Помощ при избора на Wi-Fi IP камера

Със сигурност ще ти свърши работа. Единствено не скролирах нагоре за да видя колко мегапиксела са ти камерите, но предполагам преди да го купиш си прочел, че този NVR поддържа резолюция на запис до 2 MPx (1080p) и визуализация: до 4x720p/2x1080p камери.

Конкретно на въпроса ти. Да ще можеш да настроиш и да гледаш камерите и без HDD. Единствено няма да имаш записи :)
Вързах го и без хард наистина, тия дни ще си поръчам един WD пърпъл. Едната камера смени някакси вътрешното си IP и ми отне известно време да разбера как точно да я синхронизирам на Live чрез настолния софт, мобилния софт и приложението, както и навън /публично/ - създаде конфликт и т.н., но общо взето софтуера е интуитивен и лесно се работи с него. По-скоро е въпрос на правилна настройка на рутера. Двете вървят всъщност ръка за ръка, ако мога така да се изразя.

Най-хубавото в случая е, че се оттървах от настолното тежко приложение и чрез браузъра достъпва абсолютно същото, но със синхронизирани камери накуп. Така свалих натоварването на процесора си и мога да свърша паралелно и нещо друго. Натоварих да гледам на ТВ с hd качество, приложение чрез телефон и браузър - добре се държи, но пак вероятно е въпрос на настройка пък на всяка камера по отделно - задал съм им оптималното решение за битрейт спрямо резолюция чрез проби. Това за две безжични камери в отделни помещения, наблюдавани от трето и чрез отдалечен достъп си е добро постижение - знания, които всички вие включили се в темата ми дадохте, за което отново ви благодаря :)

Темата е отключена и за всички нови потребители, както и ще я повдигам при проявени проблеми оттук нататък...
 
От Коледа насам събра записите за 2 месеца на 1 ТБ диск, но като се има предвид, че съм ги настроил само в определени часове за две камери на 1080p. Съвсем спокойно може за нон стоп да се поберат за 1 месец на толкова, или поне едната със сигурност. Остават още даже 20-тина ГБ. Интересно ми е какво ще се случи след това, дали ще изтрие всичко наведнъж и ще започне отново автоматично, или ще изтрива поетапно най-старите и презаписва върху тях, за да не се губи по-скорошния запис. Но както и да е, темата я отварям заради друго...

Мисля да си купя още една камерка и въпреки че ми се иска отново да е Hikvision, защото ме кефят как работят, вече имам два wifi модела и ми се ще още един, но да е различен - да си имам различни модели, събирам си ги като картинки турбо и не искам да има повтарящи се. В същото време пък не си струва само заради кефа да давам все по 100+ долара за камерка, та въпроса ми е:

С настоящия NVR има ли други евтини модели, които мога да свържа, за да се настроят за запис по желание - конкретни, или да гледам само да пише IP Camera, Onvif, CCTV и тия три неща да значат, че бих могъл да ги добавя в настоящия DS-7401N-SN, за който донякъде съжалявам, че реших да взема този по-евтин вариант, защото за 3 и 4 камери ще намали резолюцията на 720p, толкова може животинката. Или пък да потърся какви други модели могат да се добавят в андроид приложението им и така да си направя извода към какво да се насоча.

Помежду другото има ли някой смарт видео знънец? Някой ти натиска звънеца, а ти си морето и му викаш по телефона - остави пакета на земята и се отдалечи бавно. Даже по-скоро може и такова нещо да си взема, само че някой любопитен мангал, дете или възрастен ще реши да го счупи или открадне и айде 200 кинта назад. Трябва да си мисля после как да не ми откраднат звънеца :D
 
Този модел гледал ли си го?
Да, гледах го, и точно такова нещо ми трябва да поддържа всичките тия протоколи
TCP/IP , UDP , RTP , RTSP , RTCP , HTTP , DNS , DDNS , DHCP , FTP , NTP , PPPOE , SMTP , UPNP, ONVIF

Гледам пак от една седмица и не мога да си харесам. Този примерно ми изглежда много дървен, не искам да има антенка, която да стърчи, но въпреки всички ще се съглася и на такава в крайна сметка, но..
- Ъгълът на виждане е много малък и иска задължително стабилно закрепване, а аз гледам да са лесно преносими и поставими с опция за стабилно закрепване евентуално. За жилище и стая трябва да е 95+ градуса, ако не мърда задължително, 105-125 е добър вариант.
- Освен да е 1080p, в случая е само 15 fps, а такова според мен трябва да е поне 25, в по-добрия случай 30. Желая да има опция и 720p, а не по-малко да е следващото поред, въпреки да се води sun-stream. Ползвам само Main stream и търся да има двата най-полупярни HD формата едновременно. Все пак искам да си ги гледам чрез NVR и hdmi кабела на full screen на ТV-то.

