Писане на статии

От: Писане на статии

Как пък не виждаш каква помощ ти се оказва, това че не ти се нрави това, което имат да ти кажат хората не значи, че не ти помагат. Информацията която получи до тук, едва ли щеше да получиш другаде.

Или отидете да мрънколите в друга тема, или ако може като нормални хора помогнете. Ако не ви се занимава, не ви карам, но моля ви спрете се да ме нападате, ако сте станали с дупетата на горе. И между другото си намерих работа, само дето не ме удовлетворява много - да превеждам от гр на бг.
 
От: Писане на статии

Малко хейт от моя страна....

Това, че не си в България го прочетох сигурно 1 млн. пъти... какво значение има? Да не би да се опитваш да се хвалиш или да се самонавиеш, че наистина не си тук? Било ниско заплащането в страната ни... проверявала ли си колко струва в света? Индийците, пакистанци и т.н. паплач от мангасаряни да не мислиш, че взимат скъпо. Колегите ти казват, че цената ти е висока за пазара в България, а ти разправяш как това ти било хоби и допълнителен доход... еми като ти е хоби не би ли трябвало да се съгласиш и на по-ниско заплащане? Примерно от мойто хоби каквито и доходи да изкарвам е само в + за мен, не съм се пънал за момента да изкарвам хилядите.

Според мен 5-10 лв са напълно достатъчни за статия от общ характер с дължина от 250 до 500 думи. А това е така, защото повече влизат в нета пишат кл. дума, четат 5-10 мин. и хоп написват цяла статия за има няма 30 мин.

Искаш да работиш, а имаш претенции... няма как да стане попринцип :)


А да поздравления, че си цениш труда, кефят ме хора, които знаят цената си... обаче в повечето случай или са се доказали или ако са начинаещи нямат клиенти.
 
От: Писане на статии

Давам ти една идея - английски и американски вестници, списания, сайтове наистина могат да ти дадат 100 долара, че и повече за една наистина качествена статия от 1000 думи. А ако си талантлива и ти се отдава писането с малко повече търпение и търсене е напълно възможно да ти харесат статията и да ти платят много добра сума за нея. От веднъж няма да стане, но нищо не ти пречи да опиташ.
Ако не си на "ти" с английския, напише една - две статии на избрана от теб тема, дай я някой преводач ( има няколко много добри във форума, които работят доста изгодно) и после я/ги прати на подходящото място. Ако пишеш интересно, увлекателно и с желание, рано или късно някой ще оцени работата ти!
Но изобщо не се надявай в България да получиш 100 лв. за материал от 1000 думи,даже и текста да е за професори. Някой и да има желанието да ти плати такава цена, едва ли печели толкова много, че да може да си го позволи. Примири се, че ако искаш да работиш за български клиенти, повече от 10 лв. ( в най,най-добрия случай) ще можеш да вземеш за статия от 300 - 500 думи. Сори, но такава е реалността!

P.S.
Постави линк на някоя твоя статия на български(ако имаш такава), за да не те нападат толкова много, че искаш високи цени, пък е спорно какво качество ще получи клиента. Просто приятелски съвет :)
 
Последно редактирано:
От: Писане на статии

Мисля, че много полезни съвети получи :) Значи, ако искаш да наблегнеш на сума според мен просто се спри на този етап на преводите. Не само, че ще ти помогне и за бг, и за гръцкия- да подобриш лексика и граматика и т.н., ами и ще добиеш увереност да пишеш на бг. Безспорно обаче цената е нереална за бг статия, било то и авторска. Пазарът е важно нещо и когато трудът или нещо друго се предлага на този пазар няма как да излезеш с нереално предложение. Примерно, ако отидеш на работа и много си цениш труда, но все пак ти е наясно, че x след теб ще иска твоите x-y лева, дали ще се замислиш над сумата x, още повече, ако работата е това, което искаш.

Ако ти харесва да пишеш на български, кажи какво точно те влече, постни някоя статия хората да я видят, промени цената по твоя преценка, за да имаш клиенти.

За пример в БГ един професор взема 1500лв, един учител по български или ако щеш чужд език 400-500лв, а един редактор, знам ли, сигурно около 700лв като съм гледала обяви и то говорим за сериозни уж медии в столицата. Лоша реалност е тук, но, уви, това е, както обичам аз да си казвам: 'If there is a will, there is a way'.

Късмет
 
От: Писане на статии

Lill и Noke, не съм се опитвала да се величая или каквото там смятате. Пише ми се и си търся нещо, с което да се захвана и не съм казала моментално, че искам да ми се плащат хиляди. Свикнала съм на съвсем различно ниво и отношение и смятах, че цените които искам дори са "ниски". Просто явно българският пазар е много подбит. Относно грешките във форума, не ги отричам, поне за мен си е нормално, едно че не живея в България, за да си упражнявам езика, второ - че пиша във форум и не си проверявам постовете и трето - може да правя някоя грешка и наистина да не го знам как е правилно.

Аз също съм живяла в чужбина (Щатите/ Великобритания), но не очаквам българска фирма да ми предложи заплата от 5000 щатски долара (примерно). Не очаквам и роден зъболекар да ми поиска 15,000 долара за лечение. Стандартът се определя от пазарните условия в дадената страна. Ако един американец плаща 600 + долара за квартира месечно, ще се наложи да напише доста голям брой статии от по 10 долара всяка (съвсем примерно). Не виждам защо пренасяш гръцката реалност в български условия. Без значение на какъв стандарт си свикнала - не го търси тук.

Сега за грешките. За да изискваш добро за страната ни заплащане, материалите ти трябва да са без грешки/ с минимум такива. Няма вариант 'това не го знам как е правилно'. Всичко се учи. Вторият вариант е да не пишеш за заплащане. Третият е да пишеш за клиенти, които нямат нищо против да им изпращаш материали с грешки. В тази група са клиентите, които също имат пропуски и няма да забележат твоите, както и тези, които търсят съдържание на килограм, а заплащането не си струва да коментираме.
 

Горе