Питайте Гугъл!

Пряко включване от Гугъл девелопър дей, тук се казаха много интересни неща.. Почти всичко до момента е Гео-ориентирано и очевидно Гугъл се опитва да събере ОГРОМНА база данни, с която да подобри локализацията на търсенето. Освен това се обяви и АдСенс за Гугъл Мапс (а сега, кой не се е регистрирал там), СтрийтВию на Мапс, което пък е нов изглед на картите. С него е много забавно, все едно играете някакво РПГ. Управлявате едно жълто човече в триизмерен виртуален модел на света около вас :) Може би няма по-лесен вариянт да проследите маршрута от точка А до точка Б.
Бях също и на сесия относно ГДата.. там почти нищо ново. Все още сигурността е приоритет за очевидната сметка на лекотата на интерфейса. Все още трябва да се логнете през Гугъл, за да ползвате чуждите услуги. Това е единственият начин да предотврати атака от типа "човек по средата". От Гугъл казаха, че все още е рано да използват системата Open ID, която вече е имплементирана в AOL и Yahoo!.
Току що пък оповестиха победителят в ДжаваСкрипт конкурса, някакво немско име, което спечели оптична мишка (доколкото мога да видя), докато ние попивахме информация за Мапс и Дата. Остава да посетя един сешън за Бейс и Дата, който си мисля, че ще бъде най-интересния, както и Мапс са експерти. След това ще отидем на гости в офиса на Гугъл, да разгледаме къде работят гийковете и да видим какво ново ще покажат. Т'ва е от мен за сега, имам още един час батерия, така че ако ви интересува нещо - питайте :)
 

Blinky

Owner
Бате, дай още инфо ако се добереш до него. Много ще улесниш нас Webmaster-ите от България. Това ще ни помогне да станеме оюе по-добри.

А снимките, не е зле да се види и на практика за какво става дума, и ние ще се радваме някой ден да цъфнеме там и да се образоваме Face to Face.
 
Т'ва, което не успях да питам, защото не можах да намеря правилните хора накрая.. беше дали ако аз си имам собствен Mapplet и на него се покаже AdSense и някой го кликне, ще ми дадат пари, при положение, че Mapplet-ите се зареждат от maps.google.com и там има куп хакове.

Дайте ми малко време, че имам и дедлайни за гонене, и ще систематизирам всичко в няколко блог поста, че и на мен ми е размито в главата. Толкова много инфо попих за един ден, че накрая ме цепеше тиквата брутално и си заминах дори преди края на края :)
 

Горе