Почти нямам трафик извън Гугъл

dmb

New Member
Не знам аз ли нещо не съм наред, или статистиката е грешна, но почти нямам трафик от други търсачки, освен от Гугъл. Сайтът ми е индексиран и в Yahoo и в MSN, но от там идва някакъв микроскопичен трафик. А официалните статистики твърдят, че Yahoo държи 30% от търсенето, а MSN - около 10%. Сайтът ми е на английски и би трябвало да съм точно в тази статистика. Но не. Гугълците пращат над 90%. Дали статистиката е грешна или аз имам неизползван потенциал?
 
Напълно нормално е. Просто си индексиран на по-горни позиций в Г. И при мен от Гугъл идват около 1000 потребителя, а от Yahoo 100 :)
 
coolice каза:
...въпросът беше че нищо не конвертира така както посетителите от Гугъл :( :|
...както и никой не клика толкова много по адсенс както гугълския трафик.
 
И при мен трафикът е само от Google, Yahoo държи 2%, a MSN 0,5% . Говоря за българските ми сайтове.

Не съм разглеждал при чуждестранните какво е положението, но и там нямам спомени да ми се е мяркало нещо друго освен Google.

Та имаме си монополист на пазара, което не се знае дали е за добро или лошо. Преди бях обеден, че е за добро. Сега след бановете на директории, nofollow глупостта и всичко останало, се съмнявам дали е така.
 
Ами разпределението на пазарния дял на търсачките е такова, че е съвсем естествено почти нищо да не идва от Yahoo и MSN. Те са силни на регионални пазари в Канада, UK, Asia и т.н. и А освен това имат повече searches по неща, които са свързани с бизнеси, в които... примерно нямаме сайтове.
 

Горе