Пощенски запис

pyrrels

Banned
Ако пусна пощенски запис утре (петък) кога би трябвало да дойде в понеделник или вторник. Обикновено когато го пусна през седмицата примерно във вторник сряда са го получи ли.
 
От: Пощенски запис

може и след два часа ако е телеграфен
 
От: Пощенски запис

2 работни дни е максималният срок за доставка на пощенските. Между някои дестинации и 1 ден стига.
P.S. Утре пощите ще работят ли?!
 
От: Пощенски запис

2 работни дни е максималният срок за доставка на пощенските. Между някои дестинации и 1 ден стига.
P.S. Утре пощите ще работят ли?!
Обикновено в такива дни има дежурни каси в най-големите станции...
Иначе, да, експресните записи стигат и за 5 мин.
 
От: Пощенски запис

Да за пари, но човекът работи само с пощенски записи. Утре ще разпитам как стоят нещата и ще пиша тук да има информация, ако на някой му потрябва. Между другото да в събота има дежурна каса, ама има опашки, защото хората тогава са в почивка и си вършат второстепенните работи.
 
От: Пощенски запис

Няма ли най-накрая да изчезне това недоразумение "български пощи" !!
 
Re: От: Пощенски запис

Няма ли най-накрая да изчезне това недоразумение "български пощи" !!
За жалост няма. Кофти, но факт. Още ги има. Не бих си доверил нищо на тях. Лошото е, че много чуждестранни компании ги ползват, което не е никак добре. На мен са ми изчезвали доста неща от там. Един път бяха ми даже отворили коледния подарък от PartyPocker и взели някои неща. До мен стигнаха няколко флайъра, шапка (която подарих, защото не нося) и някакъв ключодържател. В листа имаше поне още 2-3 неща, които в кутията нямаше. Честито на получателя. :) Нямат място на пазара и съм на това мнение от много години.
 
От: Пощенски запис

все пак темата е за пощенски запис и за тази услуга са добре, имам клиенти които може да се каже че са по селата и друго разплащане с тях освен със запис няма, така че все пак доволно :beer:
 
От: Пощенски запис

За пощенски запис си ползвай еконт :D За един ден, дори и часове вършиш работата :wink:
 
От: Пощенски запис

За пощенски запис си ползвай еконт :D За един ден, дори и часове вършиш работата :wink:

когато Еконт открият офиси в селата ще ги ползвам, дотогава телеграфен запис и след два часа парата в джоба
 
От: Пощенски запис

Потребителят е прав. Селата са мега много повече от градовете, а там единствената: банка, поща, куриерница, пенсии, преводи и всичко в едно е именно – пощата. Btw, новина от преди дни.

Няма начин по селата да има който и да е било частен куриер в това, а може би и в следващото десетилетие.
 
От: Пощенски запис

Относно селата, нормално е да няма частни куриери, защото те дори не могат да си избият парите на чиновника плюс това там е перфектно място за грабеж, сод ще пристигне най-малко до 20 минути до тогава са свалили и прозорците.
Разпитах пощата за записите. Пристигат от 1 до 2 дни. Зависи от къде го пращаш, ако примерно е от Русе за Благоевград ще дойде за 2 дни, София - Пазарджик 1 ден. В събота и неделя не летят записи тоест напишеш ли запис за Пазарджик от София в петък, ще е там в вторник.
 
Да. Ако трябва да сме честни, нямат я тази мрежа, както я имат пощите. И нормално според мен. Но за сметка на това често съм чувал да се ходи до по-големия град в областта и да се дават / приемат пратки. Скоро няма да видим такава мрежа. Най-малкото защото може би не си струва инвестицията. ;)
 
От: Пощенски запис

Зависи под каква форма е тя.

Едно е имане/нямане на полиция по селата, друго е ловните дружинки на собствени морални начала да „вардят“ против ясно какви хора и посегателства.

Същата работа и тук. С добавката, че из доста села по магазините си водят в тетрадките кой колко кинти дължи и т.н. Е, същата работа и тук, просто някой се заема с тази работа веднъж/дваж/триж седмично да „ходи до града“ и да праща през него всички пратки, а хората предварително да са му ги дали на него, опаковали и дали адресите, той само да ги пусне и това е. Разбира се, изкарвайки от това някоя друга комис. (бензин, път, занимавка, жълти/сини/розови зони). Problem Solved. Само дето ни се изпращат така често пратки, ни всеки ще тръгне да си ги дава нещата на „среден“ такъв недоказал се човек, освен ако не е някой от селската община, ама надали пак.

Едно е кмет от еди си кое село ежедневно с автобусът си от няколко села да кара деца към дадено селище/училище (разказана история по един от инф. канали), друго е… това, за което си говорим в темата.
 
От: Пощенски запис

Значи пощенските записи пристигат в сроковете за които плащаш.Друг е въпроса, че за по-големите градове пощенският запис е отживелица вече.:evil:
 
От: Пощенски запис

Пощенски записи ще има още много и дълги години за напред, независимо от това, че таксите им са изумително високи на фона на останалите видове преводи. Това е отрицателната черта.

А за селата и за селищата, които ту села се водят, ту полу-градове, то в тях едва ли има изобщо друга институция (освен общината) като пощата, откъдето да идват всички де-що пари и прочие. Баби/дядовци няма как да получават кинтаж от своите наследници, май някой не се е замислял за това. Освен, че си получават пенсиите от там, това е едно на ръка.
 
От: Пощенски запис

здравейте как мога да проследа дали наистина ми е пуснат пощенски запис ,до поискване ,вече минаха 24 часа,а го няма,по тел справки неправят благодаря
 

Горе