По изгодно ли е да се купува от чужди сайтове?

freelancer123

New Member
Досега съм купувал стоки само от български сайтове но се чудя дали не е по изгодно да се купува от чужди сайтове като ebay и amazon. Имам в предвид стоки като лаптопи, телефони, дънки, маратонки. Поне в ebay съм виждал лаптопи на по ниски цени от тези в българските сайтове. Ако някой има някакъв опит може да го сподели. Интересува ме какви други разходи се заплащат освен цената за самата стока, и за колко дена стоката пристига до България. Също, от кои сайтове е по добре да се купува - amazon.com, ebay.com или amazon.co.uk, ebay.co.uk?
 
Аз съм поръчвал стоки от eBay обаче евтини. Стоките пристигат за около месец (може по - малко, но може и повече, мисля че там пишеше периода на доставката при поръчка). За скъпите стоки мисля че се начисляваха някакви такси на митницата, но не съм сигурен (ще те излъжа).
 
По яки неща има. Макар, че още си чакам една чаша, дано не се окаже скем. :) Не, че е великата сума, но все пак ще е голяма изненада за бъдещия й собственик. ;)

А дали е по-изгодно??? Това не мига да кажа. Телефони от моя опит НЕ, някакви палатки мои познати са си купиха от Амазон и са по добри цените.
 
Лаптопите от бг реселърите на втора ръка ги взимаш с гаранция 6 месеца

Отедлно при някой от тях които са партньори на Microsoft има уиндоус лицензи за по 50 лв и като допълнителен бонус гаранцията става 1 година ако вземеш и лиценз

А легалния уиндоус е оферта защото всяка вечер ще си тегли секюрити ъпдейти...

Иначе за внос извън ЕС се плаща мито и ДДС

И въобще не си мисли да се обяви по ниска цена защото ако куриера вземе че направи това


Ще те компенсира само с каквото е обявено на пакета
 

Горе