едновременно призрачна и красива, със зашеметяваща кинематография и незабравима музика. Ако сте почитатели на напрегнатите, провокиращи размисъл филми, то този филм е задължителен за гледане.
 
Последно редактирано:
"Къщата на Гучи"

sa5b855ec94f8le99t78j.jpg


Каня се да гледам и тая фигня, но все не ми стига време


"Къщата на Гучи" е наскоро излязъл на екран филм, който разказва за възхода и падението на известната луксозна модна къща Гучи. Режисиран от Ридли Скот и с участието на Лейди Гага, Джаред Лето и Адам Драйвър, филмът е драматичен разказ за събитията, оформили историята на марката, включително процеса за убийството на бившия главен изпълнителен директор Маурицио Гучи.

Лейди Гага се представя завладяващо в ролята на Патриция Реджани, която е осъдена за организиране на убийството на бившия си съпруг Маурицио. Тя внася сложен и многопластов образ на героинята, а химията ѝ с Адам Драйвър, който играе следовател, е нажежена до краен предел. Забележително е и изпълнението на Джаред Лето в ролята на Паоло Гучи, братовчед на Маурицио и ключова фигура в марката.

Продукцията на филма е впечатляваща, като точно пресъздава разкоша и екстравагантността на марката Gucci през 80-те и 90-те години на миналия век. По-специално дизайнът на костюмите е изключителен, като Лейди Гага носи редица зашеметяващи ансамбли на Gucci, които са верни на стила на марката.

Сценарият на филма е добре написан, предлагайки уникален и завладяващ поглед върху безкомпромисния свят на висшата мода и борбата за власт, която съществува в индустрията. Филмът е забързано, драматично влакче в увеселителен парк, със завладяващ сюжет и ангажиращи герои.
 
Килиън Мърфи в никакъв случай не бих го изхвърлила от вкъщи. ;)
Мда, изглежда Килиан го играе държавен служител тука...

Призовавам @partytime и @M.I.6. д вземат отношение по случая.

ПП: Изглежда бати скуката тоя Опенхаймер - половинта филм сигурно ше събират смелост да натиснат червеното копчи, на фона на музиката на Х. Цимър.
 
на фона на музиката на Х. Цимър.
На фона на музиката на Ханс Цимер/Зимер си заслужава да гледаш и ''С бъклица и дрян''. ;)
 
Тоя Клиън, няма да го коментирам :)

Та този филм, който споделих и за времето си (преди 30 год. ) е в графа "научна фантастика", то в днешно време се доближава до реалността.

Едно леко резюме:

В този бъдещ свят Лос Анджелис е град, известен като Сан Анджелис, който се управлява от суперкомпютър, наречен "Централен компютър". Обществото е силно контролирано, като много аспекти от ежедневието се регулират от правителството, включително език, лично поведение и дори сексуално изразяване. Гражданите на Сан Анджелис живеят в привидно утопично общество, но това е и общество, което е лишено от вълнение и лична свобода (да, имат и чипове за следене:eek:). Това се демонстрира и чрез характера на героя на Сандра Бълок, Ленина Хъксли, която е изобразена като представител на това общество. Тя е образцов гражданин, спазващ всички правила, но също така е показано, че е донякъде роботизирана и лишена от емоции.

Снайпс играе Саймън Финикс, престъпник, който също е бил криогенно замразен и се събужда в бъдещето, заедно със Спартан. Финикс бързо започва да сее хаос в Сан Анджелис и органите на реда в града не могат да го спрат. Тогава правителството размразява Спартан и му възлага задачата да превземе Финикс и да възстанови реда в града.

Има и група хора, които живеят под земята в град Сан Анджелис. Тези хора са изобразени като бунтовници, които са отхвърлили силно регулираното и контролирано общество на повърхностния свят. Те са създали своя собствена общност със собствени правила и начин на живот и са представени като по-жизнени и живи от хората на повърхностния свят. Подземната общност е показана като място на несъответствие и индивидуалност, където хората са свободни да изразяват себе си по начини, които не са разрешени в повърхностния свят. Те са изобразени като свободолюбиви, креативни и страстни, за разлика от пасивното и конформистко общество на повърхностния свят.
Като цяло подземната общност в "Demolition Man" представлява алтернатива на силно регулираното и контролирано общество на повърхностния свят. Филмът твърди, че този алтернативен начин на живот, основан на личната свобода и индивидуалност, е по-пълноценен и смислен и че е възможно хората да създадат свои собствени общности, които са в по-голямо съответствие с техните ценности и вярвания.

