Политическите проблеми на ЕС и България като член на съюза

Дрън, дръм, дрън... 🥱
Ми моите твърдения ги има документирани, па твоите са "щото така мислиш"... ся кое е дрън-дрън всеки сам си преценя.

Хрушчов отказва, защото знае, че бай Тошо няма да пусне кокала лесно и ще се обърне към западните си приятели.
Тва как го констатира, освен с лични фантазии?
 
Ех петък, ех кеф! Време за обиране на паяжините в черепната кухина.
В град Лион, Франция се появи ново двайсе - екосексуали. Това не са еколози, които се плющят на къра, а хора които чукат растения, както казва поетът "земя и небо, звяр и природа". Море немате кактуси по вашите географски ширини, да ви видя аз какви сте евачи! А дано поне коприва да имате, да усетите горещ секс.
Имаме фаворит за тазгодишната награда "Дарвин". Ако някой е забравил, тази награда се дава на хора, направили услуга на човечеството, като сами са се премахнали от генетичния му фонд. Некакви мангизлии /общо 10 млрд. долара/ дадоха по 250 000 долара, за да разглеждат с батискаф останките на "Титаник" и ги отнема́. По ирония батискафът се казва "Титан" и за тях се превърна в бастискаф. А на бас, че ще снимат филм!
В тая връзка се сетих за старата приказка "Смъртта в Самара":
Преди много, много години, един човек разхождайки се из пазара в Самарканд видял Смъртта, която го посочила с пръст. Изпаднал в ужас, изтичал при господаря си и му разказал всичко. Господарят му бил добър човек и много го уважавал, затова му дал кон, кесия с пари и казал: Бягай!
Побягнал човекът, яздил и яздил, сменял коне, хапвал и пак бягал. След няколко дни изтощен стигнал пред портите на град Самара, а там го чакала тя, Смъртта. Умихнала му се по нейния си начин и казала:
- Днес имахме среща тук, чудех се как ще успееш.
Така че тия момчета явно са имали среща с Нея при "Титаник", специален кораб направили и се гмурнали на 4 километра, за да не закъснеят. Някак по смирен ставам, не знам за вас.
Дедо обеща да направи железопътна линия през Тихия и Индийския океан, за да помага на африканците, които скоро щели да станат един милиард души. Африканците са силно притеснени, защото в момента са 1.5 милиарда.
Значи не авиолиния, не плавателен маршрут, а жепе с траверси, релси, локомотиви и железничари с фуражки. Ако се сети да ги върже на Боко с милионите километри магистрали, ще се преместя да живея там. Преди мислех да се местя във Франция, ама не знам езика и ми е далече от работата. Па и с тия екосексуали, аз какъвто съм чвор ...
Още по - притеснени бяха съпартийците му, когато завърши своя реч с думите "Бог да пази кралицата!". На погребението и́ го водиха, с новия крал го запознаха, а той не, та не! А може би в неговия свят величеството е жива, той самият е заобиколен от приятели с които непрекъснато се ръкува и стълбища не съществуват. Само не знам дали в този виртуален свят ядреният бутон не е бутонът на казанчето в кенефа и дали няма да ни пусне водата. Луд е като невестулка таа гад, дано военните му са читави, че изгинааме!
Абе луд, луд, ама като му падна на една ръка разтояние Ева Лонгория си я обара като един дърт пезевенк. На промоцията на режисьорския и́ дебют с филма „ Flamin' Hot“, по сценарий трябваше да я прегърне, а той впи потни пръстчета и взе да ги мести към бюстичката и́, та се наложи да му блокира ръката в ключ, иначе щеше да и́ запретне фистаня още там, пред публиката и жена си. Баба Джил ще го преглътне, прилича на жена научена да гълта, но го емнаха феминистките организации и тая лудория може да му създаде повече ядове от корупционния скандал с копелдището му. Май твърде зле прикривам завистта си.
Обаче като политик нема стигане! Държавният секретар ходи чак до Китай да се гъне като червей, белким ги откъсне от руснаците, но още не беше излетял наобратно и Дедо се изцепи, мани го тоя диктатор Си Дзинпин! В отговор китайската посланичка ги направи на нищо подобно и работата стана язък.
