Позиция на линка при събмит на статии

fenixsz

Member
Здравейте,

Къде е най-добре да се позиционира линка при събмита на статии и сателитки?

Първи параграф, последен параграф или някъде посредата?

Има ли някакво значение?
 
От: Позиция на линка при събмит на статии

Първи параграф, като разбира се не линкваш от първата дума на параграфа ;]
 
От: Позиция на линка при събмит на статии

а колко линка може да слагаме в статия?
Добра идея ли е да линкваме главния сайт и после да линкваме някоя ключова за статия от главния.
Хубаво ли е да правиме Сателити ,които да линкват сателитите или сателитките да бъдат линквани само от коментари и социалки.
 
Аз мисля след като мине едно 50-60 думички по темата. Но само предполагам, не се ангажирам да е истина, че е най-добре. Но си мисля така, защото след попадането на бота, той трябва малко или много да се адаптира какво чете и на каква страница е попаднал преди да прескои на друга, рилейтед в случая. Все пак ще му се наливи да направи "връзка между събития". За това си мисля така, нищо друго конкретно. А ако говорим за сегашните глупости, които артикъл директориите (или то поне големите) правят е да не дават Do Follow линк от бодито, а само то ресур бокса, което обезмисля и гореспоменатото. Идеята да линкваш както към сателити, така и към главния е добра. Важно е линка, а всеки инкотент линк от голям и тръстед сайт си се брои за хубав и качествен, доколкото Padna-та не го възприеме за линк фарма и го брои до другите "трупове" на задните си места. Няма да е лошо, ако толкова се за този начин на линк билдинг, да помислиш и за лека оптимизация на самата статия поне за малките думички. Изрично е да казвам, че може и да го направиш като линк байт артикъл при малко повече работа. А статия я адни по букмар сайтчета и такива разновидности, както и блог коменти с нея като URL, не си причинявай това да водиш от сайта си към дръг, заради статията си. Не се отнася за сайтове като wikipedia. :)
 
От: Позиция на линка при събмит на статии

Мисля че схванах.Може ли да обясниш пред последното изречение ,че само него не можах да вникна какво имаш предвид.Имаш предвид статията от артикъл директорията(която има линк към главния сайт) да не я линквам от сателити ли?
 
От: Позиция на линка при събмит на статии

Да не линквам от главния сайт към артикъл директорията(където съм качил статия с линк )Естествено че от главния не линквам към нищо.Всички линкове от където и да са сочат само към главния и статии от главния.
 
От: Re: Позиция на линка при събмит на статии

.... А ако говорим за сегашните глупости, които артикъл директориите (или то поне големите) правят е да не дават Do Follow линк от бодито, а само то ресур бокса, което обезмисля и гореспоменатото. Идеята да линкваш както към сателити, така и към главния е добра. Важно е линка, а всеки инкотент линк от голям и тръстед сайт си се брои за хубав и качествен, доколкото Padna-та не го възприеме за линк фарма и го брои до другите "трупове" на задните си места....

Какъв е този ресурс бокс? Това за ENG директории ли става въпрос?

Иначе, долу горе, другото е ясно
 
От: Позиция на линка при събмит на статии

За анг директории става въпрос.Някъде четох ,че вече не дават линк в самата статия ,а под статията Където ти е името или псевдонима там имаш право да добавиш линк.
 
Re: От: Позиция на линка при събмит на статии

За анг директории става въпрос.Някъде четох ,че вече не дават линк в самата статия ,а под статията Където ти е името или псевдонима там имаш право да добавиш линк.
Да, товано това е. Долу или е Resource Box или Author Bio:

ezine.jpg

Показано е кое е мястото, в което вече само там позволяват. Поне за големите съм го видял.
 
От: Позиция на линка при събмит на статии

Ясно, разбрах нещата. Поне засешния проект ще ползвам БГ директории.
 

Горе