Пияндурски/Кръчмарски Мечти...

Green Bars

Well-Known Member
Та по темата..
обичам да си седнем някъде с компания на по мастичка/ракийка със салатка или биричка с топло мезенце /скара или котлон/.

ОБАЧЕ.. масово българите го свързват това с чалга музика...


А и моите приятели искаме така по български да си пийваме и мезваме, ама на рок музика :)

За съжаление нема такива заведения по нашия край :(

Споделете и вие какво ви се пийва/слуша и тн. /Уикенд Пиянска Тема/
 
От: Пияндурски/Кръчмарски Мечти...

Няма лошо малко разпускане на напрежението в хубава компания на различна музика от чалгата, народната музика си е екстра за някоя кръчма(ресторант де), някак а бе наша си е :), но и жиците си ме кефят яко. Важна е компанията, а не мястото или музиката. И в най-забутаната кръчма мога да си изкарам много приятно.
 
От: Пияндурски/Кръчмарски Мечти...

Най-често когато кажа на някой извън моя кръг от приятели нещо подобно и ми се отговаря: "Че на Металика може ли да се пие ракия?"
Не знам някакъв автоматичен отговор е това. Може така да им е зададено в чипа :D
 
От: Пияндурски/Кръчмарски Мечти...

Аз от своя страна не виждам абсолютно нищо лошо в Балканската чалга музика, ориенталското/турското не ми харесва, но с Балкански ритми - голям кеф! И не само де, с приятелчетата както казваш и на рок сме пили, на всякаква Българска музика. Зависи от настроението и какво е събирането - шумно, тихо, средно, до 12, до сутринта ли.. :D

И на ФСБ, и на Щурците, Тоника, и на Цветелина Янева, Камелия, Преслава,.. Горан Брегович... Любе, Ленинград /руски песни/, Гръцка музика ....на фона на всичките сме се добивали като кучета.. : )) Въпреки, че слушам и електронна музика и метъл и рап, тях не ги виждам като подходящи за маса...Последните две най ги слушам във фитнеса.

... На мен друго ми е интересно, събирате ли се с приятелчета пак ей така да се напиете, но с цел да прекарате една носталгична вечер? - Пак ракийката, мезенцето, музиката, но да си поговорите едно време за училището, детство, стари любовни връзки.. ей така, да се напиете само кочове и всеки да си излее душата. :D
 
От: Пияндурски/Кръчмарски Мечти...

Събирате се компания в апартамент , правите си яденето , и си пускате каквато музика искате или си гледате който мач искате. Защо задължително трябва да е на заведение ?
 
От: Пияндурски/Кръчмарски Мечти...

Бренди Х.О. с пепси макс, шоколадови пури и българска музика за предпочитане естрада (Васил Найденов, Лили Иванова, Богдана Карадочева, Борис Гуджунов, Бисер Киров и т.н.)

Иначе рок (но не български), бира, пилешки хапки, пържени картофи, още бира, а може и скара (ребра, вратни пържоли, ловджийски наденички) :)

P.S.

От рока харесвам The Doors, Beatles, The Rolling Stones, Deep Purple, Scorpions и много други. Малко ретро съм ама това ме кефи :)
 
От: От: Пияндурски/Кръчмарски Мечти...

Бренди Х.О. с пепси макс, шоколадови пури и българска музика за предпочитане естрада (Васил Найденов, Лили Иванова, Богдана Карадочева, Борис Гуджунов, Бисер Киров и т.н.)

Малко, ала
Коктейл "Идиот":
50 мл Неnnеssу Рrivаtе Rеsеrvе 1865 година
150 мл Кока-Кола
? :)

Иначе днес покрай празника по ТВто слушах какво интересно има и имало на ул. Сан Стефано, та срещу или до пивоварната на бр. Прошек имало кръчма в която се сервирало пиво, забележете дошло по тръба директно от пивоварната! Е това би ме разплакало! Да легна и те с маркучО да ме поливат! Докато не припадна! :)

Иначе "живата" бира дето я точиш в няколко заведения "на масата" много солено влиза, ама нормално де за малки количества им стъпва по-скъпичко, пък и то кеф цена няма... :)
 
От: Пияндурски/Кръчмарски Мечти...

