Посещенията от Гугъл паднаха на половина

От: Посещенията от Гугъл паднаха на половина

И един въпрос за изходна опция на проблема в случай, че нещата не се възстановят от самосебе се.
Възможно ли е да си прехвърля съдържанието на нов домейн без да отнеса шамар за duplicate content, като естествено преди това затрия стария сайт?
Или е по-добре след като го изтрия да изчакам Google да индексира липсата и тогава да кача съдържанието на новия домейн. Дали Google няма някакъв вечен кеш, заради който цялата идея то отиде в канала?
 
вчера в дигитал поинт един пич се оплака от същото изчезнал от първа позиция нмалого в първите 20 странци след 2 седмици се върнал... и най смисленият отговор които му дадоха че вероятно гугъл прави тестов или има денс.... къде се намираш сега като позиция? Чакаш и си работиш по сайта ще видим ко ще стане
 
Re: От: Посещенията от Гугъл паднаха на половина

И един въпрос за изходна опция на проблема в случай, че нещата не се възстановят от самосебе се.
Възможно ли е да си прехвърля съдържанието на нов домейн без да отнеса шамар за duplicate content, като естествено преди това затрия стария сайт?
Или е по-добре след като го изтрия да изчакам google да индексира липсата и тогава да кача съдържанието на новия домейн. Дали google няма някакъв вечен кеш, заради който цялата идея то отиде в канала?


редирект 301 на старият към новия ако нямаш хтаксес мета редирект или маха контента оставяш линк към новиятсайт (по добре първите два варианта)
 
От: Посещенията от Гугъл паднаха на половина

След като направиш 301 редиректа или пренасочване с МЕТА
наблюдавай кога стария сайт започва да изчезва от резултатите със site:starsait.com

след това може за всеки случай да попадеш и допълнителна заявка за деиндексиране през Уебмастърс тоолс-а да знаеш че всичко вече е изчистено.
 
Има ме си доста подробна статият по двете теми важна тема в инструрментите :)

Смяна на домейн Redirect 301


пп Бих препоръчал всички които е са ги разглеждали всичките да ги разгледат може да изкочи нещо ценно за тях :)
 
От: От: Посещенията от Гугъл паднаха на половина

Изглежда доста страшно като се случи с около 10 сайта наведнъж.
Някой има ли обяснение или подобен опит?

При мен се случи преди два месеца с три домейна едновременно, още чакам да се върнат позициите. Проблемът при мен най-вероятно е дупликейт, но не с външни сайтове а помежду си, затова оттогава се опитвам да ги направя колкото се може "по-различни".
Не знам дали и при теб не е този проблемът, забелязваш ли някакво пеналти, да не излизаш на позиция преди 30,40? Провери думи за които преди си се ранквал в топ 10 и виж сега къде си, и има ли тенденция. Най-доброто за момента е да изчакаш 2-3 седмици, ако тогава не се върнат позициите пиши тук и ще има какво да ти предложим. Но не прибързвай засега :wink:
 
От: Посещенията от Гугъл паднаха на половина

Нямам дупликейт контент.
Но забелязох един сайт който ми беше откраднал 1 от статиите дословно. Не съм проверявал за другите статии. Ползвах copyscape com, но ми позволява само 5 опита на месец безплатно. Знаете ли подобна неограничена програма (сайт). А и предполагам, че наказанието би било за втория (който е копирал от мен), а не за мен. Между другото им се обадих и реагираха бързо - вече я няма на сайта им. Извинения нямаше.

Ако "пеналтис" означава изместването ми за ключови думи и фрази от челни позиции (първа страница при търсене) на позиции след 40-50, то да значи имам щото точно това се наблюдава.
Ще изчакам 2 седмици, 2 дена и 2 часа пък ще му мислим после. Дотогава ще връщам хартия на вторични да си плащам нета.
 
докато чакаш прави още сайтове на други хостинги .... и добавяи линкове към настоящи сайт наприемр от блог коментс където дават без нофолоу линк без да спамиш....

може да не е пеналти а просто денс

ако се съмняваш за пеналти за нещо нередно (аз например така понастъфих "леко" един сайт и маи го отнесох) като го олекотих се върне за около два месеца а освен това има една теория пеналти на блог се чисти със смяна на темпелита (да има различна струкура от досегашнитя ти блог... незнам дали е от сео митовете...
 
От: Посещенията от Гугъл паднаха на половина

Ето и добрата новина от мен: Посещенията се възвръщат. Е не чак колкото преди, но да се надявам, че скоро ще ги минем.
 

Горе