Писане на блог и Ин вино веритас

Тъй като в любимия форум нахлу странен гугъл-панда-пингвин ъпдейт, иницииран от зли сили, а се знае, че Ин вино веритас, искам да попитам - как пишете в блоговете? На трезво, или спазвате принципа, че във виното е истината?
И ако спазвате стария римски принцип, че In vino veritas, in aqua sanitas, то какво вино ползвате, за да напишете съкровените мисли в блога си? Нали блога е огледалното съдържание на душата.
От далечното минало съм запомнил, че мислите в блога се избистрят от Токайско вино - придобиват един нежен блясък, особено ако са подкрепени от уникалното ястие "Добра жена", сервирано и консумирано под звуците на чардаша в Унгарския ресторант на "Раковска", номера не помня. Ама бе между "Гурко" и "Славянска беседа".
Сега такива култови и културни (култур трегерни) места няма. Има разни дискотеки и чалготеки. Шотове на поразия, и после никой не знае с кой си е легнал и с кой е станал.
Виното отстъпи на текилата, както коняка отстъпи на гроздовата (Пфуууу!!! Гроздова жулеха само хамалите на Сточна гара. Остана само термина Сточна гара, а хамалите станаха уеб мастери и не носят чували от/за вагоните, а джиткат с микробуси непотребни вещи от мазетата. И не помнят, че Ин вино (гроздова) веритас.). Макар, че между онези хамали имаше поети, и те, въпреки, че жулеха гроздова, знаеха какво е Ин вино веритас. Те не пишеха блогове - тогава се пишеха дневници и се попълваха лексикони. Сега лексиконите са заменени от фацебуцето и ask me.
Та, как си пишете блоговете? Спазвате ли, че Ин вино веритас? И какво е виното, с което блогвате най-успешно и добре?

cropped-untitled-21.jpg
 
От: Писане на блог и Ин вино веритас

Без да звучи като реклама, но защо пък не ... само на Gato Negro 8)
 
От: Писане на блог и Ин вино веритас

Без да звучи като реклама, но защо пък не ... само на Gato Negro 8)

Без да звучи като заяждане, но пък защо не ... ти кога си писала блог? Дай да го видим?!
 
От: Писане на блог и Ин вино веритас

Без да звучи като заяждане, но пък защо не ... ти кога си писала блог? Дай да го видим?!

Без да звучи като ... отвращение (вече), да се обяснявам или оправдавам, възможно ли е човек да си има блог без непременно да иска да е популярен?
Не за друго, ами много "доброжелатели", критици и самоспомоществователи теоретици. Мой си е. За мен.
Твоят?
 
От: Писане на блог и Ин вино веритас

Защо ли нещо не ти вярвам. :lol:
Покажи нещо твое, което си направила, в интернет. Ако не го направиш, ще продължавам да ти се подигравам и да те репликирам, защото считам, че много често се бъркаш в работата ни, без да си имаш представа кое какво е!

Твоят?

А колкото до моят - работя с немалко колеги от тук и те знаят кое какво мога. Това е по-важното! Но аз не съм видял да напишеш компетентно мнение по тема за същността на форума, но редовно виждам да се изказваш "компетентно" по теми, които ни засягат, но не и теб.
 
От: Писане на блог и Ин вино веритас

Не разбирам любопитството ти.

Ясно обяснявам, че не желая хора като теб или други да ми дават мнение за нещо, което правя или не правя "в интернет".
Това за "подиграването" и репликирането е показателно за теб, на мен ми е все тая.
Ако успееш статистически да извадиш твоите полезни мнения срещу моите безполезни може да продължаваш, иначе просто си пишеш като потребител с повече мнения от по-дълго време във форума.
Помисли върху подходът си и че не всеки иска да продава интелектуалният си труд на всеки.
Аз знам кой искам да ме оцени. Когато му дойде времето ще разбереш, но за съжаление няма да си сред поканените за почерпка.

Но все пак като нещо много близко бих дала това: http://lammothsblog.blogspot.com/ поучително е 8)
 
От: Писане на блог и Ин вино веритас

С "Писане на блог" що годе се справяте, но подкрепете, моля, и "Ин вино веритас"
Бъдете SEO masters.
 