Сто и две годишна жена съди Костадинов, засегнала се на Народен съд. А можеше като в САЩ, да го съди за изнасилване. Той е роден 1979 година, ако приемем че половата му зрелост е настъпила на 15 годишна възраст, се пада през 1994 година. Жената е била на на около 73 години, точно възрастта на бабите, които тогава изнасилваха по селата, вече бяхме демократична държава и такива неща се случваха. Сега се случват по - рядко, бабите се преселиха в по - добрия свят, а на нас оставиха срама и спомените за лято, селски манджи, напукани ръце и добри, тъжни очи.
Разноските по делото се поемат от демократичните сили у нас, както се казва гаранция - Франция, Америка плаща. Горещо препоръчвам да се ускори разглеждането на делото, за да не изгубим ищцата по биологични причини, това все пак са 102 години.
Проведе се Петербургският международен икономически форум в тотална изолация на Русия, някакви си 17 000 участници от 130 страни. Отсъстваха такива индустриални гиганти, като прибалтийските държави, Лихтенщайн, Монако, Люксембург и естествено България, с което форумът напълно се обезмисли.
В този тесен кръг Путин официално обяви края на неоколониализма и може да съм наивен, но му вярвам. Като гледам реакциите на Европа и САЩ, те също му вярват. На въпрос на журналист, ще съкрати ли ядрения си арсенал, както настояват американците, Путин отговори "Хрень вам", което в груб превод е "да правите като вятъра". Сега западните експерти се чудят защо руският президент иска да дава хрян на янките.
Голяма дискусия се вдигна покрай един пилон с трикольора ни. Некакво зализано дупе в телевизора пет пъти иронично го нарече го нарече "байрак". На тоя брилянтинов патриот ще напомня откъс от една песен:
Кой уши байрака, кой му тури знака
"Смърт или свобода".
Начи, направо ми идеше да му отпорим ушите до кръста!
Защото шлякатарник, това туряне не е като онова туряне, иска се кураж и чест. Под това знаме са умирали истински мъже, други сме се клели пред него и искаме да се вее високо, както се вее гръцко в Гърция и финландско във Финландия. И не ми разправяйте, че избиваме комплекси. Любимите ви кравари издялаха цяла планина за да си увековечат президентите, от които половината са били роботърговци. И ни е важно да не забравяме кои сме.
Примерно, че когато по нашите земи е имало цивилизация и занаяти, ония са висели на опашките си от дърветата. Когато първенците ни са учили в Магнаурската школа /основана 425 година/ Оскфорд, Сорбоната и Хайделберг са били блата и пущинаци. Нашите богомили са успели да разтърсят самите основи на прехвалените им общества. Когато немският император Карл Пети е говорил на немски само с конете си, ние сме имали собствена азбука. Това го е казал един прост български печатар в очите на Гьобелс, шефа на пропагандата на Третия райх и е спечелил съдебно дело, в което сам се е защитавал. Печатарят се казвал Георги Димитров, съдили са го за подпалването на Райхстага. Същият Райхстаг, дето сега ще ни решава отношенията с Македония. Така става, като претупаш една работа.
Да помним и знаем, че въпреки изплувалата сега мръсна пяна, българите са много, много дълбоки води, в които са се давили империи. Дето се вика, когато сме населявали тия земи, лавата още не е била изстинала и възникнали нестинарските танци. И разбира се, Бог е българин!
Сега учените ни управници треперят пред една не много умна скачачка на батут, с двусмисленото име Аналена и акълът им стига само колкото иронично да наричат "Магнаурска школа" милиционерското училище в Симеоново. Госпожата наскоро ходи в Бразилия да ги съска срещу Кремъл, но президентът и външият министър на страната се напраиха че ги нема и пратиха някакъв новобранец да я заглавичква, докато и́ заредят самолета за обратния полет. На това по света му викат независимост и субектност в политиката, а у нас търсят тълковния речник да проверят значението на тия думи.
Назначиха нов главен прокурор, но принципът остава същият: за приятелите - всичко, за враговете - закон. Деберастите заплашват с развод, вероятно Христо Сопола е недоволен, че го подминаха. Тая коалиция, дето не е коалиция, се крепи на едните сополи, ако разсърдят Ристю и ги лиши от спойващия материал са чао. По - вероятно е да се лишат от новия си прокурор, медиите вече изкараха лайнометките. Но Сийчето ще ми липсва, признавам.
