Платформа за търгувия на акции

shelby

Member
Здравейте!. Интересува ме какви платформи за покупка продажба използват на акции. Интересуваме сериозна платформа, за да мога да вложа пари за дългосрочен план . Как решавате къде да вложите парите си ?Някои дали е имал впечатление как работят Варчев( имат офис в гр.Варна и мога физически да отида) ? Благодаря ви предварително.
 
Може би пръво тярбва да решиш какви инструменти искаш да ползваш. След това да огледаш популярните платформи дали търгуват с тях. Също на коя борса искаш да търгуваш. Българска, Европейски, Американски. Добре е да се запознаеш с данъци и комисионни.

Ако ще е за пробва, може да започнеш с Revolut. Искаш ли да навлезеш в дълбокото идват популярните ЕТоро, Елана, Трейдинг 212, Интерактив брокерс и т.н.
Във Фейсбук има много групи за инвестиране в акции, потърси и там.
 
Ако ще е за пробва, може да започнеш с Revolut. Искаш ли да навлезеш в дълбокото идват популярните ЕТоро, Елана, Трейдинг 212, Интерактив брокерс и т.н.
Във Фейсбук има много групи за инвестиране в акции, потърси и там.
Benchmark, както и още доста посредници. Повечето посредници имат и планове за управление на средствата. Елана имат, Бенчмарк имат, предполагам и другите. Може да се разходиш и да разпиташ. Дори и брошури си имат, описани всички пакети. ;) Специално за Варчев не знам.
 
Здравейте, искам да попитам каква е разликата между Revolut и Еtoro ?
 
Акции е кофти че може да ти ги конфискуват, вземи си по добре малко биткоин етериум полка кардано унисуап панкейк суап бинанс коин и си ти.
 
Etoro e за по-напреднали, така да се каже. И да, имат опция да копираш портфолиото на някой по-начетен по темата, но мисля, че залагат повече на афилиейт програмите, отколкото на акциите. На всяко видео в YouTube имам реклама, че и в някои сайтове, а даже и познатите Румен Виста и Хапче в душата използват линкчетата на Etoro. Аз лично използвам Revolut, като все още се ,,уча" да търгувам с акции. Доста по-лесно е, но основната му идея е друга и това трябва да се има предвид. Доколкото знам, преди имаше по 3 безплатни транзакции на месец, а вече само 1. За търгуване с акции мога да препоръчам ( не съм ползвал, всичко е на база каквото съм чел и чувал по темата ) trading212.bg, както и InteractiveBrockers, но там е по-сложна играта. В момента trading212.bg не приемат нови регистрации. Аз, както и много други хора чакат да започват търгуването там. Нека и хората, използвали платформите си кажат мнението. :)
 

Тези и Binance ще дръпнат много ( като борси ). Малко офтопик де, понеже за крипто става въпрос, но видях, че е споменато.

Само недей в RobinHood , на българин е, и правят постоянно мизерии за акциите, пък и за криптото.
 
Аз ползвам Interactive Brokers (през Karoll като introducer). Имат всякакви пазари (САЩ, Европа, Азия, Африка, OTC) са акции, бондове и каквото се сетиш. Не се е случвало да потърся акция и да я няма там, за разлика от Revolut, където има само 400 американски акции.

Ако искаш да купуваш ETF-и вече става малко тъпо, защото има някаква регулация на EU, заради която не можеш да си купиш американски индекс, примерно JETS който обединява повечето им авиокомпании. SP500 също не можеш, но можеш да му намериш копие на Лондонската борса и там вече можеш.
 

Горе