Предизборните обещания на БСП за пенсионирането се оказаха прах в очите

От: Предизборните обещания на БСП за пенсионирането се оказаха прах в очите

За какви помощи ми говориш?

Аню Ньойски подписа договор, с който съкращава състава на армията. Тази година трябваше да бъдат съкратени около 4000 души. Бригадите в България щяха да намалеят с още 1, а полковете с няколко. Армията ни щеше да намаля и следващата 2014 година. Този министър значително оряза съкращенията на подписания от Аньо Ньойски договор.
От 4 години насам не е имало подбор на военнослужещи. Сега тази година се осъществи на 2 пъти.
Безспорно по времето на боко МВР просперираше за сметка на армията. Полицията е около 3 пъти повече от БА. Според мен двете структури са жизнено важни за държава, но не трябва да се подкрепя едната за сметка на другата.
Ако имаш някой познат военен питай го как и кой министър е направил нещо за военнослужещия. Подсказвам - няма да е от гербаджийте, а при всяко друго.
 
От: Предизборните обещания на БСП за пенсионирането се оказаха прах в очите

Манта, искам само да вметна малко инфо във вашият идеологически спор, мисля че ще е от полза за достигането на истината.

Прав си около 20 млр., за 2005-8 са 22 милиарда това е чистият период на тройната, него да гледаме ето и справка:

http://novinite.bg/articles/3377/Ba...-mlrd-evro-chujdi-investicii-prez-2001-2011-g

Ти сам пишеш огромни инвестиции - факт, но чужди и това е факт. Такива инвестиции, много се влият от международната конюнктура и перспективите и, разбира се и местната среда и нейните перспективи - но в много по-малък интензитет. Пишеш безработица факт - над 5% да 2008.

Инвестициите 2009 Юни са спаднали до ниво 2,4 млр, 2008 завършват с над 6. Инвестициите почват да падат още в края на 2007 - това се дължеше на смяна на глобалната икономическа конюнктура - ипотечната криза в САЩ. Но да кажем лаг ефект водеше до спад на безработица 2008 до тези около 5%. От 2008 и особенно след Септ. инвестициите драстично почнаха да се сриват - Краха на Лемън и началото на кризата - Завършихме с 6 миларда и нещо за 2008 Инвестиции. Отлива на инвестиции, след като се разбра,че света влиза в рецесия и проблемите взеха, че стават големи, стана драстичен до такава степен, че средата на 2009 вече са на нива от 2,4 милиарда и с толкова свършихме годината. Справка:

http://www.investor.bg/biudjet-i-fi...cii-otnovo-sa-dvigatel-na-ikonomikata,140098/

И докато говорим за това безработицата почна се увеличава още в края на 2008. След краха на инвестициите от 2009 безработицата скокна много - влезнахме в криза, а от там рецесия и масови фалити - НИ особенно. Фондовият пазар за 1 година падна над 87% и дъното го удари 2009 Фев. - борсата оценява перспективите в икономиката преди те да са станали.

Защо го пиша всичко това - има пряка положителна корелация м/у инвестиции и безработица. Няма как да делиш едното и без другото. Мисълта ми е че никви заслуги за тези огромни ПЧИ не може се пишат на тройните. Сега вече от равен старт ще видим в условия на криза, кой колко ще доведе - няма как сравняваме период на бум с бъст. Брутните инвестиции след от 2008-9 падат два пъти, а сега са направо плачевни.

Ето и цялостната справка:

http://ime.bg/bg/articles/investicii-i-bezrabotica-v-bylgariya/

Така, че тези фактори - безработица, фискален резерв и още дето ги подмята, кой какво е направил е прах. В голямата си част в БГ това зависеше от вън - тези пари се изляха, а и това от своя страна доведе и до бум на кредитирането и имахме голяма кредитна експанзия икономиката и тя дръпна нагоре, но проблема е че много задлъжняха за глупости и сега си сърбаме попарата като цяло. А и като говорихме за фиска, близо 4 милиарда за 2 месеца се изразходиха за 2008 година от Октомври до Декември. На тези пари няма ли им се търси сметка?!

Това са си бруталните факти - има ги качени в БНБ. мин. фин. и други институции и организации, а вече кой комунист кой какво и що ви оставям ги нищите.

А по темата с обещанията - те са като обещанията на циганина на сватбата, смятам го знаете вица?
 
Последно редактирано:
От: Предизборните обещания на БСП за пенсионирането се оказаха прах в очите

Щом си политик, ти се отдава възможността да мамиш народа и да печелиш пари на негов гръб. Докато не се качи някой "човек" на власт, България няма да излезе от този, вече 24-годишен, т.н. "преход."
 
От: Предизборните обещания на БСП за пенсионирането се оказаха прах в очите

Блеки прав си но в Румъния също имаше криза, а ако си спомняш в началото на мандата Тиквата призоваваше да ни отделят от Румъния че ни теглели назад в преговорите с изостаналото си развитие.

След четири години управление на ГРОБ в момента сме много по зле от румънците - днес някъде четох че имат около 2% ръст за тази година

Говорили сме го и друг път мога да приема кризата за обяснение на некадърното управление на ГРОБ ако за четири години имаха поне една мярка в защита на дребният и средният бизнес.

Те нямат - Точно обратното всичките им мерки са рестриктивни за бизнеса и ефекта е налице - Гръбнака на българската икономика е пречупен и ще са необходими 10 години да се възстановим, а малките герберастчета ехидно подпитват що не сме се оправили за 6 месеца.

Не сме се оправили щото щетите които нанесохте с некадърното си управление ще ги плащаме още 10 години.
 
От: Предизборните обещания на БСП за пенсионирането се оказаха прах в очите

Манта, съгласен съм и не коментирам безхаберието и доста от мизериите на политиците, макар че и сегашните не се различават много много.

А иначе големият фактор си беше икономическият при нас и чак тогава мизерията на политиците опитвайки се да ги оправят нещата ....

Гледай тук:

[video=youtube;-5ikL1X5O-Q]http://www.youtube.com/watch?v=-5ikL1X5O-Q&list=PL177BBF0ED3BC439C[/video]

Виж колко от нещата не са станали такива каквито се прогнозират и то още 2007 г. Виж тогавашните проблеми как ни дърпат като воденичен камък. Ще видиш, че най-най-големите проблеми в БГ са следствие на яките разбирания и мажения на предишните - убийствен външно търговски дефицит и кредитна експанзия + всичко това финансирано с огромни дългове и то в евро, сега си ги плащаме като икономика и на индивидуално ниво масрафа.

А иначе мамалигите взеха веднага 20 милиарда долара кредит от МВФ, Ореха тогава и той предлгаше това да стане - така, че за да вземеш едни пари и да продължаваш по същото без промени, разбира се че мамалигите са по-добре сега, но за сега.
Не отричам глупостите на ББ, но той е в следстиве на буума, а в икономиката смятам добре знаеш че бъста чисти грешките на буума - проблем, е че ББ и ко хал хабер си нямат, най-доброто което трябваха да правят са пас, но не .... А и като гледам сега - вдигане на МР3, гледам некви огормни дефциите по фискалната програма и виждам 500 милиона повече за администрацията, гледам перспективи за бъдещи вдигания на данъци и осигуровки и умишлена декапитализация на НЕК и като цяло купуване на подкрепа, чрез соц. политика, финансирана с нови заеми и на всичкото отгоре все още дълбаем ........
 

Горе