Помощ! Не знам какво да правя.

От: Помощ! Не знам какво да правя.

harkon, ти си някакъв енергиен вампир с което вредиш само на себе си .
Написах го за тези които не знаят, а не щото някой е твърдял обратното ..
 
Re: От: Re: Помощ! Не знам какво да правя.

Българите, по принцип, са недоволно и мърморещо племе. Ето защо предпочитам да съдя от собствения си опит. Помогнаха ми в две лечебни заведения. Пак се наложи да платя определени суми, но бяха символични спрямо здравните услуги, които получих. Разбира се, че ще бъда доволен. Дори направих подаръци на двама доктори.

Дай боже всекиму. Дано да помогнат и на сестрата на колегата.
 
От: Помощ! Не знам какво да правя.

И аз мразя неграмотни лекари...жалко,че истински доктори живеят в София и Плевен.
 
От: Помощ! Не знам какво да правя.

Дори и това да е вярно, го предпочитам, пред отегчителното малоумие, с което ме заливаш. Освен това, ако вредя само на себе си, не виждам къде е проблема.

Сигурна съм, че като не сега един ден ще го видиш къде е проблема .
Препоръката ми е да броиш до три преди да почнеш да обиждаш пак.
 
Последно редактирано:
От: Помощ! Не знам какво да правя.

Възможно ли е ако отиде на лечение в чужбина, този шанс да се увеличи? Ако нямате средства аз и много други хора във форума ще се опитаме да ви помогнем финансово.

Не губи надежда
 
От: Помощ! Не знам какво да правя.

Много лоша работа причинена от лекарско безхаберие и некадърност! :( Дано този път да сте попаднали на правилните лекари и всичко да мине добре. Стискаме палци!

Иначе кадърните лекари са или на частно или извън България. По някакви новини гледах, че поради ниското заплащане и мизерните условия всеки ден по 1-2 лекари напуска България. Скоро няма да има никакви май.
 
От: Помощ! Не знам какво да правя.

Успешен изход брато, с теб и сестра ти съм.

Аз също имам сестра 2 години по-голяма от мен и колкото и да се караме не знам как бих реагирал в твоя случай спрямо "лекарите" в Благоевград.

Що се отнася до докторите и болниците - рибата се вмирисва от към главата.

Вижте статута на "Болниците" в нашата "държава"

Болницата в този Кенеф наречен държава е ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО, респективно лекарите са ТЪРГОВЦИ и за тях най-важното е парата и печалбата.

Аз на Български лекар (търговец) вяра нямам, защото моето здраве не се измерва с пари, не е стока и не е предмет на търговски и пазарни отношения.

Плащам си сам здравните вноски от 3 години преди това докато учех ми ги плащаше държавата, но от 10 години аз на лекар не съм ходил(изключвам зъболекар) и нямам никакво намерение доброволно да отида, само при крайна необходимост-катастрофа, някакъв друг инцидент или спешна операция но задължително след консултация с на-малко 4-5 доказани ЛЕКАРИ.

На моите родители които все още се държат съм им казал аз на прегледи и изследвания мога да ви заведа но в болница НИКОГА няма да ви оставя защото ще ви уморят за отрицателно време, ако ще умирате умирайте у нас за де не се налага да лежа в затвора заради някоя бедна и бездарна сестра или лекар.

Лежал съм в болница за операция от херния прди около 15 години така че говоря от лични наблюдения, като се закрепите малко бягайте веднага от болницата ако искате да живеете и да си останете пълноцени хора.

И моят дядо беше в болница и на последното свиждане докторите казали на майка ми че е много добре и ще го изписват, след два дена тя си дойде от работа разплакана и каза че дядо е умрял, добре че бях малък 4-5 клас защото ако това сега стане с някой от моите роднини не знам какво ще направя, но най малкото ще преустановя плащането на здравни вноски независимо от последствията които ще претърпя.

В Библията е казано:

ДА ИЗГОНИМ ТЪРГОВЦИТЕ ОТ ХРАМА
 
От: Помощ! Не знам какво да правя.