Един Гого, дългогодишен член на СЕМ, дето се закрива с папийонка /така се пише, проверих/ вместо с лозов лист, призова службите да влязат в медиите, иначе губим борбата с пропагандата на КГБ. Ако ти Гоше, такъв голям член, не можеш да се справиш и трябва службите да се намесват, за какъв член си ми? И какво КГБ те гони, тая кантора я затвориха 1991 година, едно тяхно момче сега седи в Кремъл. В кои телевизии, се каниш да влизаш, щото повечето са собственост на братските разузнавателни служби и ще береш ягоди. Кои точно служби зовеш, специални, данъчни, санитарни, противопожарни? Уточни, за да не стават задръствания! Иначе поздравления за твърдостта, от член на твоите години не очаквах!
Голем бой стана между некоалиционните партньори, кой да прати свой човек за еврокомисар. Урсула вика, искам жена, а тук спрягаме само мъжки имена. Па как един не се сети да се обяви за транс, ще дръпне с две обиколки пред другите! Хем заплатата е добра, хем ще може да ходи в женските тоалетни в Брюксел и да гледа еврогъзове. То за тая работа май няма нужда да се ходи в тоалетната.
Бившият премиер Петков продвъжава да се тика в политиката в комплект с баща си, даже некои хора с по - отдавнашни спомени взеха да му викат Петко Татков. На мене той ми е фаворит за еврокомисар, с един масраф ще се отърва от цялата им рода. Обаче за евроизборите няма да им гласувам, да си разчитат на ала балата.
На Буци му се размина и наглостта му прерастна в безочие. Що, вика, да давам ДНК за чужди деца, вие за вашите давате ли? Чунким ми пука за забежките и приплода му, искам да знам за кинтите, но кой, кой да ми каже, не можа и Каскета даже. Тоя па изчезна като илюзия, а какъв го вадеше! Език имам предвид, за друго немам впечатления.
На източния фронт едно контранастъпление се закучи. Западняците викат, така е, като не дадохме самолети и достатъчно оръжия навреме, сега руснаците се научиха да воюват. Сетих се как при подписването на капитулацията на Германия през 1945 година един немски генерал рекъл на маршал Жуков - трябва да признаете, че ви научихме да воювате. На което Жуков отговорил - а ние ви отучихме. На Девети май 1945 година всички немци се събудиха антифашисти и се оказа, че в СС са служили само готвачи, шофьори и музиканти.
Забравят се тия работи и се налагат опреснителни курсове, ама за годишнината от нахлуването на Хитлер в СССР зъб не обелиха. А може и да ги е страх хората, Гошо Пеперудката бди, тия плъхове ужасно обича доносите. Собствено мнение изказано с достойнство им е като пилон в задника.
Сегашната шефка на СЕМ Соня Момчилова си позволи да прояви достойнство, изядоха я на жълти барбинци, в превод от видински - като жълти мравки. Това Карбовски, това Волгин им действат като ток в таш ... майтапите. То са подписки, то са призиви и да кажеш журналисти некакви го правят - не, едни слузести грантаджии. В социалните мрежи те колят, те бесят. Добре бе, ще се върнем към циклостила и позивите. Даже нема нужда от циклостил, празни листчета ще раздавам, той народът си знае. А дали некой знае какво е циклостил? Това е примитивна печатарска машина, буквите се набират на ръка и после пак ръчно се маже един барабан с мастило и се върти. Леле, дърт съм на библия!
Сега живеем в безглутенови, безкофеинови и безполови времена, втренчени в безжични телефони. Едно време помня, телефоните бяха вързани, а хората свободни. Социалните придобивки бяха цел, а не тежест, стремежът беше личността да бъде многостранна, а не много странна.
Но както пеят едни руснаци, ушли спокойные годы застойные, настанаха динамични времена и докато се усмихнеш, се озъбваш. Нищо де, КТНК - квото, такова и нема кво. Видели сме всякакви простотии и всичко, което не ни е убило, после е съжалявало, позволявам си леко да редактирам Ницше. Важното е да запазим спокойствие и здрав разум, всичко ще бъде наред.
Вече е истинско лято, по улиците е зелено и шарено, народът тръгна по курорти. Аз оставам да бия пепеляка, но петъка ще си го отпразнувам. Така че сега по машините, а довечера по масите и наздраве!
 

