По-евтина доставка от Китай?

webstil

Well-Known Member
Става въпрос за 100 чанти, 60 килограма. Досега винаги съм внасял неща с DHL по 20-30 кг., били са по-малки и дори в много от случаите самият китаец ми е плащал доставката, разбира се тя е включена в цената. За тези чанти китаеца ми иска 400$, струва ми се нереално много и никак не ми излиза сметката. Чудя се дали той ме мята по върбите или реално е толкова, ако е толкова има ли някакъв вариант за друг вид доставка, но пак да си декларирам и платя митническите сборове? Лошото е, че такова малко количество за контейнер няма как, ама пък 400 долара...
 
От: По-евтина доставка от Китай?

Според мен с ТНТ излиза около 750, а с DHL е над 1000, така че долу-горе толкова е доставката.
 
От: По-евтина доставка от Китай?

вариант с контейнер - групаж, 1 пале около 200 долара, накарай китаеца да намери такъв тип транспорт
 
От: По-евтина доставка от Китай?

Миналата седмица платих $155 за 20кг. Преди съм плащал по $380 за 48-50кг. Цената е ок според мен, предвид че смятат на обемно тегло и килограм и прихващат на по-високото.
 
От: По-евтина доставка от Китай?

Да такава е цената верно. Значи скоро трябва да си сменя вече транспорта. За групажни пратки (LCL) има ли минимум ограничения на обем? Българска фирма спедитор ли трябва да търся, която работи в Китай?
 
От: По-евтина доставка от Китай?

Здравейте, и според мен цената е реална. Последната ми доставка беше 21 кг и платих $170. Ще следя с интерес, за да разбера и други варианти за доставка.
 

Горе