От: Писане на блог и Ин вино веритас

Не разбирам любопитството ти.

Ясно обяснявам, че не желая хора като теб или други да ми дават мнение за нещо, което правя или не правя "в интернет".

А тогава ти защо го правиш? Когато не искаш подобно отношение, тогава и ти не го прави! Ти почна първа в една предна тема, нещо реши да се заядеш с мен, когато пишех от собствен опит, нещо което съм правил, и преживял, а ти се шегуваше и иронизираше. Как мислиш, дали бих пропуснал това? До тогава въобще не те закачах, напротив - беше ми интересно да чета какво пишеш, но сега няма да те оставя, където те срещна ще те репликирам, иронизирам, подигравам. Изходът за теб е само един - да ми се извиниш!
 
От: Писане на блог и Ин вино веритас

Давай темата и в нея да се разберем, че понякога мъжете сте по-зле от жени в ПМС. И да не разваляме тази тема :)

Извинявай Вискяр!

Отделно, че аз не се скъпя на извинения само да си заслужават. Но все пак, не си мисли, че си много страшен и дори ще е мотив за мен да си тренирам "репликите"към нищонеправещипредприемачи.
Дори да съм те иронизирала, се замисли Защо? Вместо да се пробваш да ... ме стигнеш.
Подигравки и реплики са ми много лесни за "отстрелване", така че си ми като тия чинийки на ловците. Нищо особено. А ти продължавай да си мислиш, колко ме засягаш с подигравките си, които само ти си разбираш като такива.
 
От: Писане на блог и Ин вино веритас

Защо пък да ти казвам всичко - нали си уж умна жена, намери си го. И не смяташ ли, че си нагла, какво има да обсъждаме - тогава ти си позволи да иронизираш нещо, което обяснявах от личен опит. Ти чуваш ли се какви глупости, идиотщини говориш? - Да съм се разбирал с теб по тема, по която съм работил и я разбирам, а ти нямаш абсолютно никакъв досег? Не се ли усещаш кога преминаваш границите?

Не смятам, че си заслужава да ти обръщам каквото и да е внимание, освен да те подигравам, иронизирам, да те соча с пръст. И се чудя какво правиш в такъв специализиран форум? Отивай си при мамите или какво - и от там ли те изгониха? А дали си мисля, че те засягам - разбира се, че не само го мисля, но и знам, че е така. В противен случай нямаше да ми обръщаш внимание. ;)
 
От: Писане на блог и Ин вино веритас

С "Писане на блог" що годе се справяте, но подкрепете, моля, и "Ин вино веритас"
Бъдете SEO masters.

ама най се справят с "Лична драма" :lol:

относно блогването - на един дъх. може и да съм под алкохолно влияние, да съм се стреснал насън или просто да ми е скучно и изведнъж да ме осени музата. и после следва обичайната пауза от поне няколко седмици :)
 
От: Писане на блог и Ин вино веритас

Ами, наздраве!
Малко е раншко, но рано пиле - рано пее.
Вино не пия. Не ми действа добре, а и вкуса не ме кефи. Пия основно уиски и бира. Като пиша или програмирам, пия основно бира. Като чета пия уиски. Всяко време си иска питието :). А иначе с една кана "работно" кафе изкарвам до обяд. Махмурлука го лекувам в магарешки трън и ако е много зле Алказелцер (този илач го открих от Metallica в Master of Puppets's :) ).
 
От: Писане на блог и Ин вино веритас

Аз не пия или го правя много рядко и явно за това ми е трудно, но хвана ли се да пиша някоя статия, не ставам докато не е готова :)
 
От: Писане на блог и Ин вино веритас

Последните три години определено преминах на вина - червени, открих много и различни вкусове, смея да твърдя, че се влюбих в червеното вино и почти забравих вкуса на вискито (много рядко, ако съм на бар).

Определено помага при писане, даже си писах бизнес план и не започвах без чаша вино - ей така за самомотивация и креативност демек.

По различно е усещането когато човек пие вино, не ти идва да се наливаш, по-скоро табиетлийската за кеф.

Вискяре, браво за блога!