До harkon, братле пожелавам ти да си жив и здрав и никога да не изпадаш в моята ситуация, за да ти се налага да си промениш сегашното мнение.
До всички други благодаря ви за подкрепата.

Днес какво ли не ми минава през главата, но засега се поуспокоих и ми изплува следното в главата.
Тъй като при същите тези уроди ще отидат още хиляди хора, най-добре е да знаят какво ги чака.
Смятам през уикенда да спретна едно блогче, за черен списък на бг лекари и всеки да може да добавя своята история. Но недай си боже да се случи още нещо със сестра ми, собствено ръчно ще ги застрелям, слагам си важето и викайте бтв-то да гледа сеира.До гуша ми дойде.
Happy end в шибаната българия никога няма, особено по болниците.
 
От: Помощ! Не знам какво да правя.

Наистина много съжалявам за случката със сестра ти, но е доста странно, че са ти отказали направление за София, по простата причина, че такова понятие като „направление за София” няма! Нека да обясня, пациент с издадено направление за хоспитализация може да бъде приет във всяка една болница в България! Разбирам, че в случая става дума за превеждане на пациента от една болница в друга. Правилно сте направили, че сте превели момичето в София, защото там определено базата и специалистите са на по-високо ниво! Искрено пожелавам на сестра ти да се стабилизира, разбирам, че е млад човек и вярвам, че ще се справи!

А сега бих искала да насоча внимание към всички останали коментари, които видях в темата! Просто хората не разбират, че има норми в медицината, които са утвърдени от държавата и са пълни абсурди, а после все лекарите са виновни! Нека да обясня, всички смятат, че си плащат осигуровките, но всъщност не е така. Малко са хората, които боледуват и са в активна възраст, но са много циганите, които не работят и много боледуват, с цел да получат някой друг телк и да си имат доход за годината (например една циганка с две боледуващи деца, които тя е успяла да уреди да минат ТЕЛК, освен добавки, майчинство и социални помощи, взима още близо 700 лв. за тези "болни" деца ). Тези пари са от нашият джоб! Освен това трябва да разберете, че касата дава предварително списък с болести, които не подлежат на заплащане от пациента (всичко, което не е включено в списъка се заплаща)! Освен това всяка клинична пътека включва алгоритъм от отклонения, които трябва на лице, за да се смята за изпълнена! Например, пак по нареждане на касата (искам да обясня за случая с инсулта на Kirev) по всяка една пътека, един пациент може да лежи в рамките на един месец еднократно! Освен това, няма понятие като приет с един, а изписан с четири инсулта! Това е нещо подобно на „имам две ръце, но ми счупиха четири”? Другото, което е предполагам, че след като дядо ти е бил приет в НО, а след това е преместен в реанимация (най-вероятно след направен ЯМР), смятам, че става дума за хеморагичен инсулт (кръвоизлив в част от мозъка), а ако има пробив във вентрикулите (което смятам, че искаш да кажеш с понятието четири инсулта) положението е неспасяемо! За бога мислете реално понякога хора, не искам да кажа, че лекарите в БГ са кадърни, но и не може да слагате всички под ножа, всеки иска да е добре здравословно, а за тоалетна хартия е склонен да даде повече от колкото за качествен преглед! И преди всичко почвайте с обвинения отправени към здравната каса, а после намесвайте лекарите! Здравната каса е определила кой болести се лекуват и кой не, както и какво означава спешност и какво не! Относно хигиената в болницата, пациентите сами си го правят, в моето отделение санитарите мият на всеки половин час поради голяма текучество на хора, но 5 минути след като са умили, няма и след! Имахме пациент, които беше адекватен и реши да си свърши „голямата работа” пред вратата на амбулаторията, просто защото тоалетната била заключена! Е кажете, не си ли го правят сами хората!
 
От: Помощ! Не знам какво да правя.

