Поръчка от Amazon.com - как пристига

От: Поръчка от Amazon.com - как пристига

Пишеш „вложих“. По-скоро си „изхарчил“ - ако тези джаджи не ти носят доход.

Не ги разбирам хората, които купуват часовници - за какво ви е часовник, като имате телефон (който е джобен компютър, една от функциите на който е да показва часа - даже може да ви го казва „на глас“)?

Занимавам се професионално с фото и видео заснемане, така че по-скоро е вложих и вече избих даже десетки пъти :)
 
От: Поръчка от Amazon.com - как пристига

Лошото е също, че чакането е еднакво.

Не е.

Скъпа поръчка от:
– AMZN UK: 15-ти някъде април беше купена, 28-ми доставена, дойде на 29-ти. Нещо такова;
– AMZN COM (US): 19-20 някъде април купена, СЪЩАТА стока като горната 1:1 изцяло, 24-25 доставена. В цената се включваше и shipping, и VАT, и мито, и трите начислени накрая при checkout-а в AMZN US, директно платено. Дойде тук, куриера ми каза да се ходи до митницата за EORI thing, казах му номера по тел., на следващия ден те сами са ходили и разблокирали, и сигурно прибрали комисион от AMZN COM (логично, нали цената се включваше И това, явно), не знам как са го получили, нито съм се интересува как става, след като не е моя работа, и ми дадоха пратката. Кеф. След дни дойде тази от UK, пак чрез същата куриерска фирма.

Принципно знаех за mail forwarding фирмичоците от BG с адреси в UK, ама реших да не се занимавам. Лятото вече ги ползвах И за UK, И за DE, доволен съм. Идват 4-5 ДНИ по-рано (обикновено 14-15 ДНИ, ако директно сам), което е добре, и още по-добре с тая нищожни цени за килограмите (от които реално печелят, както и от разликите в курсовете на GBP, както и собствените превози/организацията).
 
От: Поръчка от Amazon.com - как пристига

Днес пристигна часовникът ми, не мина митница. Доставката беше от USA с DHL и БГ пощи.
 
От: Поръчка от Amazon.com - как пристига

Каква беше сумата?
 
Здравейте! Аз също изобщо не съм наясно с поръчките от amazon us/uk. Харесах си нещо за около 30$ в американския. Предполагам няма вероятност да спрат пратката на митницата,но ако стане и аз нямам възможност да отида,какво правим? Като цяло изобщо не съм компетентен какво да правя и никъде не откривам смислена помощ,благодаря за отделеното време! ;)
 

Горе