Помните ли славните времена на scrapebox от ~2011?

ReminD

Well-Known Member
Преди малко случайно попаднах в една моя тема от 2011 година http://www.imtalk.org/f22/1902-cheap-verified-scrapebox-service-nuke-your-competition.html и се сетих какви времена бяха и как се правеха линкове с разни програми, че и добри пари се вадиха ако можеше да ползваш програмите.

Като си спомня, келеш на 20 години, един ред не можех да напиша на какъвто и да е било език, а тая програмка ми правеше на ден около 50-60$, и то с един сайт за реклама и поръчки и 5-6 теми като тая отгоре. Даже гледам и безплатно съм ги зарибявал
Сега май тея неща ги няма вече, тоест да не знаеш много много и да си правиш добри пари с нещо подобно, гугъл ако не се лъжа към 2013 почнаха с ъбдейтите и лека полека въпросните програми отпаднаха.
Хвана ме носталгията :D
 
Последно редактирано:
Е то едно време качили интернет пространството си беше по-голямо... сега опира само до фейса и чичо гугъл.Малко от форумите оцеляха и колкото портали замряха...
 
ПОмня... малко ли пари вадих и аз от Scrapebox-a..

направо не смогвах да правя blast.. голяма оферта беше .edu линкове.. на ден по 50 поръчки
 
Последно редактирано:
Тези спамерски услуги със ScrapeBox и XRumer и сега са вървежни. Сума ти индийци с това си вадят хляба по black hat форумите и Fiverr. Въпроса е имат ли някакъв SEO ефект? Някой пробвал ли е скоро дали такива линкове помагат да се качи рейтинга на сайта или да донесе трафик?
 

Горе