Колебая се между едни PTZ евтинки камерки да си ги връткам и са точно Baby модели, просто не съм сигурен до колко са съвместими с NVR-а, а също така с 1 Mpx ми се струват доста фалшименто, де да знам. То си е някакъв стандарт явно, но ако ще взимам такава, трябва да може задължилно да има има добър нощен режим, функция за аларма чрез емейл и ftp. Картите памети за запис се убедих, че са простотия..
Пак отива работата към 50-60 долара, и направо съм в дилема голяма отново, и така периодично :D
 
Моля те, не си купувай "едни PTZ евтинки камерки". :) По голям боклук от тези не съм виждал... Мота ми се една такава в сервиза. Клиента я донесе за настройка, супер доволен, че я е купил на супер тънка цена, и като му я пуснахме и му прилоша. И направо ни я остави в сервиза. Просто си е кофти камера с кофти матрица с малка резолюция.
На 99% съм убеден, че и NVR-а няма да я види (разпознае).
 
Моля те, не си купувай "едни PTZ евтинки камерки". :) По голям боклук от тези не съм виждал... Мота ми се една такава в сервиза. Клиента я донесе за настройка, супер доволен, че я е купил на супер тънка цена, и като му я пуснахме и му прилоша. И направо ни я остави в сервиза. Просто си е кофти камера с кофти матрица с малка резолюция.
На 99% съм убеден, че и NVR-а няма да я види (разпознае).

Поръчах преди два дни моделът Vstarcam C7825WIP (не виждам разлика с модела VStarcam C7835WIP), защото ми се видя добро като характеристики, а и няма смисъл да взимам няколко Mpx камери, за да ги ползвам на 720p. Още не са я пратили и имат още ден и половина да го направят. Така че все още има шанс да я сменя с друга. Пък и чета от купилите, че качеството го бива, само звука не ставал, но то и сега на Hikvision-a ми не ми харесва, още повече като тръгна да говоря нещо двупосочно - избръмчи нещо едвам разбираемо и това е. Направо се чудя тия видео звънци как ще работят гладко по интернет, ако ползвам мобилния. Май трябва да го видя на живо това нещо, преди да хвърля пари за такава гъзарийка.

Поръчах си и един евтин wifi repater за всеки случай с lan и wlan порт, wps, wds и firewall функция, само без vpn. Не знам защо не можах да намеря такова нещо да ги има всичките едновременно, но както и да е. Това го пратиха вече и пътува, а го заявих снощи.

Според мен NVR-а ще приеме тоя PTZ шит, ако наистина си поддържа Onvif протокола коректно:
wi1xqr.jpg


От два три дни хардът показва, че няма грам място, а записва и все още пази всички записи или поне проверих първите от началото на годината насам и последните няколко, т.е. съмнява ме да почне да търка от средата и записва върху тях. Странна работа или го изцежда до дупка...

330z3bs.jpg
 
Последно редактирано:
Да повдигна малко темата, а и да споделя опит... :)

NVR-a след месец запис на "тайно" за мен място, започна да си трие най-старите записи, паралелно със създаването на нови, което бе логично и се зарадвах на този момент.

Wi-Fi Repeater-a с функции на рутер и пр., създава връзка на 100-тина метра извън дома, подходяща за мобилен трафик, но дори и връзката с него, въпреки по-силна от настоящия рутер, изглежда в пъти по-слаба. Ясно ми е, че няма как тя да бъде по-силна, но поне да му мяза. Общо взето създава свързаност с ниско качество на пренос на данни. Но и цената си му е ниска, въпреки че желаех да поддържа качествено поне домашните безжични мрежи на ниво, но уви..

Последната засега камерка на vstarcam поддържа определено много добро качество без опции на промяна за 720 Mpx, осакатена версия на администриране, качествено PTZ контролиране и връзка към HikVision NVR чрез Onvif протокола. Записва по зададени параметри коректно и общо взето съм доволен, но марката си е марка. Както казах осакатения модел откъм администриране не може да се настрои да създаде непрекъсваема среда откъм трафик, а зависи много от предложената му свързаност, която поради макар кратката отдалеченост на Repeater-a, не може да се разчита на гладко и непрекъснато онлайн видео. При wifi запис явно се правят някакви упражнения, които способстват затова, но чрез секундно прескачане на видеото. С карта памет може би няма да е така. Още един минус ще прибавя - уведомленията при засичане на движение към емейл и мобилно приложения са само с настоящ час и дата без моментна снимка, а с препоръка да се пусне моментно видео, след което вече може да се прави реален скрийншон, видео, p2p аудио и т.н. Това в момент, когато нямате интернет свързаност би ви казало само - бяхте посетени от недробожелатели еди кога си, но няма да разполагате с тяхно селфи.

