Помогнете да спрем една измама на Creadrene Xtreme

dudura

New Member
Измамта е следната този пич http://dragofitness.net/?p=1 се опитва да продаде Креатин (Creadrene Xtreme)на троина цена с нереални и времени ефекти върху мускулите и трайни увреждания на бъбреците. Доста хора са ужилени повечето от който невини деца на по 15г. Не четете коментарите в сайта му манипулирани са сам се убидех при опит да пусна. Може да прочетете в форома на http://www.bb-team.org/forums/viewthread/54338 . Предлагайте как да го спрем тоя измамник. То ясно че държавата не работи поне ние да не спим. Моето предложение е да правим поръчки да ги потварждавате и като ви доиде куриера да ги вращате. Това е труден но сигурен начин другият е да правите нереални поръчки така ще си играе да върти телефони което пак не е малко.
 
От: Помогнете да спрем една измама на Creadrene Xtreme

Съпортвам афтора на въпросния блог - открил е начин за редуциране броя на олигофрените в държавата.
Аз ако съм, ше объркам чист шекер с нишесте и ше пиша че е изкуствен подсладител.
 
От: Помогнете да спрем една измама на Creadrene Xtreme

Noke Хaxa това е добро. За това не бях се сетил. Само да не стана още по големи олигофрени.
 
От: Помогнете да спрем една измама на Creadrene Xtreme

И как да вярваме на теб, че тоя продукт не е качествен ?
 
От: Помогнете да спрем една измама на Creadrene Xtreme

Какво има да ми вярваш ако си сляп и неможе да пуснеш who.is и да пробваш да пуснеш мнени в сайта му и след това да влезес с прокси и да си го потърсиш.
 
От: Помогнете да спрем една измама на Creadrene Xtreme

Заради ей такива прости галоши ще реват по телевизията,че измамите в интернет се увеличили, хранителните добавки били опасни за здравето и т.н.
Иначе добра надценка е сложил - продава монохидрат най-вероятно купен на едро от някой съмнителен китайски склад за 5-10 лв килото на 70 лв. Като купувате нещо четете винаги преди това изключително внимателно за да избегнете такова брутално прекарване...
 
От: Помогнете да спрем една измама на Creadrene Xtreme

Преди като тренирах и аз съм употребявал креатин ама не съм си го купувам на кило в обикновени пакети.Има си начин на употреба, както и наложени фирми на пазара за добавки.Да не би да искате да ми кажете, че българските Nutrim и там квито бях измислените опаковки продаващи се по нашите аптеки са по - добри от това, което предлага тоя ? Само, че това което го предлагат по аптеките няма кой да го спре от продажба...
 
От: Помогнете да спрем една измама на Creadrene Xtreme

Да не се окаже накрая, че dudura е в същия бизнес и иска да навреди на конкуренцията :)
 
От: Помогнете да спрем една измама на Creadrene Xtreme

Освен цената каква е разликата дали "невинните деца" ще си купят хранителните добавки от аптеката или от онзи сайт? Нали се сещате, че във всяка голяма аптека продават освен лекарства и всякакви хранителни добавки. Освен това има много по-опасни неща, които "невинните 15 годишни деца" употребяват - цигари, алкохол... (да не продължавам списъка, че родителите които четат това може да се стресират).

Това с "манипулирането" на коментарите е обичайна практика. Сайтовете изглеждат доста професионално направени. Ето така се прави онлайн маркетинг.

След кратко проучване установих, че тази хранителна добавка съдържа:

Състав на 3 таблетки:
Креатин Монохидрат 4800 мг
Креатин Фосфат 190 мг
Креатин Пируват 10 мг

И няма сериозни странични ефекти.

Не съм компетентен да давам здравни съвети, обаче е логично да се предположи, че 15-годишните "невинни деца" трябва да приемат по-малка доза от посочената, защото теглото им е по-малко от това на възрастен човек. Може и затова да са били бъбречните проблеми, за които се спомена по-горе. Но е възможно и причините за бъбречните проблеми при "невинните 15 годишни деца" да се дължат на съвсем други неща, които децата са приемали тайно без да кажат на родителите си.

В днешно време децата са много глупави (доказателство: пият алкохол, пушат цигари, други наркотици, ядат всякакви боклуци (които са видели по телевизора), приемат съмнителни хранителни добавки и лекарства без да се консултират с лекар и т.н.). Нормално е да имат бъбречни проблеми при този начин на живот. Трябва да си много тъп за да гълташ и да си инжектираш разни неща без предварително да направиш проучване. Не е кой знае колко сложно да напишеш в Google името на веществото, което смяташ да приемаш, да прочетеш и да помислиш...