Ново 20: ЕС слага ограниченията върху телевизорите, ето кои няма да може да ползвате​

Ако въпросните ограничения влязат в сила, няма да има нито един 8K телевизор, който може да се продава в ЕС​


Колкото и малко да ви влекат технологиите, най-вероятно имате поне някакви предпочитания относно телевизора. Било то големина, функции или дизайн - при подобно изобилие е просто крайно невероятно да нямате мнение по въпроса.

От друга страна е доста вероятно все още да не сте взели финалното решение в кой точно модел да инвестирате... или пък половинката ви не намира за жизненоважно да го подмените точно сега, колкото и да изпадате в монолози как скоро интерфейсът му ще остарее и няма да можете да гледате поредния епизод на House of the Dragon по оптимален начин.

Да, тази битка се води на много места, не е само при вас. Но сега можете да изтъкнете нов аргумент, защото според последна информация Европейският съюз ще наложи някои ограничения и накратко - може и да останете без нов телевизор. Но за какво всъщност става въпрос?

Както е известно, ЕС задава определени ограничения по отношения употребата на електроенергия и за най-голямо съжаление - телевизорите влизат в това число.

Но не си представяйте, че някой ще следи стриктно дали не сте задрямали пред пуснат телевизор - нищо подобно. Ако въпросните ограничения влязат в сила, няма да има нито един 8K телевизор, който може да се продава в ЕС.

Правилото ще засегне и няколко 4K OLED телевизора, 65-инчови QD-OLED телевизори и поне един високопроизводителен 4K QLED телевизор.

Това ще се отнася за всички държави - членки на Европейския съюз, към датата 01.03.2023 година.

Основният виновник е Индексът на енергийна ефективност (EEI) - той е разработен от специална комисия към ЕС и до този момент телевизионната индустрия като цяло смяташе, че числата, определени от комисията, са стабилни и справедливи и че отговарят в действителност на стандартите за ефективност.

Както обаче можете да се досетите, с тях не може да се измери абсолютно всичко и докато те са се доказали за HD и 4K телевизорите, никой нищо не споменава за всички останали технологии.

За съжаление на всички е добре известно, че 8K телевизорите, поради естеството на функционирането на LCD панелите, консумират значително повече енергия от 4K телевизорите.

Още по-голямо объркване настана преди няколко месеца, когато от ЕС решиха да актуализират тези стандарти, при което не само изискването за ефективност се увеличи - което означава, че HD и 4K телевизорите ще трябва да консумират по-малко енергия, отколкото сега, - но и също беше решено стандартът за енергийна ефективност за 4K телевизори да се прилага както за 8K, така и за micro-LED телевизори.

Според подробен доклад на FlatpanelsHD изглежда, че нито един 8K, тъй като в момента се произвежда, няма достатъчно нисък EEI, за да премине предлагания в момента стандарт.

Някои 65-инчови 8K телевизори са малко над границата, докато други ще трябва едва ли не да намалят EEI наполовина, за да преминат. Това означава, че някои от водещите модели няма да могат да се предлагат на територията на ЕС, пише hicomm.bg.

И не става въпрос за някакви "леки недоразумения“ - всъщност повечето 8K телевизори на пазара превишават границата с около 300%.

Крис Чинък, който оглавява 8K асоциацията, изяснява ситуацията доста разбираемо: 8K телевизионен панел има четири пъти повече пиксели от 4K телевизионен панел.

Поради начина, по който работят LCD панелите, е значително по-трудно да премине светлина през малкия отвор на тези малки пиксели, което означава увеличаване на яркостта на системата за подсветка на телевизора.

Крис Чинък, който оглавява 8K асоциацията, изяснява ситуацията доста разбираемо: 8K телевизионен панел има четири пъти повече пиксели от 4K телевизионен панел.

И поради начина, по който работят LCD панелите, е значително по-трудно да премине светлина през малкия отвор на тези малки пиксели. Сметката може да я направи всеки - 8K телевизорите се нуждаят от много повече мощност.

Но в същото време не можем да си представим, че просто има начин да орежем тази мощност и всичко да е наред, нали така?

Едно от потенциалните решения е производителите на телевизори да въведат нещо като "режим на картина в ЕС“ - колкото и смешно да звучи това.

Това е един вид различно тълкуване на разпоредбата на ЕС, понеже тя гласи, че телевизорът трябва да премине само стандарта за ефективност в своя режим на картина по подразбиране, предварително зададен за SDR сигнал (т.е. зададеният фабрично такъв).

