(Почти) "анонимни" домейни, купени с (почти анонимни) електронни пари

happyslacker

New Member
Няма да обяснявам какво е предимството да си купиш домейна не с кредитна карта, а с електронни пари, при получаването на които доставчикът на услугата няма да знае самоличността на клиента си.

Около 100 резултата от Google
Повече резултати от Google
Повече резултати от Yahoo

Повечето от изброените доставчици на домейни препродават услугите на Directi (resellerclub.com). Политиката на Directi е да не се свързва с клиентите на препродавача* и да не изисква от тях "верификация по телефона", "сканирани документи" и други подобни неудобни неща (изключение: само ако има оплакване за фалшиви данни във whois Directi може да поиска данни и да блокира домейна, ако не получи такива, но това се случва само за домейни, при които не може да се ползва whois privacy - например .us). Фирмата е регистрирана в Индия. Препродавачите на услугите имат фирми в много държави - вкл. и "офшорни" зони, от където е изключително трудно да се изиска информация за клиентите на дадена фирма (не издават личните данни на клиентите си на всеки както прави GoDaddy).

Разбира се можете да станете препродавач и да препродавате домейните на себе си (без да казвате на кого точно препродавате домейните), обаче това си има някои недостатъци (особено ако ви гони параноята твърде много).

Ползването на електронни пари има и недостатъци - трябва да си намерите надежден "exchanger" и да си платите съответната комисионна.

* Препродавач е българската дума за "реселър" (reseller).
 
Последно редактирано:
От: (Почти) "анонимни" домейни, купени с (почти анонимни) електронни пари

Много хубава тема happyslacker, репутация от мен

Едно допълнение: ако станете риселър цените са малко по-прилични от средните, на които можете да си купите домейнчето от татенцето например и не се плаща допълнително за прайвиси протект

Параноята не е излишна никога. Някъде из форумите видях едно много точна мъдрост от близкото минало "това, че не ви гони параноята не значи, че не ви следим"
 
От: (Почти) "анонимни" домейни, купени с (почти анонимни) електронни пари

Ето още няколко решения:
internet.bs - Бахамите, безплатно whois privacy
yohost.org - Не искат никакви данни за whois
erdomain.com - Приемат плащане с eCoin.cc
seashoredomains.com - Белиз
directnic.com - Кайманите
katzglobal.com - пишат техни данни във whois (имат адреси в Сингапур и САЩ)
 
Последно редактирано:
Риселър клуб искат документи, когато си направиш акаунта - при първото плащане в повечето случаи. Сканирана лична карта, една подписана декларация и евентуално сканирана кредитна карта (ако платиш с карта).
 
От: (Почти) "анонимни" домейни, купени с (почти анонимни) електронни пари

Аз имам предвид да купиш не от Directi/ResellerClub, а от техните препродавачи (новата българска дума за препродавач е реселър).

От Directi/ResellerClub ще искат данни от клиентите на техния клиент само ако получат оплакване за фалшив whois. Ако клиентът на клиента ползва whois privacy, предоставен от Directi/ResellerClub, жалбата за фалшив whois автоматично се приема за неоснователна, защото Directi/ResellerClub знаят, че техния адрес (който е във whois когато се ползва whois privacy) е истински:

PrivacyProtect.org
Domain Admin (Email Masking [email protected])
BPM 90035, 34, Parc d'Activite Syrdall
Note - All Postal Mails Rejected, visit Privacyprotect.org
Munsbach
null,L-5365
LU
Tel. +45.36946676
 
Да, ResellerClub са си перфектни. Няма никакви проблеми с тях.
Аз само казвам - някой да не остане изненадан ако тръгне да се регистрира :)
И те тези неща ги искат за собствена сигурност, най-вече заради многото измами с плащания предполагам. Не че ще тръгнат някъде да ги показват. Примерно ако на някой орган тук му хрумне да пише едно искане до Индия :)
 
От: (Почти) "анонимни" домейни, купени с (почти анонимни) електронни пари

Полезна тема. Какво мислите за namecheap.com, имам 1 домейн там, но сега искам да регна няколко в сферата на "птичките и пчеличките" и се чудя дали да бъде пак там или в някой от тези които happyslacker пусна по-горе?
 
От: (Почти) "анонимни" домейни, купени с (почти анонимни) електронни пари

NameCheap са страхотни! Само 1 домейн ми е останал, който не е при тях.
 
Последно редактирано:

Горе