Тук има критики относно тези сайтове
Тук е същия продукт на по-изгодна цена, тук също (34.50 лв.).


vitafocus.net каза:
Доза за дневен прием: Да не се надвишава препоръчваната дневна доза.Бременни или кърмещи ,както и деца под 18год. трябва да се консултират с лекар преди да приемат продукта.

Да не се превишава препоръчаната доза за дневен прием.
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.
Да се съхранява на недостъпно за деца място.

Това е официалния сайт на производителя.

newton-everett.com каза:
Take 3 or more tablets one hour before training with Grape Juice or other beverage with a high carbohydrate content.

Keep Out Of Reach Of Children.

Do Not Use If Outer Seal Is Broken Or Damaged.

Който не е разбрал ще повторя на български:
Да се държи на недостъпно за деца място!

Ако все още има някой недоразбрал: 15 годишните деца не би трябвало да приемат тази хранителна добавка (могат да я приемат само ако лекар разреши и определи доза). Трябва да се чете листовката преди употреба (а най-добре още преди да се купи) и да се мисли!
 
Последно редактирано:
От: Помогнете да спрем една измама на Creadrene Xtreme

Имаше по едно време и други подобни блогове, сещам се за един в който въпросния продавач се казваше "Емилия" продаваше се някаква измислена добавка за отслабване, като има кой да пазарува ще върви и бизнеса в US такива сайтове с лопатата да ги риниш.
 
От: Помогнете да спрем една измама на Creadrene Xtreme

Това е класика в онлайн маркетинга. Ето например този сайт - пак същата имитация на позитивни коментари от реални хора. Като щракнеш на рекламата те праща на сайт, където горе в дясно има формуляр, където трябва да си напишеш името, пощата, адрес и т.н. за да си купиш продукта.

Присъствието на логото на известни телевизии и новинарски сайтове увеличава вероятността клиентът да клъвне и да си купи продукта. Снимките на щастливи хора, доволни от продукта също вършат работа.

Друг пример за подобен сайт - този са го направили за няколко продукта.
 
Последно редактирано:
От: Помогнете да спрем една измама на Creadrene Xtreme

Все пак на сайта, където се продава продукта има предупреждение:

5. Съществуват ли стрaнични ефекти?
Не. За разлика от другите продукти на пазара Creadrene Xtreme няма странични ефекти. Да не се надвишава препоръчваната дневна доза.Бременни или кърмещи ,както и деца под 18год. трябва да се консултират с лекар преди да приемат продукта.

Обаче в блога, където се рекламира сайта има заблуждаващи текстове (обърнете внимание: в коментарите!) - читателят остава с впечатление, че продуктът е подходящ за 15 годишни деца.
 
От: Помогнете да спрем една измама на Creadrene Xtreme

Закона не предвижда ли някакви санкции в случай на такова целенасочено подвеждане на клиента ? Има достатъчно големи и коректни търговци на хранителни добавки в българското пространстово, където се предлагат качествени стоки - такива тарикати като тоя само ловят балъците.
 
От: Помогнете да спрем една измама на Creadrene Xtreme

Формално погледнато почти няма подвеждане. Никъде не пише, че 15 годишните деца могат да ползват тази хранителна добавка без да се консултират с лекар. Даже има предупреждение на сайта, където този продукт се продава:

Да не се надвишава препоръчваната дневна доза.Бременни или кърмещи ,както и деца под 18год. трябва да се консултират с лекар преди да приемат продукта.

А това, че е висока цената не е нарушение на закона. Нали трябва да си избият труда за хубавия сайт.

Само това е малко спорно:

За разлика от другите продукти на пазара Creadrene Xtreme няма странични ефекти.

По-правилно би било да се напише, че няма съществени странични ефекти или не е доказано със сигурност, че има странични ефекти (така както е написано се разбира, че няма изобщо никакви странични ефекти).

Краткотрайната употреба на креатин при напълно здрав човек се счита за сравнителнно безопасна. Изследванията досега не са успели да установят със сигурност краткотрайни или дълготрайните ефекти на нарушено здраве вследствие на използването на креатин като хранителна добавка.[2] Правилната дозировка и цикличност на креатиновите добавки не са били свързани със застрашаващи здравето ефекти с изключение на случайна дехидратация, причинена от повишената нужна от вода на мускулите в сравнение с останалата част от тялото.[3] Всъщност, увеличената маса на тялото поради по-голямата хидратация на мускулите широко се приема като страничен ефект от приемането на креатин като хранителна добавка[4][5].