Това обаче предполага, че потребителите ще могат да превключат към "жадния за енергия“ режим по свое усмотрение. А и ако не сте се зачели в анализи и настройки - може първоначално да изпитате дълбоко разочарование от придобивката си.

Всъщност каквито и предложения да бъдат направени, те винаги ще намират основания да бъдат заобикаляни, което означава, че всъщност се връщаме отново в началото и проблемът си остава липсата на гъвкавост при EEI.

А това може да повлияе върху целия световен пазар.

1687554168234.png
 

Ново 20: ЕС слага ограниченията върху телевизорите, ето кои няма да може да ползвате​

Ако въпросните ограничения влязат в сила, няма да има нито един 8K телевизор, който може да се продава в ЕС​


Колкото и малко да ви влекат технологиите, най-вероятно имате поне някакви предпочитания относно телевизора. Било то големина, функции или дизайн - при подобно изобилие е просто крайно невероятно да нямате мнение по въпроса.

От друга страна е доста вероятно все още да не сте взели финалното решение в кой точно модел да инвестирате... или пък половинката ви не намира за жизненоважно да го подмените точно сега, колкото и да изпадате в монолози как скоро интерфейсът му ще остарее и няма да можете да гледате поредния епизод на House of the Dragon по оптимален начин.

Да, тази битка се води на много места, не е само при вас. Но сега можете да изтъкнете нов аргумент, защото според последна информация Европейският съюз ще наложи някои ограничения и накратко - може и да останете без нов телевизор. Но за какво всъщност става въпрос?

Както е известно, ЕС задава определени ограничения по отношения употребата на електроенергия и за най-голямо съжаление - телевизорите влизат в това число.

Но не си представяйте, че някой ще следи стриктно дали не сте задрямали пред пуснат телевизор - нищо подобно. Ако въпросните ограничения влязат в сила, няма да има нито един 8K телевизор, който може да се продава в ЕС.

Правилото ще засегне и няколко 4K OLED телевизора, 65-инчови QD-OLED телевизори и поне един високопроизводителен 4K QLED телевизор.

Това ще се отнася за всички държави - членки на Европейския съюз, към датата 01.03.2023 година.

Основният виновник е Индексът на енергийна ефективност (EEI) - той е разработен от специална комисия към ЕС и до този момент телевизионната индустрия като цяло смяташе, че числата, определени от комисията, са стабилни и справедливи и че отговарят в действителност на стандартите за ефективност.

Както обаче можете да се досетите, с тях не може да се измери абсолютно всичко и докато те са се доказали за HD и 4K телевизорите, никой нищо не споменава за всички останали технологии.

За съжаление на всички е добре известно, че 8K телевизорите, поради естеството на функционирането на LCD панелите, консумират значително повече енергия от 4K телевизорите.

Още по-голямо объркване настана преди няколко месеца, когато от ЕС решиха да актуализират тези стандарти, при което не само изискването за ефективност се увеличи - което означава, че HD и 4K телевизорите ще трябва да консумират по-малко енергия, отколкото сега, - но и също беше решено стандартът за енергийна ефективност за 4K телевизори да се прилага както за 8K, така и за micro-LED телевизори.

Според подробен доклад на FlatpanelsHD изглежда, че нито един 8K, тъй като в момента се произвежда, няма достатъчно нисък EEI, за да премине предлагания в момента стандарт.

Някои 65-инчови 8K телевизори са малко над границата, докато други ще трябва едва ли не да намалят EEI наполовина, за да преминат. Това означава, че някои от водещите модели няма да могат да се предлагат на територията на ЕС, пише hicomm.bg.

И не става въпрос за някакви "леки недоразумения“ - всъщност повечето 8K телевизори на пазара превишават границата с около 300%.

Крис Чинък, който оглавява 8K асоциацията, изяснява ситуацията доста разбираемо: 8K телевизионен панел има четири пъти повече пиксели от 4K телевизионен панел.

Поради начина, по който работят LCD панелите, е значително по-трудно да премине светлина през малкия отвор на тези малки пиксели, което означава увеличаване на яркостта на системата за подсветка на телевизора.

Крис Чинък, който оглавява 8K асоциацията, изяснява ситуацията доста разбираемо: 8K телевизионен панел има четири пъти повече пиксели от 4K телевизионен панел.

И поради начина, по който работят LCD панелите, е значително по-трудно да премине светлина през малкия отвор на тези малки пиксели. Сметката може да я направи всеки - 8K телевизорите се нуждаят от много повече мощност.

