Порно и секс линкове за SEO?

Здравейте, наскоро с мой колега в SEO сферата имахме дискусия относно линковете от порно сайтове и секс шопове. Да, като цяло уж се водят вредни линкове, не се предпочитат и т.н., но тези доводи вече ги знаем. Нека да погледнем и от другата страна на монетата:

Да кажем, че имаме голям магазин, в който продаваме рокли, обувки и еротични дрехи, като халати, прашки и рокли. Ако искаме да засилим доста еротичните артикули, то добра идея ли е да се линкваме от порно сайтове и сайтове за секс играчки? А ако ползваме актьорите като инфлуенсъри?

Плюсовете, които аз виждам са:
- релевантност - о да, какво по-релевантно и стойностно от това еротичното облекло, което продаваш, да се разпространява еротичните сайтове;
- обикновено тези сайтове имат доста добър ограничен и директен трафик;
- обикновено имат страхотни беклинк профили.

Минусите са ясни в общи линии, често хората правят negative SEO по този начин, което от друга страна може да избие по много различни начини. Гледал съм case studies, според които ако пре**еш един домейн или страница/пост, това може да се отрази позитивно на друг конкурент. Особено ако има подобен контент, който да се класира на мястото на наспамения. Често казано съм объркан.

Ами ако използваме актьорите за инфлуенсъри на US пазара?
Ами ако някой сайт със изразено сексуална теамтика иска линк от нас?

Очаквам вашите мнения, разсъждения, а защо не и опит.

Поздрави!
 
Аз бих се включил по следния начин. Ако линваш от порно сайт сайт за услуги за професионално чистене (не, че пак не може да свържеш - порно и чистене след него), мисля че ще създаде проблеми за сайта. Говорим за две различни нищи, без почти никаква релевантност, която цели едно - линкване, по доста не натурален начин. Но ако говорим за секс магазин, взимаш линк от порно сайт, това не би било нещо странно. По принцип порно сайтовете не се ползват с голямо доверие, не се толерират добре, особено от Google, но едно може да им се признае, че държат - трафик и популярност. Това е моето мнение по въпроса, но ако ще взимаш линк (секс шоп от порно сайт или обратното), по-скоро трябва да се мисли за видима реклама, която да цели хем линк билдинг, хем трафик.

В пъти по-добре е да се ползват инфлуенсъри и звезди в сферата, но това идва скъпо. Повечето го правя. Доста секс мазила, играчки, и други аксесоари се подкрепят от много порно актьори. Като например Evan Stone, има шоу с Кети Морган, в което от време на време включват някой друг бранд като реклама. А Ron Jeremy беше лице на едни хербал хапчета за уголемяване на мъжкото достойнство. Дори Джеси Джеймс имаше собствено еротично шоу по МТВ, дали няма да е добра реклама.

И така нататък. :)
 

Горе