Наистина много съжалявам за случката със сестра ти, но е доста странно, че са ти отказали направление за София, по простата причина, че такова понятие като „направление за София” няма! Нека да обясня, пациент с издадено направление за хоспитализация може да бъде приет във всяка една болница в България! Разбирам, че в случая става дума за превеждане на пациента от една болница в друга. Правилно сте направили, че сте превели момичето в София, защото там определено базата и специалистите са на по-високо ниво! Искрено пожелавам на сестра ти да се стабилизира, разбирам, че е млад човек и вярвам, че ще се справи!

А сега бих искала да насоча внимание към всички останали коментари, които видях в темата! Просто хората не разбират, че има норми в медицината, които са утвърдени от държавата и са пълни абсурди, а после все лекарите са виновни! Нека да обясня, всички смятат, че си плащат осигуровките, но всъщност не е така. Малко са хората, които боледуват и са в активна възраст, но са много циганите, които не работят и много боледуват, с цел да получат някой друг телк и да си имат доход за годината (например една циганка с две боледуващи деца, които тя е успяла да уреди да минат ТЕЛК, освен добавки, майчинство и социални помощи, взима още близо 700 лв. за тези "болни" деца ). Тези пари са от нашият джоб! Освен това трябва да разберете, че касата дава предварително списък с болести, които не подлежат на заплащане от пациента (всичко, което не е включено в списъка се заплаща)! Освен това всяка клинична пътека включва алгоритъм от отклонения, които трябва на лице, за да се смята за изпълнена! Например, пак по нареждане на касата (искам да обясня за случая с инсулта на Kirev) по всяка една пътека, един пациент може да лежи в рамките на един месец еднократно! Освен това, няма понятие като приет с един, а изписан с четири инсулта! Това е нещо подобно на „имам две ръце, но ми счупиха четири”? Другото, което е предполагам, че след като дядо ти е бил приет в НО, а след това е преместен в реанимация (най-вероятно след направен ЯМР), смятам, че става дума за хеморагичен инсулт (кръвоизлив в част от мозъка), а ако има пробив във вентрикулите (което смятам, че искаш да кажеш с понятието четири инсулта) положението е неспасяемо! За бога мислете реално понякога хора, не искам да кажа, че лекарите в БГ са кадърни, но и не може да слагате всички под ножа, всеки иска да е добре здравословно, а за тоалетна хартия е склонен да даде повече от колкото за качествен преглед! И преди всичко почвайте с обвинения отправени към здравната каса, а после намесвайте лекарите! Здравната каса е определила кой болести се лекуват и кой не, както и какво означава спешност и какво не! Относно хигиената в болницата, пациентите сами си го правят, в моето отделение санитарите мият на всеки половин час поради голяма текучество на хора, но 5 минути след като са умили, няма и след! Имахме пациент, които беше адекватен и реши да си свърши „голямата работа” пред вратата на амбулаторията, просто защото тоалетната била заключена! Е кажете, не си ли го правят сами хората!
Дори и всичко, което написа ти, не може да ме убеди, че тези лекари са некадърници.Те не могат(или не искат) да открият болест, която се лекува за 1 ден, а сега в крайния стадий ние ще си блъскаме главата и ще се молим на Бог за помощ.Къде сбърках аз? Кой измамих? Кой убих? Тези които го правят си карат bmw-тата.Нас кучета ни яли.
 
От: Помощ! Не знам какво да правя.

Няма, какво друго да ти кажа, освен моли се на този, който ни е създал всички и той ще й помогне.
 
От: Помощ! Не знам какво да правя.

Няма, какво друго да ти кажа, освен моли се на този, който ни е създал всички и той ще й помогне.
Само това остана..
 
vikiana, това са смешни оправдания. Естествено, че вината не е само в лекарите. Няма никакъв спор. Но повечето лекари са си отрепки и в това няма никакъв спор също. Те са просто едни долни търгаши, ако нямат бизнес интерес нищо не ги интересува. Да, здравната каса не финансира, държавата е скапана. И те какво правят по въпроса? Нищо. Аз ако имам проблем с работодателя си отивам при него и го разрешавам. А те правят друго - трайкат си и спират да си вършат работата. Ето в кокретния случай - най-вероятно са били наясно, че няма да се справят, обаче вместо да кажат на родителите "така и така, дайте да я местим в София", те са мълчали. За да не изпуснат жълтите стотинки, които ще им плати касата.