Но в същото време не можем да си представим, че просто има начин да орежем тази мощност и всичко да е наред, нали така?

Едно от потенциалните решения е производителите на телевизори да въведат нещо като "режим на картина в ЕС“ - колкото и смешно да звучи това.

Това е един вид различно тълкуване на разпоредбата на ЕС, понеже тя гласи, че телевизорът трябва да премине само стандарта за ефективност в своя режим на картина по подразбиране, предварително зададен за SDR сигнал (т.е. зададеният фабрично такъв).

Това обаче предполага, че потребителите ще могат да превключат към "жадния за енергия“ режим по свое усмотрение. А и ако не сте се зачели в анализи и настройки - може първоначално да изпитате дълбоко разочарование от придобивката си.

Всъщност каквито и предложения да бъдат направени, те винаги ще намират основания да бъдат заобикаляни, което означава, че всъщност се връщаме отново в началото и проблемът си остава липсата на гъвкавост при EEI.

А това може да повлияе върху целия световен пазар.

Виж файлът 29450
Да разбирам, че най-добре да не си купуваме нови телевизори :)
Току що собствениците на Зора, Технополис, Техномаркет, Техномикс и т.н. търсят вратички в закона за да могат да си продават стоката :)
 
Европейският съюз (ЕС) е готов да одобри нов закон, който ще позволи на правителствата да шпионират журналисти в името на националната сигурност.

Законодателството ще разшири правните „вратички“, които позволяват на правителствата да инсталират шпионски софтуер на телефоните и компютрите на журналисти, включително репортери, работещи в ЕС, предупредиха активисти за свободата на словото, цитирам Дейли мейл!

Май си вървим към комунизъм в чист вид :mad:
Скоро Русия, Китай, Арабските страни и ЕС ще са еднакво свободни:eek:
Е да ще има една разлика, в ЕС забраните, подслушванията, пропагандата и прочие ще са политкоректно-евроатлантически!
 
Европейският съюз (ЕС) е готов да одобри нов закон, който ще позволи на правителствата да шпионират журналисти в името на националната сигурност.

Законодателството ще разшири правните „вратички“, които позволяват на правителствата да инсталират шпионски софтуер на телефоните и компютрите на журналисти, включително репортери, работещи в ЕС, предупредиха активисти за свободата на словото, цитирам Дейли мейл!

Май си вървим към комунизъм в чист вид :mad:
Скоро Русия, Китай, Арабските страни и ЕС ще са еднакво свободни:eek:
Е да ще има една разлика, в ЕС забраните, подслушванията, пропагандата и прочие ще са политкоректно-евроатлантически!
Всичко е точно! Нали не си журналист 😁
 
Европейският съюз (ЕС) е готов да одобри нов закон, който ще позволи на правителствата да шпионират журналисти в името на националната сигурност.

Законодателството ще разшири правните „вратички“, които позволяват на правителствата да инсталират шпионски софтуер на телефоните и компютрите на журналисти, включително репортери, работещи в ЕС, предупредиха активисти за свободата на словото, цитирам Дейли мейл!

Май си вървим към комунизъм в чист вид :mad:
Скоро Русия, Китай, Арабските страни и ЕС ще са еднакво свободни:eek:
Е да ще има една разлика, в ЕС забраните, подслушванията, пропагандата и прочие ще са политкоректно-евроатлантически!
Глупендери, разбира се, че следят. Същото е навсякъде. И сега просто им казват, че ще е легално, от много време има "наблюдателни" техники. Кви сте смехурковци само. Нищо, логни се във Фейса, качи си храната от Халкидики, и после се успокоявай, че си инкoгнито. :D
 
Всичко е точно! Нали не си журналист 😁
Не точно, но все пак не го намирам за редно. Журналистите са тези хора, от които очакваме да ни показват мърсотиите на политици и олигарси! Нали?
 
Глупендери, разбира се, че следят. Същото е навсякъде. И сега просто им казват, че ще е легално, от много време има "наблюдателни" техники. Кви сте смехурковци само. Нищо, логни се във Фейса, качи си храната от Халкидики, и после се успокоявай, че си инкoгнито. :D
Ами не ходя на Халкидики, и не се поствам във общи клюкарници! Не намирам темата за смешна, защото докато си се смеем тук утре може да затворят форума защото сме обсъждали такива неща!
 
