Портал или блог ?

BRAIN_PAIN

Well-Known Member
Та момчета мисля да си пускам някакво подобие на блог или по точно личен портал, обаче като гледам блог софтовете много бедно ми се вижда. Друго си е да пуснеш голям портал, където и новините ще бъдат добре подредени и статиите ти също и форум ще имаш и много други други екстри и най-вече смятам, че порталите изглеждат по добре от блоговете. Та според вас кое е по-добре :)
 
Аз мисля че ако използваш или още по-добре си създадеш своя собствена добре аранжирана тема, хората могат да имат усещането че са в голям портал, а всъщност да го задвиваш с Wordpress.

Дай малко повече информация, за какво става въпрос, информацията често ли ще се обновява, обемна ли е? Но все пак си мисля че ще бъде по-удобно и гъвкаво с двигател от Wordpress. (Не издавай ако ти е конфеденциална ;) )
 
Ами ще подържа два езика, което включва и съдържание на два езика, което си е доста работа :roll: Ще има галерия със разни снимки, статии, новини от света и у нас, може би видео съдържание, но него ще го вкарвам от youtube или някой друг подобен сайт, може би форумче, макар, че някои функции на форума взаимно се изключват с някои функции на портала :? Но общо взето съм се спрял на Е107 портал, най-вече заради функционалност и заради мултиезичната му подръжка :wink:
 
И за Wordpress има добавка за мултиезични публикации, но от изброеното определено ти трябва някаква система за контрол на съдържанието. е107 е удобна, но аз бих се спрял на Joomla, защото ми се струва по-гъвкава от е107. Само че нямам представа за мултиезичност в Joomla.
 
Аз съм пробвал доста от по известните портал системи, лошото е, че джумлата наистина е много функционална и гъвкава, обаче в админ панела ми е пълна мъгла, в смисъл такъв, че има хиляди работи и за да намеря едно просто нещо трябва да мина през хиляди менюта да не говорим за инсталирането на плъгини и такива :roll:
 
Ето какво създадох за два дена :) Но има още неща за доизглаждане преди да го пусна официално. И домейн съм поръчал:) Но вижте и си кажете мнението :)

http://brainsportal.host-bg.info
 
BRAIN_PAIN каза:
Ето какво създадох за два дена :) Но има още неща за доизглаждане преди да го пусна официално. И домейн съм поръчал:) Но вижте и си кажете мнението :)

http://brainsportal.host-bg.info

Като начало да ти пожелая успех! Това е най-важното :)

В момента ти разглеждам полу-реализираната идея, и като гледам си свършил доста работа, само че наистина ли предгалаш това, което се търси и колко ще бъде печелившо немога да преценя.
 
Мерси :) Когато го дозавърша и вкарам някоя друга статия пак ще пиша :)
 
Хвърлете едно око на http://brainsportal.host-bg.info и кажете как е :) Има малко проблем с нанасянето на статиите, защото някои от тях съм ги писал на word и като ги копирам и шрифтовете не съвпадат, но по нататък ще го оправя това :)
Погледнете обаче и английската версия горе в дясно се сменя езика не съм добавил повечето новини от английската в българската и тя за сега е по-бедна, но ще ги преведа в близките дни :)
 
приятно сайтче като пооравиш стаиите и му направиш сео и захапеш трафик ще изкарва някави парички но най-добре го напраи да е в определена ниша така таргетирането ще е по лесно
 
Ами аз мисля да пиша за каквото ми дойде идея в момента, да не се стремя към определена ниша :) Това ми е трудно :) Ще бъде по-разнообразно какво да направим :) Мерси за съветите 8)
 
Направих много промени пробвах различни неща дори бях паркирал домейна, но не останах доволен :) И отново реших да го направя нещо този домейн, та пуснах си нов блог на нов глас :lol: Ако някой го види нека си каже мнението :) Линка е третия в подписа ми :) Също искам да попитам някой дали знае как може да си вкарам RSS в подписа на форума ;)
 
Да видях какво имаш в предвид :shock: Как да го оправя :cry: Оправих го дължеше се на вкаран клип от ю туб :?
 
Ами плъгина няма опция да ги променям :) Впрочем ще едитна файловете на плъгина :)
 

Горе