Филмът е коментар за опасностите от едно прекалено регулирано общество и значението на личната свобода. Чрез героя на Джон Спартан филмът твърди, че хората трябва да могат да правят свои собствени избори и да живеят според собствените си условия, дори ако това означава нарушаване на правилата и изправяне пред последствията.
 
Интересна тема, ще се следи. В момента не съм на тази "вълна", но се сещам за един филм на Netflix (не, не съм фен) - The Platform.
Филмът е тъмен, донякъде тежък, но това което ми харесва в него е, че метафорично описва съвременното общество, нивата, прослойките, йерархията и как убежденията и моралните ценности при подходящите условия могат да се променят коренно в рамките на дни.
Това разбира се не важи за всеки (както е показано и във филма), но определено в знаменателя влиза доста голяма част от обществото.

п.п. Призовавам колегите и колежките киномани (и киноУОМЪНИ?? :rolleyes:) да се активират интензивно. Вярвам, че тази тема има макар и малка вероятност да надмине страниците на темата за Ковид хахаха.
 
Последно редактирано:
Много бих се радвал, ако във форума и конкретно темата се споделят няколко мотивационни или бизнес насочени филми, сякаш ще е подходящо.
Доста търсих, но не можах да намеря един американски филм. Става въпрос за самотна майка с малко дете или деца не помня, която едва оцелява в къща в провинцията. В градината си има ябълкови дървета мисля че бяха и прави пюрета за детето си, след това почва да продава по малко от тези пюрета, накрая създаваше сериозен бизнес с бебешки натурални храни.
Ако някой се сети за филма случайно нека сподели, защото не е колко известен филм. Искам да го пратя на едни булки.
 
Аз лично Ви препоръчвам следните филми:

 
Ако във филма има пропаганда, трябва ли да се рекламира тук, като "Перфектния следващ филм за гледане" ?
 
2023-03-06_122950.jpg


"Озарк" е американски телевизионен сериал, чиято премиера в Netflix е през 2017 г. Сериалът проследява историята на семейство Бърд - на пръв поглед типично семейство от Чикаго, живеещо в предградията, което е принудено да се премести в Озарк в Мисури, за да пере пари за мексикански наркокартел, след като схема за пране на пари се обърква.

Сериалът е завладяваща и напрегната драма, която навлиза в сложния и често опасен свят на трафика на наркотици и прането на пари. Сюжетът е изпълнен с неочаквани обрати, които държат зрителите на ръба на седалките и през четирите сезона.

Един от най-привлекателните аспекти на "Озарк" са неговите силни и динамични герои. Главният герой на сериала, Марти Бърд, изигран от Джейсън Бейтман, е финансов съветник, който е принуден да се ориентира в опасния свят на наркотрафика, за да защити семейството си. Съпругата му Уенди, изиграна от Лора Лини, е волева и хитра героиня, която се оказва също толкова способна, колкото и съпругът ѝ, да се справи с картела. Подкрепящият актьорски състав е също толкова впечатляващ, като се открояват изпълненията на Джулия Гарнър в ролята на Рут Лангмор и Том Пелфри в ролята на Бен Дейвис.

Освен със завладяващ сюжет и герои, "Озарк" може да се похвали и със зашеметяваща кинематография и атмосферичен саундтрак, които допринасят за напрегнатия и напрегнат тон на сериала. Самият Озарк представлява зашеметяващ фон за сериала, като суровият и отдалечен пейзаж служи като метафора за опасния и непредсказуем свят на картела.

Като цяло "Озарк" е задължителен сериал за всеки, който обича напрегнати драми със сложни герои и заплетени сюжети. Сериалът е получил одобрението на критиката и е номиниран за множество награди, включително няколко награди Primetime Emmy. Със своя уникален и оригинален сюжет, изключителен актьорски състав и спираща дъха кинематография "Озарк" е изключителен сериал, който със сигурност ще завладее зрителите и ще ги остави да искат още.
 

Горе