П.С Френски червени вина обожавам :)
 
Последно редактирано:
От: Писане на блог и Ин вино веритас

За основните думи от името си блогът излиза на второ място. Аз бих включила повече чувство и настроение от сорта на това във филма Sideways. По принцип много се впечатлявам от описания на напитки и храни, писани от ценители. Не знам защо при условие, че съм от нервните хора, които ужасно се стресират, ако реакциите им са забавени и концентрацията им не е 100% на макс, така че твърде рядко пия и май никога при интелектуални напъни. Но въпреки това са ми останали някакви много ярки сцени в ума като токайското вино на барон Мюнхаузен, фаталното амонтилядо на Едгар Алън По, калвадоса на Ремарк, изкусителната зубровка на Моъм и т.н. Въобще, в момента на четенето чак ми се е искало да опитам въпросните питиета, въпреки че дори не харесвам в действителност вкуса на алкохола. Просто ако може да изпитам това, което изпитва авторът. Та мисълта ми е, че е добре да се вържат по някакъв начин питиетата с някакви истории, носещи емоционален заряд.
 
От: Писане на блог и Ин вино веритас

ЕДИТ: тука някакви глупости бях писал.
 
Последно редактирано:
От: Писане на блог и Ин вино веритас

Алкохолът по правило ми действа за твърде кратко време и рядко виждам смисъл да се наливам с цел поддържането на леко изкривен мироглед.

Що писах в темата въобще и аз не знам. Сигурно за да се види, че има и коренно различни гледни точки.

PS: Пишете бре, да не затапих темата :)

:)
Аз лично мисля, че виното не е просто "алкохол"(ът, с който да се наливаш), а е и полезно.

Виното по принцип съдържа два основни компонента. Единият е етанолът (алкохолът), а другият са полифенолите. Всъщност най-съществената протекция на сърцето и съдовете е именно от полифенолите. Те имат ефект срещу окислението на липидите, на лошия холестерол. Когато това окисление се потисне, намалява прогресията на атеросклерозата. Установено е, че няма съществена разлика дали се пие обикновено или десертно (сладко вино). Но при съпоставка на белите и червените вина става ясно, че в белите има много помалко количество полифеноли. Червеното вино съдържа 7-8 пъти повече от тези полезни вещества.

Като средство за вдъхновение или стимулиране и отваряне на някакви чакри ... подозирам, че при всеки е различно и зависи от "тренинг" и поносимост.

Аз лично, както и да прозвучи, съм усещала осезаемо ефект след като съм пила вино и съм се наспала, на другия ден пиша с невероятна лекота и желание. Дори ми е неестествено за мен самата и сякаш пиша от името на някой друг, но е интересно.
Така че, на мен си ми действа супер и като е с мярка е ефикасно и полезно 8)
Много обичам Мавруд като вкус и едно напоследък българско Aureus, мисля се казваше.
А, и май вече споменах, че за всеки е различно, но и няма как да се усети и изпита абсолютно идентичното усещане дори двама човека да сте пили еднакво количество от едно и също вино :) В голяма степен е до настроение също.
 
От: Писане на блог и Ин вино веритас

Не е само виното. Копвам ви един цитат, който е много важен исторически момент. Особено за нас.. :) ...

Една нощ, разочарован от множеството безплодни усилия, се качва на колата си и кара без конкретна посока. След двеста километра спира в крайпътно заведение в Илинойс. Там на чаша бърбън не след дълго открива, че мислите му се подреждат и започва да се „ражда“ идеята за съвсем нов тип машина, която се различава от всичко известно дотогава. Тя трябва да бъде построена на базата на електронни елементи, да смята с двоични числа вместо с употребяваните дотогава десетични

Сещате ли се за кой става дума?
 
От: Писане на блог и Ин вино веритас

Пробвала ли си вината на братя Минкови. Моите приятели се спукват да ги пият. И аз не пия вино и нищо не разбирам от вино. Знам, че напоследък стана много модерно виното "Фотограф" на Минкови, но не знам точно от коя серия е:
http://mb1.ffsbg.com/index.php/products/listing/minkov
 
От: Писане на блог и Ин вино веритас

Не е само виното. Копвам ви един цитат, който е много важен исторически момент. Особено за нас.. :) ...
Сещате ли се за кой става дума?
Да не е Джон Атанасов?
 

Горе