Та 3:4 планът е завършен. За да ми е кеф изцяло, се чудя четвъртото правоъгълниче от NVR с какво да го запълня :)
Засега имам два варианта - video door bell и външна ptz камера. Обмислям, ако не е един от тях, еветуално да е скрита wifi камера в крушка, детектор за движение с камера или нещо нестандартно.

Поръчах си между другото една WiFi крушка за 20 долара с 16 млн цвята, консумация 9 вата и 10 хил часа живот с марката Mi за телефона ми Xiaomi. Осветеността (600 лумели) няма да е кой знае какво, но като за нощна смарт лампа ще си я бива, надявам се. Гледах, гледах устройства като BroodLink и др, може би ще ги тествам по-нататък. За какво иде реч: Намирате се на работа на 2 км от дома и решавате да събудите жената. Отваряте едно приложение, кликате на бутона On на лампата и тя святка в избран от вас цвят. След некратко време жената ви звъни гръмогласно по телефона и вие разбирате, че по-добре да не се прибирате :D
 
Здравейте отново,

Повдигам темата, защото се нуждая от помощ за настройката на VStarcam D38 IR Control IP Camera към Hikvision NVR-а ми. Нищо по-различно не е другата Vstarcam освен IR дистанционното управление на уреди, което е яко. Ползвам 2 камери на Hikvision и 2 на Vstarcam, но втората от втория модел не иска да се върже или е въпрос на някоя много малка настройка откъм порт за RTSP и Trigger port на рутера. Пробвах всякакви варианти, но не се получава. Дава ми втората Vstarcam като offline. Четох доста чужди форуми преди да питам тук...
33cx5ko.jpg

Дава ми веднъж грешката Offline(Parameter error.), когато използвам стандартния й протокол 10554, и втори път Offline(IP camera exception), когато си създам Custom protocol и си го кръщавам D38 примерно. Използвах и алтернативен RTSP протокол като 8554 за проба, пробвах различни варианти из Trigger портовете на рутера, но те са по-скоро за HTTP връзката. Четох някъде, че може и да е до DDNS настройки, но аз лично ползвам на реалното си IP - NО-IP сървис-а, а тук в админ опциите на камерата няма този, а други опции. Не съм ги пробвал, защото според мен са за външен достъп от конкретен домейн, а целта е да свържа камерата към вътрешно динамично IP, на което съм запазил определен номер и порт, така както за всички мои устройства, за да няма конфликт по DHCP. В Clients List съществуват и двете устройства, едното от което не осъществява връзка онлайн връзка с NVR-a.

Най-вероятно все още създава някакъв конфликт, но не знам по кое точно - по използване на един и същ Managment port ли, RTSP порт ли, друго ли.. 3 дни се мъча и рестартирам и камерата и NVR-a да експериментирам. Няма да спра, разбира се, докато не се получи. Веднъж се появи и в UPnP настройките и порт 81, явно като съм свързал камерата по LAN, пробвах и с него разни варианти. Рутера ми обаче ограничава до 16 варианта за добавяне на външни портове, а имам доста необходими, затова ограничавам опитите до 2 едновременни. Това обаче не е целта.

Да припомня, търся конкретен лек бърз вариант за настройка на 2 (два) броя еднакъв Vstarcam (т.е. 2 други модела IP камери с еднакви настройки) към 4-канален Hikvision NVR, които ползват едните (оригиналните) един и същ managment port 8003, а другите 2 стандартния за тях Onvif протокол порт 10080. Някъде нещо не се връзва и изпускам момента.. Резолюцията я изключваме като вариант - синхронизирал съм ги с възможността на записващото устройство.

Само да вметна, че с приложението им Eye4 няма никакъв проблем, каквото и да променя, то си показва камерата онлайн и си я гледам и използвам по предназначение. Целта ми е да виждам и записвам 4-екранен дисплей с видео потоци и да изпозлвам пълния капацитет на устройството за запис.

П.П. Вариант с манипулация на софтуера не е удачна, защото е временна - след ъпдейт няма да работи. Все пак търся прост вариант за използване на широко разпространия Onvif protocol.
 
Последно редактирано:
Оказа се, че точно този модел не поддържал Onvif протокола, след кореспонденция с официалния им съпорт. След кореспонденцията ми по-рано с онлайн магазинът, от който я взех, както и официалният им магазин само ме посъветваха с Reset на настройките и никакъв друг отговор, да потърся все по-официален технически съпорт. Използвали са маркетинг трик, за да продават добавяйки Onvif към заглавието или описанието си. Получих само едно Sorry насреща и евентуално, че ще премахнат тази думичка, но още не са го направили. Това, че не поддържа Onvif, означава ли че наистина не поддържа? Според мен, ако я руутна и бих я манипулирал, защото има в настройките й адрес на rtsp поток, който няма да е там просто ей така.
 

Горе