Пламен Орешарски в Шоуто на Слави

От: Пламен Орешарски в Шоуто на Слави

Че на мен за какво ми е шенген и въобще целия европейски съюз с неговите малумни наредби и закони - да си спираме аеца, да не се пуши, да се увеличава всичко, да се бутат всякакви нови идиотски закони, които водят БГ само към нищета, да слагат нови наредби относно бизнеса - щастливи кокошки, радостни прасета и т.н. и т.н. - което веднага рефлектира на бизнеса. Аз не знам 1 страна да се е оправила ( освен сексуално ) поради членство в европейския съюз? Ти знаеш ли? Защото пък не знам страна, която не е страдала от ЕС.
 
От: Пламен Орешарски в Шоуто на Слави

Като цяло си прав с регулациите, в голяма част са уж за социума - в момента ЕС си е чист модерен социализъм, особенно след октомври миналата година.

Швабладния е доста добре след влизането си в ЕС, май само те ще са и некой др от севера.

За пушенто съм твърдо за, идеята зад това е че държавата няма плаща толкова за здравето на населениет и ще има здрава работна сила, това че при нас не може още се оползтоври е друга тема.
А за всичко щастливо и еко, това са си нормативи с цел подобряване на храната, е тези про еко био грийн са и по скъпи така че там маржа е по-голям от конвенционалния + факта че се и субсидира така че не е болка.
Като цяло регулациите правят пазара по лимитращ но дават повече сигурност на гражданите, проблема е че всичко си има цена на запад тази цена лесно се плаща заразлика от тук - затова трябва се промени достав икономиката, но няма да е тия месеци че и години европа дето уж е толкова напред е цъфна че вързала и по зле ще става, а като на нас ни е основен партьор ..... не ми се пише
 
От: Пламен Орешарски в Шоуто на Слави

Алъне прави ли ти впечатление че от две години всички висши функционери на ГЕРБ ходят на ляво и на дясно да разправят как ние сме били изпълнили всички изисквания на Брюксел и как те не ни приемали щото холанците си имали някакви вътрешни проблеми щото космоса бил крив ракетата калпава и тн.

Днес новините бяха много интересни - Първо показах как Цецо обратното на умното открива домът за настаняване на бежанци - И заявиха че ВЕЧЕ сме изпълнили всички предписания. След това набързо приеха въпросният закон и пак заявиха че ВЕЧЕ сме покрили всички изисквания. За какпак "заловиха" 30 корумпирани митничари които били следили от ПОЛОВИН година и арестуваха Трактора.

Направо идилия - Е да ама не - какво се оказа че всъщност въобще не сме били изпълнили изискванията за приемане и то за неща които са изцяло от компетенцията на правителството - ГЕРБ има пълно мнозинство и даже без дебати си приема каквито закони си иска - Тая колиба за бежанците МОЛ-да беше да е построена до сега и тн. и през цялото време са лъгали като цигани.

В митничарите от една смяна са намерени 15000 - само за един месец това са половин милион лева - те ги наблюдават от ПОЛОВИН ГОДИНА - през това време са минали над 3 милиона лева само през тази митница - както преди време един се изказа за един следовател дето 10 години разследвал канал за наркотици - какъв разследвач той си е станал оператор на канала.

Въпреки всичко аз мисля че пак е много вероятно да не бъдем приети в Шенген което ще е голям удар върху авторитета на страната ако въобще е останал такъв след като сме на една крачка от гръцкият сценарии.
 
От: Пламен Орешарски в Шоуто на Слави

Да, а на мен ми е интересно колко още приятеля като Мишо Бирата ( от СРС-тата ) има бойко борисов, нали си спомняме: "оставете го, то си е нашо момче, него няма да го закачате"
Ще стане ад, представям си колко още такива приятели ще се облагодетелстват чрез приятеля им бойко ( а не си мислете, че няма познати бойко, които ще му се оплачат / и досега са се оплаквали/ ) от тоя закон като натопят конкуренцията евентуално чрез тоя закон, бедна ни е представата какво може да стане и с какви последствия ще е всичко това.
 
От: Пламен Орешарски в Шоуто на Слави

Ти мани ги тези холандци, колко либерални и отличници, сега ще ходят на пресрочни избори след като се разцепиха и правитеството им капут, смешници - кво излиза Франция, Германия, Холандия и още няколко страни пет пари не дават за Брюксел - ебати и ЕС-а :D ебати и солидарността - Приватизиране на печалбите и социалзиране на загубите
 

Горе