Народа музика, никакви цигании или турбофолк извращения.

Иначе, ако е на бар - всякаква музика, стига да нема някоя ромска жилка, като например недоразумението Кълчър Шок. Такива извращения не ми допадат.
 
От: Пияндурски/Кръчмарски Мечти...

Преди известно време ходих в една механа. Беше с оркестър на живо и певица/и- изпълняващи само народна музика. Много добра кухня и изненадващо много от присъстващите танцуваха хора. Атмосферата беше много хубава. Намира се до Централна гара (както и да звучи, притеснително е за дамите, ако са сами ... но нямаше такива)- като застанеш с лице към "часовника" вляво мисля, че си пише.
Иначе за слушане на метъл или рок си има клубове с жива музика. Понякога е по-висока музиката, но също има нелоши. Но пък няма мезе ... а само пиенето.
В Ямбол има такава кръчма, но едва ли ви устройва. Хем с ядене и пиене и метъл-рок озвучаване, а понякога и наживо групи. За в София не знам.
Ходила съм и в приятни бирарии- едната е Халбите, но пък не знам какво им беше работното време, а понякога е много неприятно тъкмо си се разприказвал и трябва да си ходиш :(
 
От: Пияндурски/Кръчмарски Мечти...

Само поп и черно биха ме накарали да се напия с кеф :)
 
От: Пияндурски/Кръчмарски Мечти...

Опитвам се да бъда в услуга и в "тон" с питането на автора.

А иначе какво би ме накарало и къде да се напия с кеф е дълга тема :)

В ранната ми младост на един купон импровизирах на Глория и беше доста забавно, но сега не бих го направила.
Последния път се качих в едно такси и зазвуча текст от устройството над брояча с думи като" ще ти разкъсам дрехите на парчета и ще ги хвърля на пода ..."- въздъхнах тежко. Шофьорът много любезно веднага смени станцията. Благодарих му сърдечно направо възторжено. А той се разсмя и каза: Не приличате на чалгарка. Спокойно. И аз не харесвам чалга.
Беше мило.
 
На мен ми се ходи на кръчма, в която се пуска народна музика и се танцуват хора, а не някаква селения със салфетки, некви странни субекти с изкуствени "кукли" до тях. И за капан една фолк-фурия да пита през 5 минути (демек, след всяка песен) дали има играчи в заведението. :)

Бил съм свидете на брутални сцени. На участия на Емилия, по неволя, бях на маса, на която си пиехме и не щеш ли на следващата до нас маса един по бански, пиян-залян, газеше по на хората манджата и нещо се гърчеше (май танцуваше). После изнесоха една пияна свиня с ланец. А накрая раздадоха на всички салфетки, за да късаме и хвърляме. Явно някой е "почерпил". Действието се развиваше в Приморско. Беше ужасно. Уж на кръчма с народни танци, и плес...Емилия ти пичи хитовете си. За това, като някой ми предложи да ходим на кръчма, малко се стряскам, защото може да има друго предвид. Не това, което аз си има сам за себе си. :)
 
От: Пияндурски/Кръчмарски Мечти...

https://www.youtube.com/watch?v=11DEodCWbpw

Поздрав. Това е хем поп, хем черно хахах :lol:

Да :) като го написах и си помислих че е двузначно, но не м исе занимаваше да се обяснявам и се надявах да не го прочете някой с мръсно подсъзнание ...

:lol:
 
От: Пияндурски/Кръчмарски Мечти...

На морето съм присъствала на певачка, пееща песента за Куката, с огромно деколте и пари напъхани помежду бюста и...почувствах се като в 90-те.
 

Горе