А я ми кажи здравна каса ли е причината в поликлиниките кабинетите да се отварят задължително с половин час закъснение? Затварянето на кабинета без обяснения през работно време (за кафе) и то ли е заради здравна каса? А защо като поискаш някаква информация от лекар (например "извинете каква е тази система, която ще ми слагате") в най-добрия случай получаваш отговор "какво да ти обяснявам, като няма да разбереш". След като е законно право на всеки да знае какви процедури му се извършват. Здравната каса ли е причината пияни лекари да убиват деца? А каква е причината масово да се искат подкупи от пациентите, вместо да ходите да си искате парите от където трябва?
 
От: Помощ! Не знам какво да правя.

Евала vaskoa

А аз да повторя:

В тази "държава" няма болници а ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА

В тази "държава" няма лекари а ТЪРГОВЦИ, които отдавна са пристъпили хипократовата клетва и за тях най-важното са парите и печалбата.

Здравето не е стока и то не се търгува следователно:

ДА ИЗГОНИМ ТЪРГОВЦИТЕ ОТ ХРАМА
 
От: Помощ! Не знам какво да правя.

Vikiana даде единственото компетентно мнение тук. Жалко, че няма кой да слуша.
Най е лесно да се плюе, а в това отношение niks е цар.
 
Е как да няма, ти слушаш. И тя сама се слуша. И останалата част от лекарското съсловие / хора с близки лекари.
 
От: Помощ! Не знам какво да правя.

Най е лесно да се плюе, а в това отношение niks е цар.

Nics говори ИСТИНАТА както винаги го е правил досега.

Но истината боли, знам го от личен опит.

Но това не е болка за умиране а за преглъщане, само разумните хора знаят как да се справят с тази болка наречена ИСТИНА
 
От: Помощ! Не знам какво да правя.

Nics говори ИСТИНАТА както винаги го е правил досега.

Но истината боли, знам го от личен опит.

Но това не е болка за умиране а за преглъщане, само разумните хора знаят как да се справят с тази болка наречена ИСТИНА

Прекалено си краен, за да е истина това, което твърдиш. Истината е някъде по средата - между мненията на доволните и недоволните.
 
От: Помощ! Не знам какво да правя.

Прекалено си краен, за да е истина това, което твърдиш. Истината е някъде по средата - между мненията на доволните и недоволните.

Истината няма среда, както няма начало и край, истината е една и неделима.

Мен не ме интересуват нито недоволните, нито доволните мен ме интересува истината и фактите

Това за което ти говориш е комунистическия чифутски метод на Полуистината.

Казваш 90% лъжи и 10% истина и лъжите минават за чиста монета, така е писана и "Българската" история и култура през последните 132 години - на Руска пишеща машина от Руските окупатори и техните "историци" .

Но това е тема на друг разговор и друго място, нека бъдем съпричастни с проблема на twis7 и не флудим повече със странични неща
 
От: Помощ! Не знам какво да правя.

Ужас, незнам какво да ти кажа... Тука лекарите живеят в адска мизерия и те самите са освирепели вече и е страшно ако трябва да разчиташ на такива. Ама само няма да губите вяра.
Баща ми, като бях малък, имаше тумор и му даваха още няколко години най-много. По някаква магия се оправи и чак след време ми каза какво е било и че като разбрал, че друго не му остава, започнал всеки ден да си повтаря как нищо му няма и ще се оправи. И като ходил на поредната операция лекарите останали в шок, че тумора бил изчезнал, а такова нещо било почти невъзможно да се случи. Така че няма да губите вяра, щото прави чудеса.
Стискаме палци да се оправи!
 

Горе