Не точно, но все пак не го намирам за редно. Журналистите са тези хора, от които очакваме да ни показват мърсотиите на политици и олигарси! Нали?
Спокойно, при нас нещата се случват с 10-20 г. закъснение 😊
 
Спокойно, при нас нещата се случват с 10-20 г. закъснение 😊
Абе с ваксините не беше точно така!
 
Глупендери, разбира се, че следят. Същото е навсякъде. И сега просто им казват, че ще е легално, от много време има "наблюдателни" техники. Кви сте смехурковци само. Нищо, логни се във Фейса, качи си храната от Халкидики, и после се успокоявай, че си инкoгнито. :D
Чакай, нали уж в светлата демокрация беше свобода и всеки си прави каквото иска?
 
Чакай, нали уж в светлата демокрация беше свобода и всеки си прави каквото иска?
Да, много правилно си го разбрал. Лошото е, че покрай това "всеки си прави каквото иска", някои прекрачват границата и влизат в едни други свободии, граничещи с престъпления. Виж от толкова демокрация колко терористични акта има последните години в ЕС, например. Превантивната защита я има не само в демократични режим. Може да си сигурен, че с другите режими дори при някой лайк на видео оронващ авторитета на великия диктатор вече си в затвора. Ако това искаш, заповядай, знаеш къде е терминал 2. Не мисли, че на другите места е по-различно, просто тук са длъжни да ти го кажат, защото имаш уж някакви права. В другите държави ще ти го кажат вече след като те тикнат в килията. ;)
 
Да, много правилно си го разбрал. Лошото е, че покрай това "всеки си прави каквото иска", някои прекрачват границата и влизат в едни други свободии, граничещи с престъпления. Виж от толкова демокрация колко терористични акта има последните години в ЕС, например. Превантивната защита я има не само в демократични режим. Може да си сигурен, че с другите режими дори при някой лайк на видео оронващ авторитета на великия диктатор вече си в затвора. Ако това искаш, заповядай, знаеш къде е терминал 2. Не мисли, че на другите места е по-различно, просто тук са длъжни да ти го кажат, защото имаш уж някакви права. В другите държави ще ти го кажат вече след като те тикнат в килията. ;)
Тоест когато е информирана тирания е ОК, когато е неогласена не е .... Благодаря за просветлението. Направо съм изпълнен с благодат и щастие, че живея в тези информирани времена. Вие сте истински будители на новото време. Продължавайте да разпръсквате светлината на демокрацията в защита на покварените от източния мрак....

вече разбрах и колко е икономист
"Доброто" за така нареченият бизнес в България не означава добро за държавата или хората.
 
Тоест когато е информирана тирания е ОК, когато е неогласена не е .... Благодаря за просветлението. Направо съм изпълнен с благодат и щастие, че живея в тези информирани времена. Вие сте истински будители на новото време. Продължавайте да разпръсквате светлината на демокрацията в защита на покварените от източния мрак....
Както искаш го разбирай. Контрол имаш навсякъде, ако искаш го вярвай, 5 пари не давам. Да, живееш в среда, в който можеш да изразиш мнение, както и го правиш тук. Не е нужно да си дърт пръдльо със стари разбирания. Както ти казах, има подходящи режими за теб - хващаш и тръгваш. Не си задържан на сила, нещо което пак ти дава демокрацията. Само едно ще ти призная, демокрацията, в която е света е извратена и не е точно това, което трябва да бъде, но той кой пък режим е. ;) Никой не ти говори за никакъв изток тук, не се комплексирай толкова бързо. ;)
 
Както искаш го разбирай. Контрол имаш навсякъде, ако искаш го вярвай, 5 пари не давам. Да, живееш в среда, в който можеш да изразиш мнение, както и го правиш тук. Не е нужно да си дърт пръдльо със стари разбирания. Както ти казах, има подходящи режими за теб - хващаш и тръгваш. Никой не ти говори за никакъв изток тук, не се комплексирай толкова бързо. ;)
Аз никога не съм твърдял, че няма контрол. Даже съм поддръжник на тоталния контрол какъвто е в Англия. С режимите съм ок каквитои да са. Спко планувал съм някой ден да ида в Русия. Идеята ми е обаче да си живея в Българив само дето няма да сотане България заради ЕС това е което ме дразни и не знайно защо не го виждате...
 

Горе