Според изявлението на Европейския орган за безопасност на храните (EFSA), публикувано през 2004 година, е заключено: „Безопасността и разпространяването на креатин и креатин-монохидрат в хранителни добавки не е повод за загриженост, ако се спазват мерки за безопасен контрол по отношение на чистотата на продукта (минимум 99,95%)“. EFSA подкрепя мнението на научния институт по храните (SCF), че предозиране с креатин (20 g/ден) трябва да бъде избягвано. Те считат, че дози от 3 g/ден не се считат за опасни.[6]

Това мнение се базира на факта, че креатинът е естествен компонент на майчиното мляко и той е нужен за развитието на мозъка на ембриона и на бебетата, както и за оптималната физиологична функция на тялото на възрастния човек, особено на мозъка, нервната система, мускулите и органи и клетки с висока енергийна нужда.

Странични ефекти, свързани с болки в долната част на краката, могат да бъдат свързани с употребата на креатинови добавки. Креатинът може да бъде причината за повишено външно налягане в долната част на краката. Това обикновено се случва вследствие употреба на креатин, когато човек почива или след тренировка. При хора, употребявали креатин повече от 35 дни, се наблюдава повишено нормално налягане в сравнение с хора, които не употребяват креатин. Това може да причини много силни болки в долната част на краката. Ако това състояние продължи, се консултирайте с лекар и го уведомете за консумацията на креатин, въпреки че това състояние може и обикновено отшумява, ако не бъде лекувано, то може да причини сериозни увреждания, налагащи спешна медицинска намеса.[7]

Други възможни (недоказани) странични реакции включват: диария, мускулни крампи, понижен обем на кръвта и нарушен баланс на електролитите в тялото ни. Спрете да приемате креатин и се консултирайте с лекар, ако забележите: алергича реакция (трудно дишане, сухота в гърлото, сухота на езика и устните), симптоми на бъбречни проблеми, като намалено количество урина.
 
От: Помогнете да спрем една измама на Creadrene Xtreme

То е ясно, че всичко е лъжа и измама, ама има и хора които се връзват. Да оставим това, че продава обикновен креатин с 500% надценка. Принципно, доколкото съм чел, креатина е добавка която се използва за покачване на мускулна маса, а в сайта въпросния Драго я е представил хем за отслабване и релеф, хем и за качване на килограми и релеф, което е напълно невъзможно.
 
От: Помогнете да спрем една измама на Creadrene Xtreme

CREADRENE may dramatically increase total bodyweight

Latest research also shows that supplementation with creatine may increase your resting metabolic rate (RMR). This means you may burn fat faster than normal...even when resting.

Пишат, че увеличава теглото на тялото (защото увеличава мускулната маса) и увеличава метаболизма.

До момента не виждам доказателства за някаква измама. По-скоро реването за това колко лош е някакъв сайт е измама.

Да се твърди, че вещество, което се среща в млякото и се синтезира от човешкото тяло е вредно е несериозно (разбира се има значение дозата - например пиенето на твърде много вода води до смърт).

И цената не е с много голяма надценка. Препоръчителната цена на дребно е $34.95 (според сайта на производителя) и като сложиш мито, ДДС, труда по борба с митниците, транспорт (включен в цената) и разходите за създаване и поддръжка на сайтовете, реклама и т.н. не се получават някакви големи печалби.

Silabg.com го продават за 34.50 лв - т.е. завишаването на цената реално е само два пъти.
 
Последно редактирано:
От: Помогнете да спрем една измама на Creadrene Xtreme

Ко ви става бе? Тука не бяхме ли от страната на продаващите... Човека според мен си е свършил перфектно работата, за което го поздравявам! И аз преди година продадох вордпрес с една статия и безплатен темплейт за 1000 лв. Това прави ли ме измамник? Ми не! Земете пораснете вече и спрете да летите в облаците....
 
От: Помогнете да спрем една измама на Creadrene Xtreme

Никакви фалшиви поръчки няма да пускам и ли да му преча на човека.Нито мами нито нищо като гледам това е някакъв афилейт продукт пича си е направил блог и коментари и тестимониали нищо нередно перфектна интернет маркетинг схема.
Този метод си е класика както казаха по нагоре.
Виждал съм му доста пъти рекламите по вбокса което ще рече че си вкарва и пари за тая работа.
И аз го адмирирам! А автора на темата си е някакъв хейтър.
 
От: Помогнете да спрем една измама на Creadrene Xtreme

Шибаните закони в нашата държава (и не само нашата) благоприятстват измамниците, които правят фалшиви поръчки и "приятелска измама" (friendly fraud - май няма такъв термин на български език). Могат да мамят (като отказват поръчки) колкото си искат напълно законно (а "приятелската измама" не е законна, но на практика е трудно измамникът да бъде наказан). После ревем, че било скъпо. Как няма да е скъпо - нали ние плащаме за измамите (в крайна сметка търговецът трябва да печели, а за да е на печалба трябва да компенсира измамите с по-висока цена, която ще се плаща от коректните клиенти). Обаче като сме овце - ще ни доят и стрижат.
 

Горе